reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Super, że wychodzicie. Hubcio eidać, że bardzo szczęśliwy a jak dziecko zadoeolonr to matka też :)
Ja byłam już dwa razy mocno przeziębiona a Mały nawet kataru nie dostał. Leczyłam się domowymi sposobami: herbata z miodem, cytryną i sokiem malinowym. Ale produkty P.renalen (np.syrop) są zarówno dla kobiet w ciąży jak i dla karmiących (osobiście jednak nie używałam).
Te leki na p na mnie nie dzialaja. W ciazy gin pozwolil.mi nasivin soft na katar i orofar max na gardlo ale mie wiem czy tetaz moge

Kobiety po skończeniu kp zaczęły mi wypadac włosy i przetluszczac się.Oczywisciebwiedzialam że to w końcu się stanie bo w ciąży były idealne.Skrociłam z długości dużo używam szamponu do włosów przetluszczajacych.Problem w tym że zrobiły mi się zakola jestem przerażona.
Nie biorę żadnych tabletek bo lekarze mówią że co ma wypaść i tak wypadnie.Jak to było u was ?ile to trwało może znacie jakieś domowe sposoby albo dobre witaminy

Kobiety po skończeniu kp zaczęły mi wypadac włosy i przetluszczac się.Oczywisciebwiedzialam że to w końcu się stanie bo w ciąży były idealne.Skrociłam z długości dużo używam szamponu do włosów przetluszczajacych.Problem w tym że zrobiły mi się zakola jestem przerażona.
Nie biorę żadnych tabletek bo lekarze mówią że co ma wypaść i tak wypadnie.Jak to było u was ?ile to trwało może znacie jakieś domowe sposoby albo dobre witaminy
Poczytaj czy olej rycynowy na wlosy tez dziala. Ja snarowalam brwi bo je znasakrowalam i nie rosly i pomogl

Mi fryzjerka powiedziała, że w ciąży wzrasta poziom estrogenu i przez to hamuje się wypadanie włosów. Po porodzie hormon spada i to co nie wypadło wcześniej teraz musi nadrobić. Nie da się tego powstrzymać. Jeżeli do roku dalej będą tak wypadać to wtedy trzeba się przejśc do lekarza. Ja jestem prawie pół roku po porodzie i jest troszkę lepiej, ale i tak zbieram włosy garściami z grzebienia.

Unormuje sie, ale trzeba czasu. U mnie to trwalo jakies poltora roku. Nie robilam nic, bo podobno nie ma sensu.

Herbata z pokrzywy kiedyś mi tak mowiono

Hubus tez mial dwa tygodnie temu i nie wyszlo aze jak spi, jadnie je, dobrze przybiera i nie jest marudna to sie ciesz matka:) ja kiedys mie wiedzialam co oznacza sen dziecka w dzien a teraz nawet 4 godziny przespi na polu. I co ciotki?? Wychodzimy❤❤❤❤
A teraz co na gardlo moge wziac karmiac piersia bo cholera dostalam tu kataru okropnego i boli mnie gardlo:( zeby tylko Hubcia nie zarazic:/

Na gardlo mozesz ssac goździki, ich olejek jest anytbakteryjny i pomaga przy bólu gardła. Ja tera z w ciązy to stosuje

Tak więc zakupiłam witaminy na wlosy z jednej grupy mamusiek w której jestem dużo kobiet poleciało mimo iż nie bardzo wierzę będę je brać na wzmocnienie.Herbate skrzyp i pokrzywa od dziś codzień i domowymi sposobami maseczki.

reklama
My od czwartku jestesmy w szpitalu. Dobrze zw drazylan tenat zkego przybierania na wadze i kiepskiego nastroju synka. Hubus mial infekcje drog moczowych-bakterie tylko do leczenia szpitalnego i dodatkowo prxyplatal mu sie adenowirus. Gdybym wcześniej nie byla prywatnie u pani dr jak mial gdzies 5 tygodni i nie wspomniala o posiewie moczu doktorce to by mi zadnych badan pewno nie zleciła. Ja bym dalej myslala ze to skok rozwojowy a Hubus by cierpiał:( mam nadzieje ze pozbylismy sie dziadostwa i ze jutro wrocimy do domu. W szpitalu przybral gdzies 180 gram z tym ze mial 3 kroplowki z glukozy-dzis juz cale szczescie jej nie ma bo to schodzi pobad 3 godziny i dziecko musi lezec zeby szla kropliwa i wogile masakra ale najważniejsze ze juz jest duzi lepiej
Dużo zdrówka dla Hubcia[emoji7]

Do góry