reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny a jak pomóc dzidziusiowi z kupką/bączkiem? Od przedwczoraj mały się strasznie pręży i płacze, jak mu się uda popuścić to się relaksuje i zasypia, a po 15 minutach znowu płacz. Mój już mi kazał odstawić cały nabiał i kasze. Za chwilę nic nie będę mogła jeść, a u synka bez zmian:(
Podginaj nóżki i kładź jak najwięcej na brzuchu. Niestety chyba trzeba to poprostu przetrwać:-/

reklama
Ciężko. Nawet bardzo. Moja Zośka w tym momencie już pozbyła się problemów. Od czasu do czasu coś tam ja kręci i wierci, ale do rurek się nie przyzwyczaiła i nic się jej nie rozleniwiło. Teraz próbuje ja przekonać do mm. A pluje nim jak trzeba. Ze względu na to, ze ma bóle brzuszka ma być na nitramigenie bądź na bebilonie pepti. Jestem załamana nawet jak jej z innym mlekiem wymieszam to pluje [emoji85]‍♀️
Czyli będziesz już kończyła ściągać i przechodzicie na mm? Ile Zosia dokładnie ma?

Równo rok temu o tej porze leżałam w hotelu i się stresowałam przed punkcja, która miała się odbyć śnią następnego! Czas zleciał niesamowicie szybko. Mój największy skarb zaraz skończy 5 miesięcy. A mnie się wydaje, ze punkcja była wczoraj.
Oj nieźle mija ten czas... u mnie za chwilę tok od drugiej procedury. Pierwsza zaraz 2 lata...

Dziewczyny pytanie do bardziej doświadczonych niż ja :-)
Jak mam ubierać dziewczynki w domu jak mamy 23 stopnie ? Czy wystarczy jedna warstwa body + spodenki?? Myślałam że tak a teraz moja córcia męczy się z katarem:-( więc może j3dnak coś pod body zakładać??
Kolejne pytanie co sądzicie o szczepionkach przeciw rotawirusom??

Jak mam ubierać dziewczynki w domu jak mamy 23 stopnie ? Czy wystarczy jedna warstwa body + spodenki?? Myślałam że tak a teraz moja córcia męczy się z katarem:-( więc może j3dnak coś pod body zakładać??
Przeciw rota nie dawałam. Słyszałam od pielęgniarek z oddziałów dziecięcych że nie ma tygodnia by nie mieli u siebie chorego dziecka mimo szczepienia. A fajne one nie są. Więc odpuściłam temat...
Co do ubierania ciężko czasem utrafić...Ja swoją chyba za ciepło ubieram. Zawsze mi się śmiać chce bo często widzę sąsiadkę z wózkiem Jej dziecko prawie gołe a moje pod kocem haha. Ale nie choruje mi w ogóle to się nie martwię

Przeciw rota nie dawałam. Słyszałam od pielęgniarek z oddziałów dziecięcych że nie ma tygodnia by nie mieli u siebie chorego dziecka mimo szczepienia. A fajne one nie są. Więc odpuściłam temat...
Co do ubierania ciężko czasem utrafić...Ja swoją chyba za ciepło ubieram. Zawsze mi się śmiać chce bo często widzę sąsiadkę z wózkiem Jej dziecko prawie gołe a moje pod kocem haha. Ale nie choruje mi w ogóle to się nie martwię
Kurde A ja jestem przerażona tym katarem a jutro miałyśmy mieć szczepienie :-/
Znaczy w sumie to nie wiem czy to katar. Słychać że coś jej zalega w nosku ale jak próbuje wyciągnąć to nic tam nie ma więc już sama nie wiem:-/
No i to ubieranie spędza mi sen z powiek :p
Jak u Was z mm??

I teraz jak ubierasz Zosie w domu?? I ile macie mniej więcej stopni??:-)

reklama
Ja bede szczepic na rotawirusa już 4 pazdziernika. Po co dzidzius ma sie meczyc. Ta szczepionka nie boli bo sie ja pije a mojej znajomej syn znarl na rota jak mial pol roczku:( jego organizm byl oslabioby po operacju, z uwagi na stan zdriwia nie mogl byc szczepiony ale moze to by go uratowalo gdyby można podac szczepionke. Moj Hubek jest w body z dlugim rekawem i spi.albo w rozku albo u nas na łóżku i.jest okryty kocykiem a temp w domu przez dzien to 21 stopni a w nocy 18-w nocy jest zawsze rożek.

Do góry