reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

U nas jest tego dużo więcej na buzi, niektóre krostki podchodzą ropą. Niby nie ma diety przy kp ale pierwsze pytanie lekarza to co zmieniłam w diecie... I cały czas mam wrażenie, że tych krostek jest więcej więc nie wiem czy nie skończy się na tej maści z antybiotykiem.

Brzuszek udało się trochę opanować, espumisan czyni cuda. Już dwa ostatnie wieczory były normalne tzn. jest marudna, ewidentnie popołudniami i wieczorami ten brzuszek jest bardziej wrażliwy ale już nie ma tego przeraźliwego krzyku, sinej buzi z wysiłku i bólu. Trochę poplacze, posteka ale to już co innego niż było wcześniej
My z tą alergią byliśmy u dermatologa i polecił mi świetny krem poldermin hydro. Ja naprawdę za czekałabym z podaniem leku bo pewno przepisze maść ze sterydem tak jak miał mój Hubert po prostu bym smarował a smarował a a co możesz jeszcze spróbować to na przykład zrobić krochmal do kąpieli

reklama
U nas jest tego dużo więcej na buzi, niektóre krostki podchodzą ropą. Niby nie ma diety przy kp ale pierwsze pytanie lekarza to co zmieniłam w diecie... I cały czas mam wrażenie, że tych krostek jest więcej więc nie wiem czy nie skończy się na tej maści z antybiotykiem.

Brzuszek udało się trochę opanować, espumisan czyni cuda. Już dwa ostatnie wieczory były normalne tzn. jest marudna, ewidentnie popołudniami i wieczorami ten brzuszek jest bardziej wrażliwy ale już nie ma tego przeraźliwego krzyku, sinej buzi z wysiłku i bólu. Trochę poplacze, posteka ale to już co innego niż było wcześniej
To dobrze że jest już nieco lepiej.
U nas trądzik tak wygląda, zaognione za uchem od karmienia piersią. Póki do nie paskudzi to dam temu spokój.

Załączniki

• IMG_20190506_114729.jpg
    IMG_20190506_114729.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 60
My z tą alergią byliśmy u dermatologa i polecił mi świetny krem poldermin hydro. Ja naprawdę za czekałabym z podaniem leku bo pewno przepisze maść ze sterydem tak jak miał mój Hubert po prostu bym smarował a smarował a a co możesz jeszcze spróbować to na przykład zrobić krochmal do kąpieli
To dobrze że jest już nieco lepiej.
U nas trądzik tak wygląda, zaognione za uchem od karmienia piersią. Póki do nie paskudzi to dam temu spokój.

Ten trądzik u Maji nie podobal się lekarzowi ze względu na dużą ilość ropnych krostek, szczególnie w okolicach oczu. Jak zacznie się zasuszac to mam nie stosować tej maści a jak zaczną pekac i ta ropa wpływać to mam zacząć stosować.
Też bym nie chciała dla takiego maluszka stosować maści z antybiotykiem...

Z krochmalem spróbuję przy dzisiejszej kąpieli. Dziękuje!

U nas w najgorszym momencie była zajęta cała buzia i trochę klatki piersiowej. Byliśmy u pediatry, który zapisał krem i skierowanie do dermatologa, a dermatolog zapisał inny krem i kazał się zgłosić jak się pogorszy (żaden nie zapytał o moją "dietę") . Pomogło zmniejszenie ilości nabiału ( głównie piłam dużo mleka do kawy i do rozpuszczania proszków na laktację, teraz piję roślinne), czasem pojawia się kilka krostek ale nie jest to nic strasznego.
Zobacz załącznik 969316Zobacz załącznik 969317
O jakie słodkości

reklama
Do góry