reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Też mamy szczepienie 8.11 :)
Nawilzaj nawilzaj nawilzaj .....
Ale skoro nie jje nic i dalej ma te plamy to z jedzeniem bym tego nie wiazała i podawała warzywka + mieso tylko duzej niz 3 dni patrzac obserwując .
Np. 7 :) 7 dni marchewka potem 7 dni marchewka + ziemniak i tak dalej .
No zobaczymy co lekarz powie a to pediatra zlecila sterydy czy dermatolog?
Ile Ty mniej wiecej wagowo dajesz miesa dziennie? Bo dzis czytalam o rozszerzaniu diety i ze w 1rz tylko 10 gram dziennie to przeciez to jest prawie nic

Ile Ty mniej wiecej wagowo dajesz miesa dziennie? Bo dzis czytalam o rozszerzaniu diety i ze w 1rz tylko 10 gram dziennie to przeciez to jest prawie nic
40-50 g teraz od 9 m
Zaczeła 10 na próbę
potem w 6-8 jadała 30 dziennie
Niedzielny obiad :)
20181102_151324.jpg

Załączniki

• 20181102_151324.jpg
    20181102_151324.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 635
Nutramigen uczulac ......:errr::oo2::confused:
Bo niby ma to białko pocięte coś tam mi lekarka tłumaczyla i że może na te niewielkie ilości zAczęła reagować, a to nowe jest syntetyczne cokolwiek to znaczy i tam nie ma w ogole tego białka. Siedziałam troche w internetach i sa historie że z nutramigenem było ok a potem nagle znowu wysypało gdzie np nie bylo rozszerzania diety a wiec napewno mleko.

Bo niby ma to białko pocięte coś tam mi lekarka tłumaczyla i że może na te niewielkie ilości zAczęła reagować, a to nowe jest syntetyczne cokolwiek to znaczy i tam nie ma w ogole tego białka. Siedziałam troche w internetach i sa historie że z nutramigenem było ok a potem nagle znowu wysypało gdzie np nie bylo rozszerzania diety a wiec napewno mleko.
I ja weszłam wczoraj w internet i ponoć nutramigen może uczulac. Tylko dalej ocipiec można bo jednym alergolog zaleca jeść wszystko a innym zabrania prawie wszystko :confused: A może gluten ? Po odstawieniu nutramigenu jej plamy sie zmniejszyły ?Moja Marcelina miała robione przrcieciała z krwi czy ma uczulenie na białka z mleka krowiego i ma podniesione .Tylko ona jje go ze smakiem .

I ja weszłam wczoraj w internet i ponoć nutramigen może uczulac. Tylko dalej ocipiec można bo jednym alergolog zaleca jeść wszystko a innym zabrania prawie wszystko :confused: A może gluten ? Po odstawieniu nutramigenu jej plamy sie zmniejszyły ?Moja Marcelina miała robione przrcieciała z krwi czy ma uczulenie na białka z mleka krowiego i ma podniesione .Tylko ona jje go ze smakiem .
Gluten? No ale co ? Kaszke jak probowalam mam bezglutenowa. Oj mowie Ci trzy swiaty z nia. Najbardziej boli mnie to mleko ze powinna przy butli sie wyciszać a ona kreci głowa i marudzi. To chodze, spiewam itd. Je tylko bez problemu gdy sie zapatrzy na cos lub w nocy. Do tego caly czas mi sie w nocy budzi. Wczoraj zasnela o 21 obudziła sie o 22,24,3,7 juz pobudka. Ja już nie wiem co jest i takq zniechęcona jestem do wszystkiego i ta pogoda... chyba jakaś jesienna chandra mnie dopadła. Plamy sie nie zmniejszyły po odstawieniu mleka. Tydzień nie piła nutramigenu, dziś jest lepiej i caly czas kremuje.

reklama
Gluten? No ale co ? Kaszke jak probowalam mam bezglutenowa. Oj mowie Ci trzy swiaty z nia. Najbardziej boli mnie to mleko ze powinna przy butli sie wyciszać a ona kreci głowa i marudzi. To chodze, spiewam itd. Je tylko bez problemu gdy sie zapatrzy na cos lub w nocy. Do tego caly czas mi sie w nocy budzi. Wczoraj zasnela o 21 obudziła sie o 22,24,3,7 juz pobudka. Ja już nie wiem co jest i takq zniechęcona jestem do wszystkiego i ta pogoda... chyba jakaś jesienna chandra mnie dopadła. Plamy sie nie zmniejszyły po odstawieniu mleka. Tydzień nie piła nutramigenu, dziś jest lepiej i caly czas kremuje.
Myslałam ze moze kaszka z glutenem....
Skoro poprawy nie było po odstawieniu nie szukałabym winy w mleku ....
No ciekawa jestem ci Ci powie lekarz.
Moja to rak Ci mowilam jadła i nagle miala policzki w krostach ( a nie jadla nic nowego ...) potem znikały pojawiały .... kazała mi tylko nawilżac i nie rezygnowac z jedzenia - puki to nie zajmuje wiekszisci ciała i nue jest bardzo brzydkie .....
Miala tylko jakieś reajcjie na policzkach i czasem na nozce.Tłumaczyła ze jeśli weliminujemy - wszystko bo tan naprawde nie wiemy od czego to potem będzie tylko gorzej .Jak narazie tfu tfu jje wszystko a uczulenie prawie nie wychodzi .
A nocka to zęby ....
U mnie też leje nie przejmuj sie :)
Aaaa u nas jeszcze kontakt z obca osoba sprawiaĺ ze miala czerwone poliki ....

Do góry