reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jeśli chodzi o zapis dziecka do przychodni to musisz te dane placówki podać w szpitalu już. Tam pójdą dokumenty dziecka dot. szczepienia, więc musisz mieć to przygotowane. Także @gooossia17 częściowo ma rację, bo w przychodni dopełniasz formalnosci jak jest PESEL. Ale w szpitalu już musisz druczki wypełnić także warto być przygotowanym.
@Iskra_82

reklama
Jeśli chodzi o zapis dziecka do przychodni to musisz te dane placówki podać w szpitalu już. Tam pójdą dokumenty dziecka dot. szczepienia, więc musisz mieć to przygotowane. Także @gooossia17 częściowo ma rację, bo w przychodni dopełniasz formalnosci jak jest PESEL. Ale w szpitalu już musisz druczki wypełnić także warto być przygotowanym.
@Iskra_82

Oo faktycznie masz racje, zapomniałam, ze tak było. [emoji6]

Bardzo chętnie skorzystam... u niej nie wiem czego sie dowiem... dobrze ze jest to forum i internet :)
Ja bym baby wiecej do domu nie wpuscila .....
Albo za te 10 dni -ok
I zadała pytania
Jakie nożyczki sa odpowiednie
Co powinna miec takiego wspaniałego szczoteczka do wlosow......
Dlaczego Panie jest taka Su...ka
I takie tam ;)
My mamy szczoteczke do wlosow za 5 zł a nozyczki chico różowe :laugh2:
Mamy 8 m włosy na głowie i wszystkie palce ......

@Iskra_82

Tez czytałam przed porodem, ze jest tak jak piszesz, ale akurat u mnie okazało sie inaczej. Ja w szpitalu nie podawałam żadnych danych przychodni, położnej, itp. Dopiero po wyjściu zdecydowaliśmy gdzie zapiszemy Małego i Mąż udał sie bezposrednio tam z wypisem Syna ze szpitala, karta szczepien, ksiazeczka zdrowia.

Tez czytałam przed porodem, ze jest tak jak piszesz, ale akurat u mnie okazało sie inaczej. Ja w szpitalu nie podawałam żadnych danych przychodni, położnej, itp. Dopiero po wyjściu zdecydowaliśmy gdzie zapiszemy Małego i Mąż udał sie bezposrednio tam z wypisem Syna ze szpitala, karta szczepien, ksiazeczka zdrowia.
U mnie tak samo .
Jak sie macie ?

A dziekuje :). Juz sie chyba dotarliśmy i cieszymy wspolnie spedzanym czasem. Maly ladnie w nocy spi, w dzien tez jest calkiem grzeczny wiec narzekać nie mogę. Juz nie moge sie doczekac jak bedzie taki jak Twoja Córcia zeby mozna bylo sie z Nim bawic :)
No to super ze trafił Ci sie grzeczny egzemplarz. Jak dzieci zaczynaja byc takie kontaktowe to jest cos co mi roztapia serce ....
Mowie chodź do mamy ( jak siedzi na podłodze wystawia rączki w gore )
Raczkuje biega po domu ma chec wsadzic palec w każde gniazdko a jak mowisz nie wolno to sie patrzy i die smieje........
Potem jak podchodzi do zakazanych rzeczy to sie oglada czy patrzysz i jaka masz mine i z szyderczym usmiechem palec wedruje tam gdzie niby nie wolno.......
Wczoraj próbowała powtórzyć mama :D
IMG-20180827-WA0075.jpg

Załączniki

• IMG-20180827-WA0075.jpg
    IMG-20180827-WA0075.jpg
    128,1 KB · Wyświetleń: 463
zamierzam właśnie dać jej jedna szanse... wypytam co poleca i tak, jednym uchem wpuszczę a wypuszczę drugim te niepotrzebne farmazony. Ja kupiłam zestaw z canpol do pielęgnacji paznokci a o szczotce mówiła ze to nie ma być delikatna bo „mamusie krzywdy zrobić nie chcą” a taka... jak to oba określiła... „ z włosiem przypominającym żyłkę rybacka” :szok:
Tak taka twarda mam ja mam i miekka . Ja czesze twarda stary woli miękka :laugh2:

reklama
Nie, nie musi. Ja wybrałam z innego rejonu. Dziecko zapisujesz po porodzie. Najlepiej w momencie kiedy masz już pesel nadany, jeżeli nie to z aktem urodzenia [emoji6]
Jak nie zapiszesz dziecka od razu to nie dadza w szpitalu ksiazeczki zdrowia. Dopiero w momencie dostarczenia papierlu z przychodni ja wydaja. Pesel nie jest potrzebny

Do góry