reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny rodziłam „całe” 5h jak na pierwszy porod nawet nie wiem kiedy minęło. Nacinana byłam to mam 3szwy chyba nie tak źle. Funkcjonuje świetnie a nie idzywam się bo jestem zajęta córeczką, a czas przy niej zapierdziela . I to co usłyszałam od lekarza w szpitalu wskazanie do cc gdy 4500kg. Ja na padaniu miałam wpisane 4100-4300 bo nie można było pobrać pomiarów z głowki za nisko usg nie łapało, brzuszek tez niecały widoczny. Zdałam się na położną, zaufałam jej i szło.
Niesamowita jestes:) wracaj do pełni sił i wycaluj Marcelke:)

reklama
Dziewczyny rodziłam „całe” 5h jak na pierwszy porod nawet nie wiem kiedy minęło. Nacinana byłam to mam 3szwy chyba nie tak źle. Funkcjonuje świetnie a nie idzywam się bo jestem zajęta córeczką, a czas przy niej zapierdziela . I to co usłyszałam od lekarza w szpitalu wskazanie do cc gdy 4500kg. Ja na padaniu miałam wpisane 4100-4300 bo nie można było pobrać pomiarów z głowki za nisko usg nie łapało, brzuszek tez niecały widoczny. Zdałam się na położną, zaufałam jej i szło.
No to super. Dzielne dziewczyny z Was :-))

Kwestia wagi dziecka i pomiarów miednicy. Bo jak wylicza, ze urodzisz SN 4500g to nie decydują o cesarce. [emoji6]
Mi miednicy nie mierzyli, ale z waga dziecka gin pomylila sie o niecale 100g tylko [emoji4]
Ale wg mnie 4500g to powinno byc wskazanie dk cc, bo to jednak duze dziecko...

Uff mały główka w dole aż mi ulzylo zresztą i tak nie zgodzilabym się na to obracanie.Mamy 2700 wagi i jutro zaczynamy 37 tc.Mam więc szansę na poród naturalny ale się cieszę.
Staraj sie lezec i spac tak zeby mu nie dawac za duzo miejsca na manewry jezeli chcesz sn. Moja sie kilka razy obrocila i wiem ze to bylo jak lezalam na boku

Dziewczyny które mają monitor oddechu - na początku instalowalyscie jedną czy dwie płytki? W instrukcji jest napisane żeby dac jedną na początku gdy dziecko jeszcze nie raczkuje, bo gdy damy od razu dwie może włączać się fałszywy alarm... [emoji848] A jak jest u Was? Myślałam, że instaluje się od razu dwie, ale chyba nie.

reklama
Uff mały główka w dole aż mi ulzylo zresztą i tak nie zgodzilabym się na to obracanie.Mamy 2700 wagi i jutro zaczynamy 37 tc.Mam więc szansę na poród naturalny ale się cieszę.
Dzieki Bogu ze nie będą "tam " Ci grzebać... Ale trzymaj jeszcze nozki niech posiedzi i rosnie

Do góry