reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Uwierz że próbowałam wielu rzeczy. Nosidlo w sensue ten fotelik samochodowy jest też na chwile bo ona się siłuje i podnosi do góry a spięta nie może i już nerw. Na nosidło takie na plecy jest za mała bo nie siedzia a i noszenie przodem do mnie też ją wkurza tylko przodem trzeba bo wsystko musi widzieć. Oj temat rzeka :p
Rozumiem Ciebie, bo miałam podobne doświadczenia z gondolą. Najgorzej było zimą, najpierw się napociłam żeby nas obie ubrać, później włożenie do spiworka w gondoli, wyjście i zaczynał się ryk. W lecie jeszcze można łatwo wyjąć i polulać, ale zimą jednak gorzej. Bywało, że spacery trwały 5 min, a samo przygotowanie pół godziny, a ja byłam cała mokra. Minęło jak zaczęła jeździć w spacerówce, do czasu jak nauczyła się wyswobadzać z pasów. Teraz staje w wózku i tak chce być wożona.

Nie pomaga jest jeszcze gorzej bo ona sie pidnosi i sie siluje i denerwuje. A nie moge jej zrobic calkiem siedzaco bo ona nie siedzi i zjezdza mi.
Aga ale Ci się egzemplarz trafił :) U nas też trochę problem z jazdą w gondoli. Pół spaceru poleży a pozniej ryk. I też czekam aż przejdziemy na spacerowkę.

Hm a wiesz że zsuwała i ogólnie miała asymetrię? Ale nie sądzę żeby to ją spowodowało, ale pogłębić mogło...
Wyczytalam ta informacje gdzies w necie i to byla wypowiedz Zawitkowskiego. Mysle, ze jakbys ta poduszke uzywala non stop to moze po dlugim czasie spowodowałaby asymetrie jakby dziecko lecialo na jeden bok.

reklama
3 czy 4 dni po porodzie to się zaczyna tzw nawal. od razu po porodzie karmisz dziecko i tyle co masz w piersi mu starczy.
Tylko że nie zawsze tak jest wiem to po sobie niestety. w szpitalu słyszałam to non stop a było odwrotnie pielęgniarki wręcz wmawialy mi że moje mleko mu wystarczy o on płakał z głodu aż się zachodzil,puki nie przyszła po zmianie poczciwa pielęgniarka i dama mi mm.Po kilku dniach rozkrecilam laktację mały jest tylko na cycusiu dosyć szybko najada się i starcza mu na 3 h przeważnie ale co jak co mój synuś jest grzeczny a dzieci są różne i potrzeby rośnie z są różne.

Do góry