reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Uff, my po wizycie u nefrologa. Obie nereczki Zosi maja prawidłowy kształt i wielkość[emoji7]. Nie ma zwężenia, które było widoczne po urodzeniu. Kontrolnie wizyta za pol roku. Przyszły tydzień to dla nas lekarzowy maraton[emoji68]‍⚕️[emoji67]‍⚕️Od wtorku zaczynam ja wizyta i ginekologa. W środę mamy kardiologa oraz usg mózgowia i brzuszka, w piątek ortopedę a w czwartek o 8 rano wizytę położnej!

Dziewczyny muszę zakupić rogala do spania ( zalecenie Pani Doktor) i nie wiem która lepsza.. w kształcie C czy U ?
Nie mogę spać na plecach, mąż w nocy czuwa i mnie przekreca i dziś nakazał mi zamówić :D

No i na ustach mam opryszczke...masaaaaakra :(
Wiem , że Erazban można A może coś jeszcze ?
Jak dobrze pamietam to Ciebie bolała i ciągnęła macica przy rozciąganiu? a dlaczego na 0lecach nie możesz spać?

Jak dobrze pamietam to Ciebie bolała i ciągnęła macica przy rozciąganiu? a dlaczego na 0lecach nie możesz spać?
Tak bolała, pytałam o to doktor wyjaśniła mi , że macica się rozciąga , uciska i dlatego A szyjka ładna i zamknięta więc nie mam powodu do niepokoju ;)

Na usg ostatnim Pani doktor zauważyła, że małej źle się oddycha, ciężko i kazała mi lekko na bok i odrazu mała lepiej oddychala widać było jak brzuszek ładnie się ruszył i szybsze bicie serca bo się zfenerowawala ale na momencie słyszeliśmy jak się uspokaja :)
Ja przed spaniem leżałam na plecach bo ona tak wariowala , wypinala się i myślałam, że jej się podoba jak do niej gadam A ona mi dawała sygnały "matka zamknij się i dawaj na bok " :laugh2:
Trochę mi smutno, że się nie domyslilam :p

Tak bolała, pytałam o to doktor wyjaśniła mi , że macica się rozciąga , uciska i dlatego A szyjka ładna i zamknięta więc nie mam powodu do niepokoju ;)

Na usg ostatnim Pani doktor zauważyła, że małej źle się oddycha, ciężko i kazała mi lekko na bok i odrazu mała lepiej oddychala widać było jak brzuszek ładnie się ruszył i szybsze bicie serca bo się zfenerowawala ale na momencie słyszeliśmy jak się uspokaja :)
Ja przed spaniem leżałam na plecach bo ona tak wariowala , wypinala się i myślałam, że jej się podoba jak do niej gadam A ona mi dawała sygnały "matka zamknij się i dawaj na bok " :laugh2:
Trochę mi smutno, że się nie domyslilam :p
Ej ja ciągle na plecach spie :/ a pytam o te rozciągania bo zauważyłam że jak jednego dnia mnie tak ciagnie to następnego dnia rano mam rozowa wypływające luteine. nie chce jeździć z tym do szpitala bo uwazam ze to efekt rozciągania sie ukrwinej macicy.... tym brdziej ze jak już wkładam nastepna rablwtke to czysto jest.... ehhh ciagle cos. skoro ciagle ruchy sa to chyba wszystko ok.

Ej ja ciągle na plecach spie :/ a pytam o te rozciągania bo zauważyłam że jak jednego dnia mnie tak ciagnie to następnego dnia rano mam rozowa wypływające luteine. nie chce jeździć z tym do szpitala bo uwazam ze to efekt rozciągania sie ukrwinej macicy.... tym brdziej ze jak już wkładam nastepna rablwtke to czysto jest.... ehhh ciagle cos. skoro ciagle ruchy sa to chyba wszystko ok.
A jakieś kłucia masz w pochwie ? Który w ogóle u Ciebie tc ? :)
Ja też Lenke czułam cały czas więc się nie martwiłam aż tak i krwiawien nie miałam ale ja nic dopochwowo nie biorę ;)

Co do spania to nie wiem dokładnie ale teraz sobie przypominam , że jakoś właśnie od któregoś tygodnia chyba nie powinno się spać na plecach ale nie jestem pewna na 100% .. jakoś kolo 3trymestru chyba ale no nie chce Cię zmylić kochana :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry