reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A218567A-C43A-4BB3-A2A5-E7EC3A102D2A.jpeg 3AE82FCB-A857-496C-A50C-930BD6F1B628.jpeg
U nas Marcelina ma alergie dotykowa jesli jej skora ma kontakt z jedzeniem ( roznie to bywa .....) wyskakuja jej krostki na policzkach lekarz kazał obserwować ale nie wycofywac żadnych pokarmów . Teraz ma tak coraz rzadziej a jje wszystko .
Był okres ze az miała purpurowe policzki ale sie okazało uczuleniem na chusteczki nawilżanie ( wycierałam buzie po obiedzie)
Przy ząbkowaniu ma strasznie duzo sliny która kapie po brodzie i ..... wtedy ja ta silina "uczula" mija jak tylko ząb wyjdzie .....
U nas to nie wiadomo co i jak, pokaże na zdjęciu co ma na dekolcie dostalismy na to masc od lekarki i byla poprawa a teraz znowu gdzue nic nie jadla. I np kupilam krem ziomowy z musteli niby taki super sklad i po posmarowaniu (zrobilam test ba jednym policzku) od razu mega czerwony sie zrobil. Zmylam krem ale i tak to zeszlo po ok 2h. Także ciężko z nia. Chysteczki mam od poczatku jedne i te same, pampersy i masc do pupy też. Nic nie zmieniAm bo sie boje a krem zimowy dobrałam z firmy momme.

Załączniki

• A218567A-C43A-4BB3-A2A5-E7EC3A102D2A.jpeg
    A218567A-C43A-4BB3-A2A5-E7EC3A102D2A.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 117
  • 3AE82FCB-A857-496C-A50C-930BD6F1B628.jpeg
    3AE82FCB-A857-496C-A50C-930BD6F1B628.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 123
reklama
Zobacz załącznik 913413 Zobacz załącznik 913415
U nas to nie wiadomo co i jak, pokaże na zdjęciu co ma na dekolcie dostalismy na to masc od lekarki i byla poprawa a teraz znowu gdzue nic nie jadla. I np kupilam krem ziomowy z musteli niby taki super sklad i po posmarowaniu (zrobilam test ba jednym policzku) od razu mega czerwony sie zrobil. Zmylam krem ale i tak to zeszlo po ok 2h. Także ciężko z nia. Chysteczki mam od poczatku jedne i te same, pampersy i masc do pupy też. Nic nie zmieniAm bo sie boje a krem zimowy dobrałam z firmy momme.
Moje dziecko nie ma alergii na nic, a na krem mustelli zareagowala tez czerwonymi plamami.

Moi tez juz potrafią niezły bajzel zrobic ale wszystko da sie wytrzeć, odkurzyc. Krzesełko krzesełkiem przecież spokojniej w nim jesc nie będzie. Ja po kazdym jedzeniu mam odkurzanie i wycieranie podłóg [emoji1] pokrycie z tych krzeselek właśnie przez to sciagnelam bo prac mi sie co chwilę nie chciało i zostawiłam plastik i teraz wystarczy ścierka przetrzeć [emoji106] [emoji12]
Spoko, jesli z krzesel sie zmywa wszytsko to ok [emoji4]

Tak jak @adunnnia90 napisała, nam lekarka mówiła że to taka metoda prób i błędów i nie raz coś wyrzuce. A np na ciemieniuche tylko mustela podziałała a przerobiłam jeszcze dwa inne preparaty i nic.
No ja przez pierwsze pol roku uzywalam chusteczek nawilzanych tylko Mustelli i super. Teraz szampon do wlosow tez mam tej firmy, ale krem na zime wywalilam.
Balsam do ciala Weledy sprswdzal sie w lecie, w zimie nie nawilzal wystarczajaco, za to oliwka Hippa super sie sprawdzila.

reklama
Do góry