reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

@Nataliaa93 i jak poszła noc? Nie chciałam wcześniej pisać, ale już któraś to zrobiła. Też znam przypadek, że nagle dziecko super śpiące przestało fajnie spać z dnia na dzień i długo to trwa. Moja na cycu budzi się co 3 godziny a ma zaraz pół roku...Ale to Mała nie jadła wcześniej kaszek w trakcie rozszerzania diety? Jeśli nie to tak jak Ewunka pisała najpierw bezglutenowa i z tego co kojarzę kaszki zwyczajnie z wodą można rozrabiać.

Ja miałam poród wywoływany i też mnie wcześniej straszono, że bardziej bolesny. Jak dla mnie bzdura... Nie rodziłam w innych warunkach, ale jestem bardzo delikatna na ból a dałam radę. Nie ma co się nakręcać nawzajem. Wywoływany miałam po tp i nie miałam wcześniej żadnych skurczy. To, że ktoś się dogadał na lewo to nie znaczy, że wywołują bez powodu porody ;) Ja byłam po terminie a i tak mi łaskę robili, że wywołali.

reklama
aha i jeszcze dopowiem, że moja córka o której by nie poszła spać to wstaje o 5 :p potem szybko robi drzemkę, ale wysiedzieć z Nią do tej drzemki, po nocy kiedy minimum co 3 godziny do Niej wstaję...cóż :D

Pewnie konkurencja pisze [emoji2] Po pierwszym roku w ogóle mm nie jest potrzebne, można dawać zwykłe mleko i inne produkty które my normalnie jemy. Swoją drogą, olej palmowy jest szkodliwy nawet dla dorosłych a dodają go do każdej wysokoprzetworzonej mieszanki na bazie mleka krowiego, nawet do 1 i mało tym się chwalą [emoji52]
Tu chodzi o zawartosc soli mineralnych ktore obciazaja nerki. Wiec konkurencji bym w to nie mieszala. Kazdy robi jak uwaza[emoji6]

A dziękuje że pytasz . Moja Sara to twarda wojowniczka i mimo przeciwności zadziwia Mnie codziennie swoim pozytywnym nastawieniem . Jest wiecznie uśmiechniętym i radosnym dzieckiem choć jak u każdej z nas to właśnie albo zęby albo dieta albo nie przespane noce itp Takie uroki macierzyństwa No ale tego w końcu pragnęłyśmy [emoji23] Zobacz załącznik 872508
Ale cudowna!! I jaka duza juz [emoji4][emoji8]

no ja mam ogólnie jeszcze tydzień do swojego terminu...ale szlak mnie juz trafia i chciałam troszkę wcześniej...
Nikt wcześniej Ci nie wywoła porodu chyba że jest cukrzyca ciążowa lub nadciśnienie. Ogólnie do szpitala tydzień po terminie. Ja szłam 9 dni bo tydzień przypadał na weekend co było bez sensu i urodziłam 11dni po terminie bo najlierw balonik i potem oxy kolejnego dnia. Nie wiem jaka polityka u Ciebie w szpitalu bo wiem że nie wszedzie już się bawią w baloniki.

Ostatnia edycja:
Tylko wywoluja raczej po tp. Nie slyszalam zeby byl porod wywolywany przed terminem

Kuzynka wywoływała 3 tyg przed terminem, bo termin jej przypadał jakoś w dzień komuni starszej córki (a taty nie ma, więc nie chciała żeby była sama). Ale ona się ugadała z położną. Masaż szyjki i za 2-3 dni miała się zacząć akcja, ale urodziła jeszcze tego samego dnia.

A to ciekawe - za czasów mojego dzieciństwa sporo jej się jadło...
Wiele rzeczy sie wtedy robilo...
Ja nie mowie, zeby wogole nie podawac, ale po co dawac niemowleciu cos co nie ma wsrtosci odzywczych? Nie lepiej cos zdrowszego, a kasze manne zostawic ns deser np z owocami raz na jakis czas?

Cześć ciocie, my dzisiaj kończymy 2 tygodnie :) Ładnie przybieram na wadze i nie daje mamie spac w nocy :)
20180701_090029.jpg

Załączniki

• 20180701_090037.jpg
    20180701_090037.jpg
    449,6 KB · Wyświetleń: 94
  • 20180701_090029.jpg
    20180701_090029.jpg
    494,4 KB · Wyświetleń: 148
reklama
Do góry