reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Jestem troche zmeczona ale mega szczesliwa :) mleka mam duzo, nawet musialam troche odciagnac, bo bolaly :) Sara czesto je, czasami potrafi i 1,5 h wisiec na cycu. Placze w sumie tylko jak jest glodna. Dzisiaj byla pierwszy raz polozna i Mala juz nadrobila te 200g co zgubila w szpitalu, takze wszystko idzie w dobrym kierunku. Minelo dopiero 4 dni ale nabieram wprawy a tatus nawet pewniej trzyma Sare niz ja :p
A jak sie ma Bianka i jak Ty sobie radzisz?
Uzywasz moze jakiegos kremu na brodawki? Troche mnie juz bola i nie wiem czy kupowac cos tutaj czy zamawiac z Pl.
Polecicie cos Mamusie?
Ja mam maść Linoderm z Polski, ale działała tyle co nic, mleko tak samo, wietrzenie też nie. Jak Bianka nauczyła się łapać sutek to ból minął. Zazdroszczę Ci takiej ilości mleka. U nas też na początku tata lepiej wszystko ogarniał. Dzisiaj też byla pielęgniarka i mała waży 4100. Od wczoraj mamy ciężkie dni i noce. Nie za bardzo chce spać i ciągle na rękach by była. Uspokajają ją spacery i jazda samochodem. Ale przecież w nocy nie będę wycieczek jej robić...

Oczywiście ze mozna przekarmic na cycu .
Ale ja bym chciala tyleeeeee mleka :D
Smaruj cycki swoim mlekiem i wietrz :D
Mi sie mleko ulewa ale myje sutki kilka razy dziennie zelem dla dzieci i moze za bardzo je wysuszylam i teraz sie dziwie czemu moje mleko nie dziala na sutki jak wszystkie polecacie :p
A jak mam rozpoznac, ze dziecko jest przekarmione? Te kp wcale nie jest takie proste :/
U Was tez dzieci robia co chwile kupki i siusiu? Ja mam wrazenie, ze zmieniam pieluszki co chwila :p przed jedzeniem zaraz po mleku tez czesto robi, odczekuje ok 15-20min, zeby nie stresowac Mala zaraz po jedzeniu i zmieniam. I tak w kolko :) Wiem, ze to moze glupie pytania ale tez napewno martwicie sie wszystkim ;)

Mi sie mleko ulewa ale myje sutki kilka razy dziennie zelem dla dzieci i moze za bardzo je wysuszylam i teraz sie dziwie czemu moje mleko nie dziala na sutki jak wszystkie polecacie :p
A jak mam rozpoznac, ze dziecko jest przekarmione? Te kp wcale nie jest takie proste :/
U Was tez dzieci robia co chwile kupki i siusiu? Ja mam wrazenie, ze zmieniam pieluszki co chwila :p przed jedzeniem zaraz po mleku tez czesto robi, odczekuje ok 15-20min, zeby nie stresowac Mala zaraz po jedzeniu i zmieniam. I tak w kolko :) Wiem, ze to moze glupie pytania ale tez napewno martwicie sie wszystkim ;)
U nas jest to samo. Mam czasami wrażenie, że nic innego nie robię tylko pieluchy zmieniam :) Na kp dzieci potrafią po każdym karmieniu robić kupę. U nas jest raz dziennie, ale za to siku bardzo często. A jakich pieluch używasz? Bo u nas najbardziej Libero się sprawdzają, ale może jeszcze jakieś polecisz?

Ja mam maść Linoderm z Polski, ale działała tyle co nic, mleko tak samo, wietrzenie też nie. Jak Bianka nauczyła się łapać sutek to ból minął. Zazdroszczę Ci takiej ilości mleka. U nas też na początku tata lepiej wszystko ogarniał. Dzisiaj też byla pielęgniarka i mała waży 4100. Od wczoraj mamy ciężkie dni i noce. Nie za bardzo chce spać i ciągle na rękach by była. Uspokajają ją spacery i jazda samochodem. Ale przecież w nocy nie będę wycieczek jej robić...
Tez myslalam o tej masci, poprosze tesciowa to mi przywiezie, droga nie jest a moze cos da. Wlasnie boli na poczatku jak Sara lapie sutka, mam nadzieje, ze niedlugo przejdzie, bo az mnie skreca z bolu :) U mnie Sara tez lubi na rekach albo lezec kolo mnie na lozku, jak czuje bliskosc to śpi, tak ma dzisiaj. Ja staram sie klasc ja jak najczesciej do lozeczka, zeby ja od poczatku przyzwyczaic ale nie jest latwo jak placze. Ladna juz ma Bianeczka wage :) Nie moge sie doczekac az moja troszke podrosnie, wszystkie ciuszki mam za duze puki co :p Pieluchy tez za duze kupilam i musze dokupic rozmiar 1.
Slyszalam wlasnie, ze jazda autem dzieci uspokaja. Jakos ten pierwszy okres trzeba przetrwac, wydaje mi sie, ze tak po 4-5 miesiacu bedzie juz super :)

U nas jest to samo. Mam czasami wrażenie, że nic innego nie robię tylko pieluchy zmieniam :) Na kp dzieci potrafią po każdym karmieniu robić kupę. U nas jest raz dziennie, ale za to siku bardzo często. A jakich pieluch używasz? Bo u nas najbardziej Libero się sprawdzają, ale może jeszcze jakieś polecisz?
Milo czytac, ze nie jestem sama :p

reklama
Do góry