reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kupka praktycznie co pampers, sporadycznie samo siusiu. Kupka wyglada jak rozbełtane jajko z grudkami malutkimi. Czy tu jest problem? Nie wiem jak takie kupki maja wyglądać :confused: masujemy brzuszek jak idą wskazówki zegarka i kilka razu pidkieczam jej nóżki ale niewiedziała ze musza być złączone.. bardzo szybko sie mała deberwije, wygina sie, robi sie czerwona i ryczy :( widzę tez ze baczki idą ale czasem jak akurat lezy to az sie przestraszy i wzdrygnie albo widzę po buzi jak sie napina.. a Ty jak pomagasz masażem czy podkurczabiem nóg to działa od razu i dzidziuś śpi?
To nie beda kolki moim zdaniem. Przy kp kupka taka wlasnie jest. Robi kupy, puszcza baki-moim zdaniem to nie kolka i musisz przetrwac to. U mnie bylo to samo. Hubcio zadko spi przez dzien. Wczesnieh tez nie wiedzialam ze nóżki maja byc zlaczone ale uświadomiła mnie jedna pani-to chodzi o bioderka

reklama
Hmm juz sama nie woem.. może powinnam ten espumisan kupic... juz na prawdę nie wiem co robić. Czuje sie jakby specjalnie każdy mówił co innego a nie chce ma dziecku testować. :( A edpimussn po ilu dniach pomógł? Jak duża widziałas różnice?
Kochana szybko tylko u nas zaczął sie problem z kupkami, Hubcio strasznir sie silil i czasem cisnal, wyl i nic nie szło. Esoumisan nie zaszkodzi ale ja bym nie dawala jak nie trzeba

moj tez az sie boje co w nocy :/
Moj oststnio tez rak spal, nawet go nie kapalismy bo zasnal na cycu i sie balam potwornue nocy i co-7,5 godziny w ciągu. Dziecki im lepiej spi przez dzien tym lepieh w nocy.
Wczorah moj przez dzień nic nie spał i co? Byla 3 godzinna jazda w nocy. Na poczatku karmienie, smiechy a potem okropny placz

Dziewczyny... to kolki. Lekarz zbadał, obejrzał i taki oto wynik. Mała dostała probiotyk vivomixx a odstawić ma dicoflor... probiotyk zamieniony na probiotyk :oo2: nie wiem co o tym myślec. Bobotic został dalej. :no2: Zalecane masaże brzuszka i tyle. Żal mi dziecka - wiecej dziennie tych kropelek niż mleka.. :(
Vivomix jest bardzo dobry. Poza tym zmiana probiotyku jest ok, bo dostarczasz roznych bakterii, a tego potrzebuje uklad pokarmowy, zeby dojrzec.

Ale ciasteczko malutkie ;) cudo! Miedzy naszymi różnica pełnego tygodnia? Twoje to maleństwo :)

Moja się urodziła 21.09 :-) wydaje się taka malutka :p a co do Twojego Skarba, to ja bym najpierw posłuchała lekarza, przecież po to u niego byłaś, podobno można przy regularnych kupkach i bąkach mieć kolki. U Nas kupy wyglądają identycznie jak mówisz, nie przy każdej zmianie pieluchy są, ale my też staramy się każdego dnia zrobić delikatny masaż brzucha i ćwiczenia nóżkami, mimo że jak na razie nie ma problemu.

Dziewczyny czy warto iść do apteki jutro po espumisan? Czy warto kombinować? Jeśli kupic espumisan to bobotic odstawić? Co z vivomix? Chce małej pomoc, nie wiem jak... czy dać szanse temu bobotic i vivomix?
Jeśli chcesz podać Espumisan to bobotic odstawić bo to w zasadzie jedno i to samo.Vivomix to probiotyk i ni odstawiaj go tylko podawaj raz dziennie.Moja jak miała kolki to była masakra nie wiedziałam jak jej pomóc z czasem dopiero zaczęłam podawać Espumisan i vivomix codziennie masaże suszarka i godziny przytulania i spanie na mnie ale przetrwałam i Wy też dacie radę.

reklama
Dziewczyny czy warto iść do apteki jutro po espumisan? Czy warto kombinować? Jeśli kupic espumisan to bobotic odstawić? Co z vivomix? Chce małej pomoc, nie wiem jak... czy dać szanse temu bobotic i vivomix?
U nas po espumisan 100 pierdy fest jak Ci robi kupkę i pierdzi ładnie to moim zdaniem nie ma co podawać bo espumisan jest gdy dziecku zatrzymują się gazy

Do góry