reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, moja Lena ma skończone 4 miesiące.Mój mąż od lat zmaga się z opryszczką. Dziś dziadostwo znów się pojawiło.. Co robić ? jak uchronić małą przed tym ?
Ja tez od lat mam z tym problem i jesli zachowa ostroznosc to nie powinien jej zarazic. Swoja droga polecam aciclovir 200. To sa tabletki, bierze sie 2 co 4h, w nocy nie. W ciagu 2 dni opryszczka znika.

reklama
Dziewczyny, moja Lena ma skończone 4 miesiące.Mój mąż od lat zmaga się z opryszczką. Dziś dziadostwo znów się pojawiło.. Co robić ? jak uchronić małą przed tym ?
Nie całować i myć ręce przed każdym kontaktem z małą. Twój mąż może bezwiednie dotykać ust i potem przenosić wirusa. Jeżeli opryszczki ma często (więcej niż 2xna rok) to warto rozważyć kurację tbl. Ponoć jest to skuteczne.

reklama
To akurat nie do mnie, ale odpowiem. Oliwia jest już w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie i będą ją w poniedziałek operować. Będą wycinać torbiel w drogach żółciowych.
:shocked2: takie maleństwo. Czy to to co jeszcze na usg w ciąży było widać? A jak zniosła podróż? W jakim jest stanie ogólnym? No i jak Gosia?

Do góry