Niesamowita jestes wracaj do pełni sił i wycaluj MarcelkeDziewczyny rodziłam „całe” 5h jak na pierwszy porod nawet nie wiem kiedy minęło. Nacinana byłam to mam 3szwy chyba nie tak źle. Funkcjonuje świetnie a nie idzywam się bo jestem zajęta córeczką, a czas przy niej zapierdziela . I to co usłyszałam od lekarza w szpitalu wskazanie do cc gdy 4500kg. Ja na padaniu miałam wpisane 4100-4300 bo nie można było pobrać pomiarów z głowki za nisko usg nie łapało, brzuszek tez niecały widoczny. Zdałam się na położną, zaufałam jej i szło.
reklama
Pixie_Dixie
Fanka BB :)
Miałam swoją, znieczulenie to tylko gaz i dziecko na piersi.
Mam nadzieje,ze tez tak pięknie mi pójdzie, tylko ja to racEj wezme znieczulenie [emoji12]
walczaca o szczescie
No to super. Dzielne dziewczyny z Was :-))Dziewczyny rodziłam „całe” 5h jak na pierwszy porod nawet nie wiem kiedy minęło. Nacinana byłam to mam 3szwy chyba nie tak źle. Funkcjonuje świetnie a nie idzywam się bo jestem zajęta córeczką, a czas przy niej zapierdziela . I to co usłyszałam od lekarza w szpitalu wskazanie do cc gdy 4500kg. Ja na padaniu miałam wpisane 4100-4300 bo nie można było pobrać pomiarów z głowki za nisko usg nie łapało, brzuszek tez niecały widoczny. Zdałam się na położną, zaufałam jej i szło.
walczaca o szczescie
Super :-)) w takim razie czekamy i chyba można powoli zacząć odliczanieUff mały główka w dole aż mi ulzylo zresztą i tak nie zgodzilabym się na to obracanie.Mamy 2700 wagi i jutro zaczynamy 37 tc.Mam więc szansę na poród naturalny ale się cieszę.
A jak się czujesz??
nieagatka
Mi miednicy nie mierzyli, ale z waga dziecka gin pomylila sie o niecale 100g tylko [emoji4]Kwestia wagi dziecka i pomiarów miednicy. Bo jak wylicza, ze urodzisz SN 4500g to nie decydują o cesarce. [emoji6]
Ale wg mnie 4500g to powinno byc wskazanie dk cc, bo to jednak duze dziecko...
kredka82
Staraj sie lezec i spac tak zeby mu nie dawac za duzo miejsca na manewry jezeli chcesz sn. Moja sie kilka razy obrocila i wiem ze to bylo jak lezalam na bokuUff mały główka w dole aż mi ulzylo zresztą i tak nie zgodzilabym się na to obracanie.Mamy 2700 wagi i jutro zaczynamy 37 tc.Mam więc szansę na poród naturalny ale się cieszę.
Właśnie super w poniedziałek miałam skurcze ale do tej pory nie wróciły i jest ok.Super :-)) w takim razie czekamy i chyba można powoli zacząć odliczanie
A jak się czujesz??
Dziewczyny które mają monitor oddechu - na początku instalowalyscie jedną czy dwie płytki? W instrukcji jest napisane żeby dac jedną na początku gdy dziecko jeszcze nie raczkuje, bo gdy damy od razu dwie może włączać się fałszywy alarm... [emoji848] A jak jest u Was? Myślałam, że instaluje się od razu dwie, ale chyba nie.
reklama
Dzieki Bogu ze nie będą "tam " Ci grzebać... Ale trzymaj jeszcze nozki niech posiedzi i rosnieUff mały główka w dole aż mi ulzylo zresztą i tak nie zgodzilabym się na to obracanie.Mamy 2700 wagi i jutro zaczynamy 37 tc.Mam więc szansę na poród naturalny ale się cieszę.