reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja nie wiem co te chłopaki mają, Kajtek najspokojniejszy jak leży z gołymi jajkami :)
To się nazywa wietrzenie narodowe :laugh2:
Mój przez tego adeniwirusa który był u niego w postaci niby biegunki-5 kup dziennie, ma oparzenia i też z tego względu często leży golasek♥️może inaczej. Jedno odparzenir zejdzie to znowu w innym miejscu się zrobi ale dobrze na niego działa welenda i w miarę szybko mu to schodzi. A jak go to biorę przed kąpielą to goni jak szalony po łóżku :laugh2::laugh2:
Dupsko do góry i tak podskakuje niczym karp :laugh2:

reklama
No chcę wprowadzić kaszle bo średnio z przyrostami. Byliśmy w szpitalu. Niepokoi mnie ciągły płacz i problem z jedzeniem. Co się okazało Hubcio miał infekcje dróg moczowych, dodatkowo przyplatal mu się adenowirus. Po szpitalu mam inne dziecko l teraz płaczę jak jestem głodny lub chce spać. A no i jak matka mnie ubiera bo uwielbiam leżeć goly:)
A co to ten adenowirus ? W szpitalu mu to wykryli ?

Witajcie:) pisze z prośbą o poradę... Błażej ma 2,5 tygodnia a ja walczę z początkami anginy karmiąc piersią, i boję się że on coś złapie idę mnie i nie wiem czy to nie skończy się antybiotykiem, co robić ?próbowałam wszystkich domowych sposobów i nic nie pomaga :( czy ja go nie zaraże? Czy któraś z Was brała antybiotyk podczas kp?

Witajcie:) pisze z prośbą o poradę... Błażej ma 2,5 tygodnia a ja walczę z początkami anginy karmiąc piersią, i boję się że on coś złapie idę mnie i nie wiem czy to nie skończy się antybiotykiem, co robić ?próbowałam wszystkich domowych sposobów i nic nie pomaga :( czy ja go nie zaraże? Czy któraś z Was brała antybiotyk podczas kp?
Jak Ty jesteś chora, Twój organizm produkuje przeciwciała, które dziecko dostaje wraz z mlekiem co chroni je przed zarażeniem. Na wszelki wypadek możesz zakładać maseczkę kiedy nosisz dziecko. I koniecznie idź do lekarza, bo z anginą nie ma żartów.
Ja antybiotyk miałam dożylny od dnia przed porodem do 3 dnia po. Zapewniali że dla dziecka jest to bezpiecze. Wiadomo lepiej by było unikać antybiotyków, ale czasem trzeba wybrać mniejsze zło. Twój syn (a nawet dwóch:)) potrzebuje zdrowej mamy:).

Kochana anginy domowymi sposobami nie wyleczysz. Lekarz przepisze Ci bezpieczne leki które możesz brać kp. Niby nie można zarazić dziecka ale nie wiem czy tak do końca jest bo sama byłam przeziębiona i teraz synek kaszle. Choć w masce, nie kochaj i nie kaszel przy nim w miarę możliwości i za każdym razem jak go bierzesz myj dokładnie ręce woda z mydłem

reklama
Do góry