reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny właśnie przyszły mi wyniki III badań prenatalnych, Przypomnę, byłam w 28+6 i odszyfrowałam skróty w internecie. Martwi mnie wskaźnik FL... wynika że Mała ma za krótkie nóżki.... czy to jakaś wada? Ja nie jestem za wysoka.. ale czy tylko chodzi o to że Mała będzie niska czy to ma jakieś konsekwencje poważne rozwojowe? A i może wiecie co znaczą i jak rozumieć te %? Poniżej wyniki:

BPD = 73 mm(Hadlock,84) 29 + 2
HC = 270 mm(Hadlock,84) 29 + 3
AC = 253 mm(Hadlock,84) 29 + 3,
FL = 53 mm(Hadlock,84) 28 + 1, (Jeanty,84) 28 + 2;
FL/BPD = 72.6 %, FL/HC = 19.63 %, FL/AC = 20.95 %, HC/AC = 106.72 %,

Co oznaczają % nie wiem. Ale jeśli chodzi o pozostałe parametry nie masz się czym martwić. Poszczególne części ciała dziecka różnią się wiekiem (praktycznie na każdym etapie). U Ciebie jest to nieduża roznica i to jest zupełnie normalne.

Dziewczyny czy macie dla dzieci hustawki (nie bujaczki) jak tak to jakie polecacie i od kiedy mozna w to dziecko wsadzac?

Dziewczyny właśnie przyszły mi wyniki III badań prenatalnych, Przypomnę, byłam w 28+6 i odszyfrowałam skróty w internecie. Martwi mnie wskaźnik FL... wynika że Mała ma za krótkie nóżki.... czy to jakaś wada? Ja nie jestem za wysoka.. ale czy tylko chodzi o to że Mała będzie niska czy to ma jakieś konsekwencje poważne rozwojowe? A i może wiecie co znaczą i jak rozumieć te %? Poniżej wyniki:

BPD = 73 mm(Hadlock,84) 29 + 2
HC = 270 mm(Hadlock,84) 29 + 3
AC = 253 mm(Hadlock,84) 29 + 3,
FL = 53 mm(Hadlock,84) 28 + 1, (Jeanty,84) 28 + 2;
FL/BPD = 72.6 %, FL/HC = 19.63 %, FL/AC = 20.95 %, HC/AC = 106.72 %,
Żaden moj lekarz nigdy nie patrzył na te wskaźniki. Jak zapytałam kiedyś bo miał duzy brzuszek to mi odpowiedział ze pewnie świeżo nawiedzony jest i tyle. Nie stresuj się i nie denerwuj. To napewno nie ma większego znaczenia.

Dziewczyny w czwartek jest pogrzeb babci mojego przyjaciela. Moja rodzina wpadła przerażenie bo nie powinnam iść bo przesady i zabobony. A co Wy sądzicie?

Iść do domu i leżeć, dobrze by było wytrwać jeszcze troszkę ale na tą chwilę nie ma zagrożenia dla dziewczynek i gdyby skurcze nasiliły się i były regularne to brać torby i od razu przyjeżdżać. Trochę się tym stresuje. Wolałaby aby to było zaplanowane :-)
Ja niby też miałam planowane CC a 2tyg wcześniej urodziłam [emoji16] tak to jest z tym planowaniem czegokolwiek

reklama
Dziewczyny w czwartek jest pogrzeb babci mojego przyjaciela. Moja rodzina wpadła przerażenie bo nie powinnam iść bo przesady i zabobony. A co Wy sądzicie?

Ja też słyszałam ten przesąd...
Ale podobno bardziej chodzi tu o to, że pogrzeb bliskiej osoby to czasami bardzo duży stres, emocje, płacz, itp.i to może negatywnie wpłynąć na samopoczucie ciężarnej.

Do góry