reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Skoro lekarze wola poczekać na działanie natury puki czas to mimo że już mnie szlak trafia z tym czekaniem muszę im zaufać.Ktory masz dokładnie tydzień i dzień?Ja dziś zaczęłam 41 tydzień skorcze mam i to dosyć tylko ani się nie chcą za bardzo nasila ani nie są regularne.
Ponoć samo wywoływanie nie jest przyjemne coś w tym być musi skoro czekają na ostatecznośc.
Ja sie nie znam ale podobno po.wywolywaniu porod jest duzo bardziej bolesny. Moze idze szybciej ale jest duzo gorzej

A dziękuje że pytasz . Moja Sara to twarda wojowniczka i mimo przeciwności zadziwia Mnie codziennie swoim pozytywnym nastawieniem . Jest wiecznie uśmiechniętym i radosnym dzieckiem choć jak u każdej z nas to właśnie albo zęby albo dieta albo nie przespane noce itp Takie uroki macierzyństwa No ale tego w końcu pragnęłyśmy [emoji23] Zobacz załącznik 872508
Ona jest po prostu boska❤ a to zdjęcie z paluszkiem to dla mnie nr 1

Polecam C.a.p.r.i.C.a.r.e. Prawie miesiąc tym dokarmiamy bo mojego mleka trochę brakuje. Żałuję że od początku tego nie dawaliśmy.
Ja czytalam zeby nie fawac mleka koziego przed ukonczeniem roku
Nie wiem czy w DK dostane takie mleko, nie ma tu tak duzego wyboru jak w PL. Musze sprawdzic co w aptekach maja.
A moze hipp jest Was? Ja jestem z hipp bardzo zadowolona a jak mialysmy problem z gazami to hipp comfort szybko rozwiazal problem.
Konsultację mieliśmy ok. 5 miesiąca życia, więc zalecenia były na ten okres rozwoju. Trudno opisać te metody, bo my robiliśmy zdjęcia i filmiki, żeby poprawnie wykonywać zalecenia. Jeżeli chodzi o podnoszenie to Zosia była podnoszona i odkladana ze swojego boczku (raz jednego, raz drugiego) i to my nachylalismy się do niej, przytulalismy do klatki piersiowej i dopiero podnosilismy. Odlozenie podobnie. Co do noszenia małych dzieci to fizjoterapeutka mówiła o noszeniu w kolysce, ale Zosia była już za duża i za bardzo ciekawa świata na takie noszenie. Powiedziała też, że rodzice często noszą dzieci przytulone do swojej klatki, ale jedna rączka na górze i druga na dole co jest niepoprawne. Pokazała nam pozycję do świata, dziecko trzyma się za udko przeciwstawna dłonią do udka dziecka (ręka przechodzi z przodu dziecka), dziecko opiera się o klatkę piersiową. Raz jedna strona, raz druga. Inna pozycja to trzymanie na ramieniu i też ustawia się nóżki dziecka
Kurde to ja moja zle nosze bo wlasnie najbardziej jej pasuje przodem do mnie. Ale glowke bardzo stabilnie trzyma.
Z lozeczka podnosze albo reka pod glowe i plecy albo pod pachy i palcem podtrzymuje glowe.
Ja mialam lovi na 1 cycek sredni ...ale taki mi przyjaciółka pozyczyła i nie kupowałam innego . W szpitalu miałam medela był zdecydowanie lepszy .
Teraz mamaginekolog pisala ostatnio o jakis cudach co same mleko robia ha ha ha ha .
Ale ja następny kupie na 2 cycki i najlepiej gorset do tego . Gotujesz obiad i dla siebie i dla ksiezniczek .Zobacz załącznik 871783
Dokladnie to samo powiedzialam! Na 2 cycki i z gorsetem
O matko straszne aż mnie ciarki przeszły... [emoji22] [emoji22] [emoji22]
Mnie tez[emoji22]
Straszne tym bardziej że to był 32 tc :-( ja się zryczałam... Strasznie życie jest okrutne:-(
O rety ja pomyslalam ze to moze poczatek[emoji22][emoji22][emoji22]
Haha :p A jaki Masz?? @Ewunka ten na dwa cycki kosztuje 1200 zł:p trochę przekracza mój budżet. Patrzyłam na te aventa bo takie mam smoczki butelki itp ale ok 500 zł to szukam czegoś tańszego
Ja kupilam lansinoh na amazonie bo swietna oferta byla
straszne, nie dałabym się rady podnieść z czegoś takiego
my na styczniówkach miałyśmy podobną sytuację, chyba każda ryczała...
U nas na kwietniowkach tez mialysmy jedna tragedie i maluszek dolaczyl do aniolkow[emoji24] strasznie to niesprawiedliwe!
Dziewczyny pomocy, moja mała ma 7 m-cy i już chyba od 2 tygodni w ogóle nie śpi, w dzień ma tylko 2 drzemki po około pół godziny, ale noce to tragedia, czasami obudzi się o 1 i nie chce spać do 4, 5 :/ już nie wiem co robić, karmię ja jeszcze piersią, z butelki mleka nie chce pić bo próbuje jej dac mm żeby może dłużej pospala. Któraś tak miała ? Ja jestem wykończona, w nocy niby zasnie na rękach ale jak ja odkładam do łóżeczka to się budzi :/
A probowalas ja tak porzadnie wymeczyc w dzien? Moze za malo ruchu? A duzo czasu na swiezym powietrzu spedzacie?

A i jak nie cgce z butelki to sa takie wezyki ktore sie do piersi przyczepia i tak mozna mm podac[emoji6]

Skoro lekarze wola poczekać na działanie natury puki czas to mimo że już mnie szlak trafia z tym czekaniem muszę im zaufać.Ktory masz dokładnie tydzień i dzień?Ja dziś zaczęłam 41 tydzień skorcze mam i to dosyć tylko ani się nie chcą za bardzo nasila ani nie są regularne.
Ponoć samo wywoływanie nie jest przyjemne coś w tym być musi skoro czekają na ostatecznośc.
no ja mam ogólnie jeszcze tydzień do swojego terminu...ale szlak mnie juz trafia i chciałam troszkę wcześniej...

reklama
Ja czytalam zeby nie fawac mleka koziego przed ukonczeniem roku

Pewnie konkurencja pisze [emoji2] Po pierwszym roku w ogóle mm nie jest potrzebne, można dawać zwykłe mleko i inne produkty które my normalnie jemy. Swoją drogą, olej palmowy jest szkodliwy nawet dla dorosłych a dodają go do każdej wysokoprzetworzonej mieszanki na bazie mleka krowiego, nawet do 1 i mało tym się chwalą [emoji52]

Do góry