reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Podobno przez pierwszy rok czy dwa zycia dziecka grupa krwi sie moze zmienic.
Jakies antygeny dopiero wtedy osiagaja pełna ekspresje czy cos. Nie pamietam dokladnie ale wiem ze nawet jesli oznaczali w szpitalu to warto powtórzyć po jakimś czasie

reklama
Jakies antygeny dopiero wtedy osiagaja pełna ekspresje czy cos. Nie pamietam dokladnie ale wiem ze nawet jesli oznaczali w szpitalu to warto powtórzyć po jakimś czasie
No właśnie tez o tym słyszałam a gadalam na ten temat z babka w labolatorium jak robilam tsh i ta ze dziecko przy porodzie ma oznaczons krew i ze szkoda dziecka kłuć. Ale juz wiem ze tak bylo kiedyś dzieki wam

Ja też o tym czytałam.

Gdyby któraś z przyszłych mam potrzebowała jeszcze LUTINUS to mam dostęp do 2 opakowań tańszych. Piszcie jeśli ktoś chcę. Znajoma wróciła po mrozaczki i niestety się nie powiodło [emoji852] pisałam też na "Kto po in vitro" ale tam póki co bez odzewu.

Temat kp i mm budzi mnóstwo kontrowersji. Ja uważam, że co rodzina to inny przypadek i należy to uszanować.
Karmiłam córkę kp 8 mscy i potem zdecydowałam, że czas na zmianę z wielu powodów i nie uważam, że muszę się z nich tłumaczyć. Widzę, że całej mojej rodzinie wyszło to na dobre. Znam też inne mamy, które po powrocie do pracy karmią nadal kp i jest to bardzo trudne organizacyjnie (bo na przykład dziecko śpi niani jedynie na spacerze). Dla innych pewnie jest proste i naturalne. Tak jak mówię, co rodzina to inna sytuacja i nie tyczy się to tylko karmienia, ale wielu aspektów. Nie jest to proste, ale nie można patrzeć na innych ludzi przez własny pryzmat...

Dziewczyny, Anastazja wczoraj Bexero 2 dawka, przychodzi czas by sprawdzić wagę, obastawiam 10 kg a tam 8,400. Anastazja ma ponad 10 msc, Czy to nie za mało?
Każde dziecko inne i ma inną wagę. Z jaką waga urodziła się mała ?
Mój "malutki" ma 8 miesięcy i 11 kg :D jest okrągły przede wszystkim bardzo długi.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, Anastazja wczoraj Bexero 2 dawka, przychodzi czas by sprawdzić wagę, obastawiam 10 kg a tam 8,400. Anastazja ma ponad 10 msc, Czy to nie za mało?
Podobno na rok 9kg to absolutne minimum dla urodzonego w terminie dziecka. Moja siostrzenica tyle wlasnie wazyla, jest wysoka, ale bardzo drobna i lekarka byla nieco zaniepokojona i kazala obserwowac. Jesli jest zdrowa, nie choruje, to nie ma sie co martwic, tylko po prostu te wage kontrolowac. U nas do roku obowiazkowe wazenie jest co miesiac.

U mnie na rok było 8900. Lekarz powiedział, że waga ok i nie miał zastrzeżeń. Córeczka urodzona w terminie, z wagą urodzeniową 3400.
A lekarz coś mówił o wadze córki przed podaniem szczepionki?

reklama
Podobno na rok 9kg to absolutne minimum dla urodzonego w terminie dziecka. Moja siostrzenica tyle wlasnie wazyla, jest wysoka, ale bardzo drobna i lekarka byla nieco zaniepokojona i kazala obserwowac. Jesli jest zdrowa, nie choruje, to nie ma sie co martwic, tylko po prostu te wage kontrolowac. U nas do roku obowiazkowe wazenie jest co miesiac.
Mój ma roczek i waży około 8.700 nigdy nie słyszałam że to za mało.Jest drobniutki poprostu

Do góry