misis188
Fanka BB :)
U nas i na szkole rodzenia i w szpitalu zalecali octanisept i go uzywalamOj a dlaczego?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas i na szkole rodzenia i w szpitalu zalecali octanisept i go uzywalamOj a dlaczego?
Ile osób tyle opini...nam w szkole rodzenia że nie używać octeniseptu a przyszła połozna do domu i sama tym czyściła to i my zaczeliśmy.U nas i na szkole rodzenia i w szpitalu zalecali octanisept i go uzywalam
Śliczna jest...i zawsze uśmiechnięta ❤A my dziś na Madryt pociągiem jedziemy wycieczka .Zobacz załącznik 905792
Dasz radę, ja od samego powrotu ze szpitala z malymi do domu cale dnie sama. Maz urlopu wtedy nie wziął bo koniec roku byl, inwentury, rozliczanie klientów. Więc bylam sama z dziećmi. Nikogo nie chciałam bo nie chciałam rzadnych zbędnych rad. I tak jest do dzis od pon do pt od 8 do 18 jesteśmy we trójkę. A ja obiad, pranie, sprzątanie jestem w stanie zrobić. [emoji4] małych z nikim Jeszcze nie zostawiłam. Chyba ze z M w sobotę jak w domu jest lub jak z pracy wroci a ja jade wtedy zrobić większe zakupy. wiec i Ty sobie poradzisz [emoji8]@walczaca o szczescie Ja to podziwiam wszystkie mamy bliźniaków ....zawsze marzyłam o blizniaczkach ale niestety pozostaną to tylko marzenia . Zdaje sobie sprawę ile to trzeba siły i wytrwałości aby wychować dwa maleństwa w jednym czasie ja zaczynam mieć stresa czy dam radę...mój m zazwyczaj jest na weekendy ( taka ma pracę)a ja sama...młody do szkoły czyli lekcje itp. Pranie sprzątanie gotowanie , noworodek a ja sama będę musiała sobie dobrze czas zaplanować. A Tobie ktoś pomaga oprócz męża ?
Dziękuję za pocieszenie ... podziwiam i jak nie będę sobie radziła to będę pisała i Wy doświadczona mamusie maluchów będziecie mnie wspierać i udzielać złotych rad powiem szczerze ze przez 8 lat można dużo zapomnieć i nauka od Nowa obsługi niemowlakaDasz radę, ja od samego powrotu ze szpitala z malymi do domu cale dnie sama. Maz urlopu wtedy nie wziął bo koniec roku byl, inwentury, rozliczanie klientów. Więc bylam sama z dziećmi. Nikogo nie chciałam bo nie chciałam rzadnych zbędnych rad. I tak jest do dzis od pon do pt od 8 do 18 jesteśmy we trójkę. A ja obiad, pranie, sprzątanie jestem w stanie zrobić. [emoji4] małych z nikim Jeszcze nie zostawiłam. Chyba ze z M w sobotę jak w domu jest lub jak z pracy wroci a ja jade wtedy zrobić większe zakupy. wiec i Ty sobie poradzisz [emoji8]
No to faktycznie Twoja je malutko w porównaniu z moją.Ale myślisz że jej wydzielać i dawać np 90-120 ml ? Będzie jadła wtedy pewnie co 3 godzinki jak nic.180 ml to strasznie dużo. Moja kilka razy tylko zjadła tyle a jest starsza. Je co 3-4 h 135 ml i to czasami się męczy. To masz małego żarłoka.
No to faktycznie Twoja je malutko w porównaniu z moją.Ale myślisz że jej wydzielać i dawać np 90-120 ml ? Będzie jadła wtedy pewnie co 3 godzinki jak nic.
Moj Hubert raz na raz zjadl 100 mojego i potem 70 ml hippka a mial w tedy miesiac[/QUOTE
Każde dzieciątko jest inne i inaczej potrzebuje jesc.Buziaki dla Hubercika