adansonia
Fanka BB :)
Kazde kłucie i czkowiek sie trzensie mi tez wzdecia dokuczaja i gazy nie wiem od czego nigdy nie mialamMnie również od czasu do czasu, na poczatku bardziej.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kazde kłucie i czkowiek sie trzensie mi tez wzdecia dokuczaja i gazy nie wiem od czego nigdy nie mialamMnie również od czasu do czasu, na poczatku bardziej.
Raczej będę miała cesarkę wcześniej, więc chyba do nowego roku nie dotrwam, bo nikt nie bedzie mi robił cesarki w sylwestra ani nowy rokJa jestem z 31.12 i trzymam kciuki, żeby Twoja córeczka spóźniła się chociaż o dzień. Zapewniam, że to nic miłego urodzić się w ten dzień.
Bliźniaki i to dwóch kawalerów cudownie :-)) może to moi przyszli zięcie?? :-) haha
Ja bylam w okolicy 30tygodnia. Przede wszytskim zobaczylam droge na porodowke, bo szpital jest ogromny. Pokazano nam sale przedporodowe i ich wyposazenie, mozna bylo do woli zadawac nawet najglupsze pytania. Potem pokazano nam sale, w ktorej juz sie rodzi czy to sn czy cc i miejsce (tuz obok) gdzie zajmuja sie noworodkiem tuz po porodzie. Wg mnie ogolnie warto, bo pozniej jakas spokojniejsza do porodu jechalam widzac gdzie bede i co i jak.Dziewczyny, które jeszcze nie urodziły kiedy byłyście obejrzeć szpital położniczy? lekarz mnie dziś już wysłał a przecież to jeszcze 23,5 tygodnia - tochę się wystraszyłam
A to tez norma bynajmniej u mnie i oczywiscie nigdy cicho zawsze huk ze szokKazde kłucie i czkowiek sie trzensie mi tez wzdecia dokuczaja i gazy nie wiem od czego nigdy nie mialam
Czy kogos dopisac do kalendarza ?
Ja byłam w czasie zajęć ze szkoły rodzienia jakoś pod koniec 2 trymestru.Dziewczyny, które jeszcze nie urodziły kiedy byłyście obejrzeć szpital położniczy? lekarz mnie dziś już wysłał a przecież to jeszcze 23,5 tygodnia - tochę się wystraszyłam
Podziękowania? jeżeli chodzi o to żeby im powiedzieć "dziekuje bardzo " to jest ok. jeśli chodzi o podejście typu ciasto kwiaty perfumy czy alkohol to uwazam to za lapowke i niestety przez taka formę podziękowań niektóre piguly a o lekarzach mie wspomnę to tak sie zachowują- jakby łaskę robili. Służba zdrowia to specyficzna dziedzina ktora opiera się na pomocy pacjentom- wiesz za to maja płacone. uwazam ze wystarczy być miłym a to wróci.Dziewczyny, a jak z podziękowaniami? Jestem pod opieką kliniki na Starynkiewicza - łącznie przyjmowały mnie trzy lekarki (w tym jedna robiła wszystkie USG i zdobyła moje zaufanie, co jest szalenie trudne), które miały cierpliwość i empatię (litości, jako pacjentka potrafiłam poprosić, by mnie nie badały danego dnia, bo ugryzę raz mi odpuściły). Bardziej chciałabym podziękować im niż na porodówce, bo to była kilkumiesieczna, czasem trudna, droga. Ale nie chcę też popełnić jakiejś gafy - jak Wy to rozwiazalyscie?