reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Marcelina jako 2 kg wczesniak w 10 dż jadla 60 ml + cyc co 3 h .
Zaczela od 5 ml + cyc
2 tygodnie później 90 - 120 .
Skad ja miałam brac to mleko ha ha ha

No to i tak pięknie! Bo mi Zosia tyle nie zjadała. I do tej pory nie zjada. Powinna zjadać jednorazowo teraz nawet 140 ml a ona zje 90-110ml. A niekiedy nawet 60 ml tylko wtedy je częściej [emoji4]

reklama
To dużo masz mleka. Ja tyle nie mialam jak mialam dziecko w twoim wieku[emoji6] Też już mam na dwie piersi bo dużo czasu się oszczędza [emoji41] Czyli odciagasz co trzy godziny i nawet w nocy co trzy?

Tak, co trzy godziny nawet w nocy. Bardzo mocno pilnuje żeby dużo pic i jeść 5 posiłków dziennie. Jak mniej wypije albo zjem mało to mam mniej pokarmu. Od czasu do czasu wypije jeszcze herbatkę na laktację bocianek. [emoji4]bardzo dużo czasu się oszczędza. Bo tak 15 min,25 min z ogarnięciem i umyciem sprzętu i po sprawie. A tak to ze 40-45 min plus mała nakarmić, przewinąć i ponad godzina z głowy.

Tez mi się wydawało, ale każdego dnia więcej o 10 powinno zjadać, ale to co w praktyce a na papierze to inna sprawa [emoji4]
Wg mnie 10ml.wiecej w ciagu calego dnia to ok, ale na pewno nie przy kazdym, karmieniu bo to mogloby dawac 80-100ml dziennie wiecej.
Moja corka majac 3 miesiace jadla 120ml maksymalnie i to rzadko wiec dwutygodniowe niemowle nie wyobrazam sobie zeby tez moglo tyle zjesc.
Ale jak piszesz, teoria to jedno, praktyka to drugie

Dzis robilam glukoze i przeszlam to strasznie :D momentalnie mnie poty zalaly i jakos tak duszno bylo. Sa wyniki. spojrzycie?
78 na czczo
po 1 h 151
a po 2 h 102
Wygląda na wynik w normach czy się myle?

No to i tak pięknie! Bo mi Zosia tyle nie zjadała. I do tej pory nie zjada. Powinna zjadać jednorazowo teraz nawet 140 ml a ona zje 90-110ml. A niekiedy nawet 60 ml tylko wtedy je częściej [emoji4]
Moja Marcelina jak doszla do 120 ok 5 tyg tak juz została do 4 miesiąca - jadła 120 - 6/7 czasem 8 razy dziennie .W 5 miesiacu na noc dawałam jej 150 . Marcelina nigdy nie zostawiała....... zjadała tyle bo tyle jej dawałam .
Na opakowaniu mleka różne cuda pisza ....
Teraz jje 5 posiłków.
150 mleko + 3 łyzki kaszki
120/150 owocow lyzka kaszki
200/250 obiad
150 mleko
150 mleko
250/350 wody .
Nie sugeruj die tym co na mleku napisali ....

Tak, co trzy godziny nawet w nocy. Bardzo mocno pilnuje żeby dużo pic i jeść 5 posiłków dziennie. Jak mniej wypije albo zjem mało to mam mniej pokarmu. Od czasu do czasu wypije jeszcze herbatkę na laktację bocianek. [emoji4]bardzo dużo czasu się oszczędza. Bo tak 15 min,25 min z ogarnięciem i umyciem sprzętu i po sprawie. A tak to ze 40-45 min plus mała nakarmić, przewinąć i ponad godzina z głowy.
Racja [emoji41] A ile mniej więcej płynów wypijasz dobowo?

Moja Marcelina jak doszla do 120 ok 5 tyg tak juz została do 4 miesiąca - jadła 120 - 6/7 czasem 8 razy dziennie .W 5 miesiacu na noc dawałam jej 150 . Marcelina nigdy nie zostawiała....... zjadała tyle bo tyle jej dawałam .
Na opakowaniu mleka różne cuda pisza ....
Teraz jje 5 posiłków.
150 mleko + 3 łyzki kaszki
120/150 owocow lyzka kaszki
200/250 obiad
150 mleko
150 mleko
250/350 wody .
Nie sugeruj die tym co na mleku napisali ....

Zosia jest na moim pokarmie [emoji4]w poniedziałek będzie miała 6 tygodni i jednorazowo potrafi mi zjeść 110ml. Tyle, ze Zośka je na zadanie, tak jakby jadła z piersi. Jednorazowo zawsze jej wlewam do butelki 50 ml bo szkoda większej ilości mi wyrzucać. Wole schować do lodówki i po 50 ml odgrzewać niż wylewać. Jak wyleje 10 ml to nie żal ale jakbym miała wylać 60 to co innego.

reklama
Do góry