reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny mój syn ma ponad 10 miesięcy i sama nie wiem do tej pory jadł jeden posiłek plus deserek co zastepowal mu porcję mleka.4 x mleko przeważnie i obiadek i teraz się zastanawiam czy 3 porcje mleka i dwa inne posiłki będą ok?

Ja nie podpowiem, bo u nas troche inne ryby sa, dorsz jest ok, ale faktycznie musisz uwazac z oscmi. No chyba, ze kupisz zamrozony filet i wtedy problem osci znika.
Zawsze kupuję zamrożonego fileta bo u nas raczej świeżej ryby nie uraczysz ale kupuje w takiej dobrej i sprawdzonej hurtowni i kupuję tam już od lat ale zawsze w mrożonym do ruszone mości No chyba że macie jakieś specjalne patenty na ich usunięcie

Dziewczyny mój syn ma ponad 10 miesięcy i sama nie wiem do tej pory jadł jeden posiłek plus deserek co zastepowal mu porcję mleka.4 x mleko przeważnie i obiadek i teraz się zastanawiam czy 3 porcje mleka i dwa inne posiłki będą ok?
To mój w piątek skończy 9 miesięcy i rano zawsze je kaszkę w południe obiad ale nie I mi go tyle żeby zastąpić go mlekiem niestety no i na podwieczorek zazwyczaj są jakieś naleśniczki z tym że ja jeszcze oprócz butli karmię piersią więc te posiłki są średnio jeszcze takie regularne

Jak po miesiącu mojej diety zniknęły jej wszystkie objawy to nabiał poszedł pierwszy, w sumie kawę z mlekiem ciągle piłam, więc wprowadziłam szybko. W grudniu i marcu jak spróbowałam rybę, to od razu biegunka i wypryski na buzi, więc odpada, tego się kosmicznie boje podać jej bezpośrednio :-( :( po czekoladzie podobnie, więc będę zdrowsza, a wiadomo młoda też za szybko by nie dostała. Do cytrusów mnie nie ciągnie, nie też czas, a święta dało się przeżyć.

Co do zdrowszego jedzenia to mnie wczoraj złodziej wyrwał marchewkę i wcinał równo :-)) więc warto chociaż trochę zmienić przyzwyczajenia... Słodycze będą w nocy, albo w trakcie drzemki haha

Macie już jakieś ząbki?
Próbuj tą rybę co jakiś czas u Ciebie. U nas miesiąc temu jeszcze ulewał, a teraz jest ok:).
Właśnie nam idzie druga dolna jedynka:). A ja już trzeci dzień bolesne zapalenie piersi, więc te jego zęby nie pomagają.

Próbuj tą rybę co jakiś czas u Ciebie. U nas miesiąc temu jeszcze ulewał, a teraz jest ok:).
Właśnie nam idzie druga dolna jedynka:). A ja już trzeci dzień bolesne zapalenie piersi, więc te jego zęby nie pomagają.

Muszę właśnie spróbować, w piątek chyba coś kupię i zobaczymy. Pytam o te zęby, bo prócz Hubcia od Misis wszystkie dzieci jakieś mają w tym wieku, a moja nic i za bardzo nic się nie zapowiada :-)) chociaż wiem że jeszcze ma czas. A to zapalenie przez rzadsze karmienie?

Dziewczyny A jaką rybę polecacie ja fanką ryby nie jestem i osobiście jem tylko dorsza gadus a który najmniej ma smak ryby Natomiast w nim są ości a chciałabym taką jakąś bezpieczną rybę którą mogłabym mu dać w kawałku żeby sobie sam gryzł a nie w formie kluseczek że tak porozwalane na 1000000 maleńkich kawałków żeby tam czasem mu się i nic nie trafiło
Nam dr mówiła o karpiu. On ma duże ości, więc łatwo je powyciągać. Na filety trzeba uważać, bo tam często coś się zdarza.

Muszę właśnie spróbować, w piątek chyba coś kupię i zobaczymy. Pytam o te zęby, bo prócz Hubcia od Misis wszystkie dzieci jakieś mają w tym wieku, a moja nic i za bardzo nic się nie zapowiada :-)) chociaż wiem że jeszcze ma czas. A to zapalenie przez rzadsze karmienie?
U nas też się nic nie zapowiadało, a tydzień później wyszedł pierwszy. W ogóle się nie slinił, bez gorączki, nie wpychał do buzi wszystkiego częściej niż wcześniej. Marudny zrobił się dopiero jak ząb się przebił.
A zapalenie nie wiem z czego. W niedzielę rano jak młody się przyssał to aż mi łzy poszły. Okłady z kapusty nic nie dały. Mam antybiotyk ale jeszcze się wstrzymuję z jego wzięciem, przystawiam młodego częściej do tej piersi, może samo przejdzie.

reklama
U nas też się nic nie zapowiadało, a tydzień później wyszedł pierwszy. W ogóle się nie slinił, bez gorączki, nie wpychał do buzi wszystkiego częściej niż wcześniej. Marudny zrobił się dopiero jak ząb się przebił.
A zapalenie nie wiem z czego. W niedzielę rano jak młody się przyssał to aż mi łzy poszły. Okłady z kapusty nic nie dały. Mam antybiotyk ale jeszcze się wstrzymuję z jego wzięciem, przystawiam młodego częściej do tej piersi, może samo przejdzie.
Okłady z kapusty i nic ci nie pomogą. Ja nie miałam zapalenie piersi ale byłam bliska temu miałam twardą większą połowę piersi była ona bolące i czerwona z tym że nie miałam temperatury. Przystawiając Huberta do piersi Musiałam to stwardnienie tak jakby przesuwać stronę sutka wzdłuż kanalika karmiąc bo mi niewygodnie i robiłam tak Korzystając z laktatora i gdzieś po czterech dniach zeszło całkowicie a radziłam się w poradni laktacyjnej w wojewódzkim

Do góry