reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mi sie mleko ulewa ale myje sutki kilka razy dziennie zelem dla dzieci i moze za bardzo je wysuszylam i teraz sie dziwie czemu moje mleko nie dziala na sutki jak wszystkie polecacie :p
A jak mam rozpoznac, ze dziecko jest przekarmione? Te kp wcale nie jest takie proste :/
U Was tez dzieci robia co chwile kupki i siusiu? Ja mam wrazenie, ze zmieniam pieluszki co chwila :p przed jedzeniem zaraz po mleku tez czesto robi, odczekuje ok 15-20min, zeby nie stresowac Mala zaraz po jedzeniu i zmieniam. I tak w kolko :) Wiem, ze to moze glupie pytania ale tez napewno martwicie sie wszystkim ;)
Taki kurdupel ma jesc na żądanie cyc i jak sobie życzy 24 h na dobe to masz spełnić żądanie :laugh2:a jeszcze jak potem robi fujki i fujki to wszystko działa idealne :-p

reklama
U nas jest to samo. Mam czasami wrażenie, że nic innego nie robię tylko pieluchy zmieniam :) Na kp dzieci potrafią po każdym karmieniu robić kupę. U nas jest raz dziennie, ale za to siku bardzo często. A jakich pieluch używasz? Bo u nas najbardziej Libero się sprawdzają, ale może jeszcze jakieś polecisz?
No u nas praktycznie po kazdym karmieniu jest kupa :) U nas tez Libero najlepsze, sa najbardziej dopasowane, dzisiaj testuje pampersy i tez sa ok. Z lidla tez lubie ale te „tużur” bardziej niz lupilu. Reszta tych marketowych jest taka sobie jak dla mnie. Zobaczymy jak bedzie dalej, narazie zbyt wiele doswiadczenia nie mamy ;)

No u nas praktycznie po kazdym karmieniu jest kupa :) U nas tez Libero najlepsze, sa najbardziej dopasowane, dzisiaj testuje pampersy i tez sa ok. Z lidla tez lubie ale te „tużur” bardziej niz lupilu. Reszta tych marketowych jest taka sobie jak dla mnie. Zobaczymy jak bedzie dalej, narazie zbyt wiele doswiadczenia nie mamy ;)
No lupilu też jak dla mnie kicha, tak samo te z Remy. Pampersy ok, ale 1 ciężko tutaj gdzieś kupić. Muszę wypróbować te "tużur" i z Aldi Tibelly.

@dreamscometrue Zosia z cyca piła hektolitry mleka az wyskoczyła z siatek zrobila sie piękna okraglutka pyzunia. Od jakiegoś mamentu zamiast cyca oszukiwała ja smoczkiem - co nie było łatwe.

Jestem troche zmeczona ale mega szczesliwa :) mleka mam duzo, nawet musialam troche odciagnac, bo bolaly :) Sara czesto je, czasami potrafi i 1,5 h wisiec na cycu. Placze w sumie tylko jak jest glodna. Dzisiaj byla pierwszy raz polozna i Mala juz nadrobila te 200g co zgubila w szpitalu, takze wszystko idzie w dobrym kierunku. Minelo dopiero 4 dni ale nabieram wprawy a tatus nawet pewniej trzyma Sare niz ja :p
A jak sie ma Bianka i jak Ty sobie radzisz?
Uzywasz moze jakiegos kremu na brodawki? Troche mnie juz bola i nie wiem czy kupowac cos tutaj czy zamawiac z Pl.
Polecicie cos Mamusie?
Maltan

@hope322 ogólnie taki maluch musi być przystawiany na żądanie i to normalne, że robi kupki po każdym karmieniu :) u mnie Zosia ma bardzo silny odruch ssania, cyc był uspokajaczem i usypiaczem i rzeczywiście w pewnym momencie zaczęła mi ulewać bardzo przybrała na wadze. Całe noce potrafiła spędzić przy piersi w wieku 2 miesięcy na przykład. Zaczęłam więc intensywną naukę smoczka i jakoś jak miała 4miesiace nauczyła się kauczukowego i to naprawdę odmieniło nasze życie. Z marudnego niezadowolonego, niewyspanego dziecka stała się "normalnym niemowlakiem".
Nasz przypadek nie musi być waszym przypadkiem, ulewanie nie zawsze jest oznaką przejedzenia itd, musisz obserwować Malutką i tyle...A pierwsze tygodnie tak wyglądają cyc i kupy :)

reklama
U nas dzisiaj była pielęgniarka i Bianka waży już 4100 g :szok: Sztuczne mleko daje radę :) Wszystko z nią w porządku. Główka się nie spłaszcza. Zaczyna ją podnosić jak leży na brzuszku i trzyma ją mocno.
Wow to szybko przybiera:) juz kawał kobiety ❤❤❤❤ a co to znaczy ze sie nie splaszcza? to chyba dobrze nie? a Kiedy sie splaszcza? od leżenia w jednej pozycji czy jak ?

Do góry