reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Zobacz załącznik 913504
Tak maść sterydowa. I posmarowałam 2dni było ładnie, 3dni i znowu się pojawiło. Ubrania mamy dobrej jakości właśnie, bo też się nad tym zastanawiałam. Proszek ten sam od urodzenia. Tej firmy miałam oliwke i była ok. Teraz kupiłam taki produkt. Zobaczymy bo jest typowo dla alergików.
Sterydem bym smarowała w ostateczności bardzo niszczy skórę a pomaga "chwilowo"
Spróbuj to duzzzzzo nawilżac

Dziewczyny znów potrzebuję rady: 1 szczepienie juz 06.11. i teraz tak: NFZ, 5w1 czy 6w1? byłam przekonana że NFZ + wszystkie dodatkowe płatne ale teraz siedzę, czytam np o lepszej formie czy postaci krztuśca i teraz nie wiem co wybrać.... płatna czy na NFZ? Dlaczego?
Ja mialam 6w1. U nas takie sa refundowane. Do tego pneumokoki i rota. Corka miala 2 miesiace.

Dziewczyny znów potrzebuję rady: 1 szczepienie juz 06.11. i teraz tak: NFZ, 5w1 czy 6w1? byłam przekonana że NFZ + wszystkie dodatkowe płatne ale teraz siedzę, czytam np o lepszej formie czy postaci krztuśca i teraz nie wiem co wybrać.... płatna czy na NFZ? Dlaczego?
Ja pytalam 2 pediatrow i wybralam te 6w1 a dodatkowo przemawiał za mna fakt ze w wiekszosci krajow te pojedyncze sa juz wycofane

U nas 6w1 - refundowana i tylko taka szczepia
Wirus RS
Pneumokoki
Rotawirus 3 dawki
Menigokoki b i c
Grypa

Jeszcze mi sie przypominało kąpiel w krochmalu dobrze robi . Moja bratanica ma AZS i jej pomagało i ten balsam co Ci wyslalam stosuje do dziś ( co godzine .....)
Nie dajesz jej warzyw do jedzenia ? Wszystko wycofałas ?
Wszystko. Nic nie dostaje. 8.11 mam szczepienia zobaczymy co lekarka powie. Ona w ogole ma wrażliwa skore lezy na brzuchu potrze głowa o pieluche czy np w łóżeczku i już ma krostki które po jakims czasie schodza. Wkurza mnie to troche ze ma ponad 5mcy a je tylko mleko gdzie nakarmienue jej to też nie lada wyczyn bo ten nutramigen nadal jej nie smakuje.

Wszystko. Nic nie dostaje. 8.11 mam szczepienia zobaczymy co lekarka powie. Ona w ogole ma wrażliwa skore lezy na brzuchu potrze głowa o pieluche czy np w łóżeczku i już ma krostki które po jakims czasie schodza. Wkurza mnie to troche ze ma ponad 5mcy a je tylko mleko gdzie nakarmienue jej to też nie lada wyczyn bo ten nutramigen nadal jej nie smakuje.
Też mamy szczepienie 8.11 :)
Nawilzaj nawilzaj nawilzaj .....
Ale skoro nie jje nic i dalej ma te plamy to z jedzeniem bym tego nie wiazała i podawała warzywka + mieso tylko duzej niz 3 dni patrzac obserwując .
Np. 7 :) 7 dni marchewka potem 7 dni marchewka + ziemniak i tak dalej .
No zobaczymy co lekarz powie a to pediatra zlecila sterydy czy dermatolog?

reklama
Też mamy szczepienie 8.11 :)
Nawilzaj nawilzaj nawilzaj .....
Ale skoro nie jje nic i dalej ma te plamy to z jedzeniem bym tego nie wiazała i podawała warzywka + mieso tylko duzej niz 3 dni patrzac obserwując .
Np. 7 :) 7 dni marchewka potem 7 dni marchewka + ziemniak i tak dalej .
No zobaczymy co lekarz powie a to pediatra zlecila sterydy czy dermatolog?
Pediatra. Najpierw zmieniła mleko na neocate na tydzień. Niby jakaś nowość lepsze od nutramigenu bo ze niby może jeszcze nutramigen ją uczulać. Efektu nie było a znowu zaczęła ulewac bo ono takie mega rzadkie bylo. A więc podziękowałam i nadal jest nutramigen.

Do góry