reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kupka praktycznie co pampers, sporadycznie samo siusiu. Kupka wyglada jak rozbełtane jajko z grudkami malutkimi. Czy tu jest problem? Nie wiem jak takie kupki maja wyglądać :confused: masujemy brzuszek jak idą wskazówki zegarka i kilka razu pidkieczam jej nóżki ale niewiedziała ze musza być złączone.. bardzo szybko sie mała deberwije, wygina sie, robi sie czerwona i ryczy :( widzę tez ze baczki idą ale czasem jak akurat lezy to az sie przestraszy i wzdrygnie albo widzę po buzi jak sie napina.. a Ty jak pomagasz masażem czy podkurczabiem nóg to działa od razu i dzidziuś śpi?
To nie beda kolki moim zdaniem. Przy kp kupka taka wlasnie jest. Robi kupy, puszcza baki-moim zdaniem to nie kolka i musisz przetrwac to. U mnie bylo to samo. Hubcio zadko spi przez dzien. Wczesnieh tez nie wiedzialam ze nóżki maja byc zlaczone ale uświadomiła mnie jedna pani-to chodzi o bioderka

reklama
Hmm juz sama nie woem.. może powinnam ten espumisan kupic... juz na prawdę nie wiem co robić. Czuje sie jakby specjalnie każdy mówił co innego a nie chce ma dziecku testować. :( A edpimussn po ilu dniach pomógł? Jak duża widziałas różnice?
Kochana szybko tylko u nas zaczął sie problem z kupkami, Hubcio strasznir sie silil i czasem cisnal, wyl i nic nie szło. Esoumisan nie zaszkodzi ale ja bym nie dawala jak nie trzeba

moj tez az sie boje co w nocy :/
Moj oststnio tez rak spal, nawet go nie kapalismy bo zasnal na cycu i sie balam potwornue nocy i co-7,5 godziny w ciągu. Dziecki im lepiej spi przez dzien tym lepieh w nocy.
Wczorah moj przez dzień nic nie spał i co? Byla 3 godzinna jazda w nocy. Na poczatku karmienie, smiechy a potem okropny placz

Dziewczyny... to kolki. Lekarz zbadał, obejrzał i taki oto wynik. Mała dostała probiotyk vivomixx a odstawić ma dicoflor... probiotyk zamieniony na probiotyk :oo2: nie wiem co o tym myślec. Bobotic został dalej. :no2: Zalecane masaże brzuszka i tyle. Żal mi dziecka - wiecej dziennie tych kropelek niż mleka.. :(
Vivomix jest bardzo dobry. Poza tym zmiana probiotyku jest ok, bo dostarczasz roznych bakterii, a tego potrzebuje uklad pokarmowy, zeby dojrzec.

Ale ciasteczko malutkie ;) cudo! Miedzy naszymi różnica pełnego tygodnia? Twoje to maleństwo :)

Moja się urodziła 21.09 :-) wydaje się taka malutka :p a co do Twojego Skarba, to ja bym najpierw posłuchała lekarza, przecież po to u niego byłaś, podobno można przy regularnych kupkach i bąkach mieć kolki. U Nas kupy wyglądają identycznie jak mówisz, nie przy każdej zmianie pieluchy są, ale my też staramy się każdego dnia zrobić delikatny masaż brzucha i ćwiczenia nóżkami, mimo że jak na razie nie ma problemu.

Dziewczyny czy warto iść do apteki jutro po espumisan? Czy warto kombinować? Jeśli kupic espumisan to bobotic odstawić? Co z vivomix? Chce małej pomoc, nie wiem jak... czy dać szanse temu bobotic i vivomix?
Jeśli chcesz podać Espumisan to bobotic odstawić bo to w zasadzie jedno i to samo.Vivomix to probiotyk i ni odstawiaj go tylko podawaj raz dziennie.Moja jak miała kolki to była masakra nie wiedziałam jak jej pomóc z czasem dopiero zaczęłam podawać Espumisan i vivomix codziennie masaże suszarka i godziny przytulania i spanie na mnie ale przetrwałam i Wy też dacie radę.

reklama
Dziewczyny czy warto iść do apteki jutro po espumisan? Czy warto kombinować? Jeśli kupic espumisan to bobotic odstawić? Co z vivomix? Chce małej pomoc, nie wiem jak... czy dać szanse temu bobotic i vivomix?
U nas po espumisan 100 pierdy fest jak Ci robi kupkę i pierdzi ładnie to moim zdaniem nie ma co podawać bo espumisan jest gdy dziecku zatrzymują się gazy

Do góry