Ja nie. Odpuszczam póki jest tyle szczepień ważniejszych niby. Nie chce przeciazac go. Rozważam ale może ok 2 r.z.Dziewczyny szczepiliście swoje maluchy przeciw meningokokom?
reklama
RedHotChiliPepper28
Fanka BB :)
Dziewczyny szczepiliście swoje maluchy przeciw meningokokom?
My chyba też nie będziemy. Zrobiliśmy pnemo, rota i 6w1, kolejne po roczku, starczy.
Ja tak 1 dawkę bodajże mialam
My z pneumokow zrezygnowaliśmy ... jakoś ta ich szczepionka mnie nie przekonuje podobno na najbardziej popularne szczepy bakterii w Polsce nie działa. A pneumo może zaszczepić jedną dawkę kupczą jak mały będzie miał około 2 lat... możeMy chyba też nie będziemy. Zrobiliśmy pnemo, rota i 6w1, kolejne po roczku, starczy.
RedHotChiliPepper28
My z pneumokow zrezygnowaliśmy ... jakoś ta ich szczepionka mnie nie przekonuje podobno na najbardziej popularne szczepy bakterii w Polsce nie działa. A pneumo może zaszczepić jedną dawkę kupczą jak mały będzie miał około 2 lat... może
Ostatnio czytałam gdzieś o tej szczepionce nowe informacje i chyba też bym jej nie chciała, jak już to płatną a wzięłam bezpłatną :-(
Ja właśnie się oczytałam chyba za dużo i się przestraszyłam. Prawda jest taka że wszystkiego nie jesteśmy w stanie przewidzieć i każda z nas chce jak najlepiej dla dziecko... i chyba nie ma złotego środka... no było szkoda obciążać go dodatkowa szczepionka. Rotawirus chciałam zaszczepić bo starszy co chwila przynosi jakiś " prezent " ze szkołyOstatnio czytałam gdzieś o tej szczepionce nowe informacje i chyba też bym jej nie chciała, jak już to płatną a wzięłam bezpłatną :-(
Ewunka
Tak B i CDziewczyny szczepiliście swoje maluchy przeciw meningokokom?
Ewunka
Dziś "domowe przedszkole " Ewunka
reklama
Ty mi powiedz ile kosztuje lot do Ciebie tam tak pięknieDziś "domowe przedszkole " Ewunka Zobacz załącznik 946761Zobacz załącznik 946762Zobacz załącznik 946763Zobacz załącznik 946764