reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

My stosujemy już około miesiąca codziennie na noc i nic małemu nie jest i śpi spokojniej. Maly ma bardzi twarde dziasla , pociagajac palcem czyc kształt większości zębów. Wczoraj też miał dzień z małą ilością jedzenia ale on ma z czego schudnąć więc się nie martwiłam ;) pochwałę się ze mały ma 4,5 miesiąca a wazy 9200 :D
To mój 17 Będzie miał 8 miesięcy i tyle nie waży

reklama
Hubek dzis zjadł bardzo malo. W sunie wypil gdzies 300ml mm, zjadł kaszkę z bananem i 4 truskawkami ugotiwana na 150 ml wody. Byl 3 razy na cycku ale to tak troszke wypil. Czy to moge podpiac pod ew zabkowanie? I czy wy stosiealyscie te masci na zabki kiedy prxypuszxzalyscie ze moze chodzic o zabki? Bo ja nie mam stuprocentowej pewności ze to to i sugeruje sue tym co mówi mi logopeda. Do tego dochodzą okropbe noce choc Hubert generalnie źle śpi
U nas właśnie przy końcowym wychodzeniu ząbka miała zmniejszony apetyt znacznie, ale oczywiście dopiero przy drugim się zorientowałam [emoji16]

U nas właśnie przy końcowym wychodzeniu ząbka miała zmniejszony apetyt znacznie, ale oczywiście dopiero przy drugim się zorientowałam [emoji16]
To może u nas blisko jest ząbek :) mój mały jest pulchniutki ale też i długi bardzo. Pierwszy też tak rósł a teraz szczypiorek z niego...aż się boję go wysłać na dwór w czasie wiatru ;)

Wy tak o tych zębach, a ja właśnie mam ochotę wystrzelić siebie w kosmos i chyba dołączę do twierdzenia "to chyba zęby"... Moja od paru dni to tragedia... Zawsze źle spała, ale teraz do 4/5 i koniec, ślini się okropnie, wszystko bierze do buzi, ciągle na rączkach, jak jej zniknę z oczu to turbo dramat...

Wy tak o tych zębach, a ja właśnie mam ochotę wystrzelić siebie w kosmos i chyba dołączę do twierdzenia "to chyba zęby"... Moja od paru dni to tragedia... Zawsze źle spała, ale teraz do 4/5 i koniec, ślini się okropnie, wszystko bierze do buzi, ciągle na rączkach, jak jej zniknę z oczu to turbo dramat...
Wychodz z zalozenia... albo to zęby albo skok rozwojowy ... daje to nadzieję dla człowieka że to tylko chwilowy stan przejściowy ;) ja jak mój ma gorsze dni tp wyłączam się z życia... nawet nie gotuję bo jak on się kładzie to i ja... bo wiem ze to mój jedyny czas na odpoczynek , Tobie radzę zrobić podobnie. A czasami idzie zwariować ... ja prawie codziennie melise pije :p ostatnio mówię do męża " zapaż mi całe wiadro melisy i postaw zamiast wody do picia"

Wychodz z zalozenia... albo to zęby albo skok rozwojowy ... daje to nadzieję dla człowieka że to tylko chwilowy stan przejściowy ;) ja jak mój ma gorsze dni tp wyłączam się z życia... nawet nie gotuję bo jak on się kładzie to i ja... bo wiem ze to mój jedyny czas na odpoczynek , Tobie radzę zrobić podobnie. A czasami idzie zwariować ... ja prawie codziennie melise pije :p ostatnio mówię do męża " zapaż mi całe wiadro melisy i postaw zamiast wody do picia"

No z tym spaniem to jest z miesiąca na miesiąc gorzej, a od prawie 7 miesięcy sobie mówię "będzie lepiej" :hmm::o:-D i ciężko korzystać razem z nią, bo śpi rano pół godziny, więc to jedyna chwila na siku i kawę w spokoju, a potem sen TYLKO w wózku na spacerze, śpi tak długo jak wózek jedzie, dzisiaj 2 godziny 8km haha, gdy wejdę do domu i zatrzymam wózek do 5 minut pobudka.
A jak ten Twój straszy? Poprawił się coś?

reklama
My stosujemy już około miesiąca codziennie na noc i nic małemu nie jest i śpi spokojniej. Maly ma bardzi twarde dziasla , pociagajac palcem czyc kształt większości zębów. Wczoraj też miał dzień z małą ilością jedzenia ale on ma z czego schudnąć więc się nie martwiłam ;) pochwałę się ze mały ma 4,5 miesiąca a wazy 9200 :D
Toc to duże dziecię mój ma 9 m i 7 i pół kilo hehe

Do góry