reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Czekamy za 8 zabkiem bo się przebija... mamy już 7 miesięcy i dalej pelzamy i jeszcze nie siedzimy. Chętnie je i wszystko już by chciał ostatnio makaron że szpinakiem to aż się trzasl... nocki troszkę ciężkie nie wiem czy to zęby czy lek separacyjny... Kiedyś minie. A tak to dzień za dniem płynie... nie wiem kiedy to minęło. A co u Was?

Czekamy za 8 zabkiem bo się przebija... mamy już 7 miesięcy i dalej pelzamy i jeszcze nie siedzimy. Chętnie je i wszystko już by chciał ostatnio makaron że szpinakiem to aż się trzasl... nocki troszkę ciężkie nie wiem czy to zęby czy lek separacyjny... Kiedyś minie. A tak to dzień za dniem płynie... nie wiem kiedy to minęło. A co u Was?
Juz 8 zabek idzie?? To my prawie 9m-cy i dalej bez zebow

Boże my jeszcze bez zębów :-)) Pokaż jak wygląda taki maluch z tyloma zębami hah. Martyna także tylko pełza, marudzi okropnie... wyjść do toalety nie mogę, bo syrena na całe osiedle, a o nocach nawet mi nie mów, dzisiaj 4:45 dzień dobry mamo i of corse pobudki na cycka co 2 godziny...więc to chyba taki czas :-)) na szczęście z jedzeniem też nie ma problemów, wszystko co jej dam to wsuwa.

Też tak sobie mówię, gdy inni się chwalą ile ich dzieci mają zębów :-))
Chyba to tak nie jest..niestety 8-) nie mamy wpływu na ząbkowanie ale lepiej wcześniej , dziecko nie ma jeszcze tak twardych dziąseł .MMój pierwszy miał na roczek dwa zęby, na dwa latka 5 tylko... i strasznie wspominam okres jego ząbkowania.

Chyba to tak nie jest..niestety 8-) nie mamy wpływu na ząbkowanie ale lepiej wcześniej , dziecko nie ma jeszcze tak twardych dziąseł .MMój pierwszy miał na roczek dwa zęby, na dwa latka 5 tylko... i strasznie wspominam okres jego ząbkowania.

Ja na razie dopiero odczuwam co to marudząco-jęczące dziecko... Liczę że to zęby i okres lęku separacyjnego tak na nią działa, a nie że płaczuś mi się trafił, albo jakaś choroba co gorsza

Tak na pocieszenie tym, ktore czekaja na zabki - moja Lilka do 9go miesiaca nie miala ani jednego. Stan na dwa lata to 16 zebow i na razie spokoj. Najgorzej wspominamy gorne jedynki i potem kly. Duzo cierpliwosci i mala rada: zeby moha dawac stan podgoraczkowy, ale jesli przekracza 38C to nie dajcie sobie wmowic, ze to tylko zeby, bo na pewno cos wiecej jest na rzeczy. I jesli naprawde ewidentnie zabkuja i je boli, placza, to na noc polecam ibupfofen, zeby maluszkom ulzyc i zeby mogly odpaczac.

reklama
Tak na pocieszenie tym, ktore czekaja na zabki - moja Lilka do 9go miesiaca nie miala ani jednego. Stan na dwa lata to 16 zebow i na razie spokoj. Najgorzej wspominamy gorne jedynki i potem kly. Duzo cierpliwosci i mala rada: zeby moha dawac stan podgoraczkowy, ale jesli przekracza 38C to nie dajcie sobie wmowic, ze to tylko zeby, bo na pewno cos wiecej jest na rzeczy. I jesli naprawde ewidentnie zabkuja i je boli, placza, to na noc polecam ibupfofen, zeby maluszkom ulzyc i zeby mogly odpaczac.
Dokładnie u nas każde zeby = choroba. Lekarz mówił że zeby osłabiają organizm. U nas też u Oliwii najgorzej jedynki a u Filipa 4- szły wszystkie na raz. Gdy Oliwia miała 10 zębów Filip tylko 4. A teraz Oliwia ma 13, Filip 10.

Do góry