reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Marcelina jako 2 kg wczesniak w 10 dż jadla 60 ml + cyc co 3 h .
Zaczela od 5 ml + cyc
2 tygodnie później 90 - 120 .
Skad ja miałam brac to mleko ha ha ha

No to i tak pięknie! Bo mi Zosia tyle nie zjadała. I do tej pory nie zjada. Powinna zjadać jednorazowo teraz nawet 140 ml a ona zje 90-110ml. A niekiedy nawet 60 ml tylko wtedy je częściej [emoji4]

reklama
To dużo masz mleka. Ja tyle nie mialam jak mialam dziecko w twoim wieku[emoji6] Też już mam na dwie piersi bo dużo czasu się oszczędza [emoji41] Czyli odciagasz co trzy godziny i nawet w nocy co trzy?

Tak, co trzy godziny nawet w nocy. Bardzo mocno pilnuje żeby dużo pic i jeść 5 posiłków dziennie. Jak mniej wypije albo zjem mało to mam mniej pokarmu. Od czasu do czasu wypije jeszcze herbatkę na laktację bocianek. [emoji4]bardzo dużo czasu się oszczędza. Bo tak 15 min,25 min z ogarnięciem i umyciem sprzętu i po sprawie. A tak to ze 40-45 min plus mała nakarmić, przewinąć i ponad godzina z głowy.

Tez mi się wydawało, ale każdego dnia więcej o 10 powinno zjadać, ale to co w praktyce a na papierze to inna sprawa [emoji4]
Wg mnie 10ml.wiecej w ciagu calego dnia to ok, ale na pewno nie przy kazdym, karmieniu bo to mogloby dawac 80-100ml dziennie wiecej.
Moja corka majac 3 miesiace jadla 120ml maksymalnie i to rzadko wiec dwutygodniowe niemowle nie wyobrazam sobie zeby tez moglo tyle zjesc.
Ale jak piszesz, teoria to jedno, praktyka to drugie

Dzis robilam glukoze i przeszlam to strasznie :D momentalnie mnie poty zalaly i jakos tak duszno bylo. Sa wyniki. spojrzycie?
78 na czczo
po 1 h 151
a po 2 h 102
Wygląda na wynik w normach czy się myle?

No to i tak pięknie! Bo mi Zosia tyle nie zjadała. I do tej pory nie zjada. Powinna zjadać jednorazowo teraz nawet 140 ml a ona zje 90-110ml. A niekiedy nawet 60 ml tylko wtedy je częściej [emoji4]
Moja Marcelina jak doszla do 120 ok 5 tyg tak juz została do 4 miesiąca - jadła 120 - 6/7 czasem 8 razy dziennie .W 5 miesiacu na noc dawałam jej 150 . Marcelina nigdy nie zostawiała....... zjadała tyle bo tyle jej dawałam .
Na opakowaniu mleka różne cuda pisza ....
Teraz jje 5 posiłków.
150 mleko + 3 łyzki kaszki
120/150 owocow lyzka kaszki
200/250 obiad
150 mleko
150 mleko
250/350 wody .
Nie sugeruj die tym co na mleku napisali ....

Tak, co trzy godziny nawet w nocy. Bardzo mocno pilnuje żeby dużo pic i jeść 5 posiłków dziennie. Jak mniej wypije albo zjem mało to mam mniej pokarmu. Od czasu do czasu wypije jeszcze herbatkę na laktację bocianek. [emoji4]bardzo dużo czasu się oszczędza. Bo tak 15 min,25 min z ogarnięciem i umyciem sprzętu i po sprawie. A tak to ze 40-45 min plus mała nakarmić, przewinąć i ponad godzina z głowy.
Racja [emoji41] A ile mniej więcej płynów wypijasz dobowo?

Moja Marcelina jak doszla do 120 ok 5 tyg tak juz została do 4 miesiąca - jadła 120 - 6/7 czasem 8 razy dziennie .W 5 miesiacu na noc dawałam jej 150 . Marcelina nigdy nie zostawiała....... zjadała tyle bo tyle jej dawałam .
Na opakowaniu mleka różne cuda pisza ....
Teraz jje 5 posiłków.
150 mleko + 3 łyzki kaszki
120/150 owocow lyzka kaszki
200/250 obiad
150 mleko
150 mleko
250/350 wody .
Nie sugeruj die tym co na mleku napisali ....

Zosia jest na moim pokarmie [emoji4]w poniedziałek będzie miała 6 tygodni i jednorazowo potrafi mi zjeść 110ml. Tyle, ze Zośka je na zadanie, tak jakby jadła z piersi. Jednorazowo zawsze jej wlewam do butelki 50 ml bo szkoda większej ilości mi wyrzucać. Wole schować do lodówki i po 50 ml odgrzewać niż wylewać. Jak wyleje 10 ml to nie żal ale jakbym miała wylać 60 to co innego.

reklama
Do góry