reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny a czy to nie jest tak ze wielkość dziecka jest wskazaniem do cc? No weźmy teraz Agnies i Marcelinke. Przecież księżniczka taka duża wiec ka myslalam ze duze dzieci są wyjmowane... myle sie?
Tak jest albo byc powinno ale mysle ze duzo zalezy od lekarza. Ja wczoraj bylam na wizycie, pytal mnie gdzue planuje rodzic i go sklamalam zw u nas w szpitalu i powiedzial ze zobaczyny jaki bedzie w lipcu i w tedy podejmiemy decyzje tak zeby bylo dobrze

reklama
Dziewczyny a czy to nie jest tak ze wielkość dziecka jest wskazaniem do cc? No weźmy teraz Agnies i Marcelinke. Przecież księżniczka taka duża wiec ka myslalam ze duze dzieci są wyjmowane... myle sie?
Jakis czas temu Pixie pisała, że jak dziecko ma 4500 to wtedy cesarka. Ale jak widać nawet tak duże dziecko da się urodzić sn.

Czyli to kwestia lekarza na to wychodzi....
Moim zdaniem to kwestia indywidualna kobiety czy urodzi nawet 3i pol kilowe dziecko. Lekarz mi mierzl miednice przed porodem w szpitalu . Taki pomiar wlasnie do porodu . Mysle ze to zalezy od preduspozycji kobiety ale tez i dosw. Lekarza. Jeden powie ze nie urodzi drugi ze tak i teraz kwestia szczescia i zdrowego rozsadku.

Moim zdaniem to kwestia indywidualna kobiety czy urodzi nawet 3i pol kilowe dziecko. Lekarz mi mierzl miednice przed porodem w szpitalu . Taki pomiar wlasnie do porodu . Mysle ze to zalezy od preduspozycji kobiety ale tez i dosw. Lekarza. Jeden powie ze nie urodzi drugi ze tak i teraz kwestia szczescia i zdrowego rozsadku.
Chcialabym zeby rzeczywiście zdroworozsadkowo do tego podeszli i zmierzyli czy wyjdzie... zaczynam się bać ze stwierdza od tak -wyjdzie a potem zaczną się cyrki ... Ale mam jeszcze czas do września wiec może wszystko będzie ok :)

Dziewczyny rodziłam „całe” 5h jak na pierwszy porod nawet nie wiem kiedy minęło. Nacinana byłam to mam 3szwy chyba nie tak źle. Funkcjonuje świetnie a nie idzywam się bo jestem zajęta córeczką, a czas przy niej zapierdziela . I to co usłyszałam od lekarza w szpitalu wskazanie do cc gdy 4500kg. Ja na padaniu miałam wpisane 4100-4300 bo nie można było pobrać pomiarów z głowki za nisko usg nie łapało, brzuszek tez niecały widoczny. Zdałam się na położną, zaufałam jej i szło.

Dziewczyny rodziłam „całe” 5h jak na pierwszy porod nawet nie wiem kiedy minęło. Nacinana byłam to mam 3szwy chyba nie tak źle. Funkcjonuje świetnie a nie idzywam się bo jestem zajęta córeczką, a czas przy niej zapierdziela . I to co usłyszałam od lekarza w szpitalu wskazanie do cc gdy 4500kg. Ja na padaniu miałam wpisane 4100-4300 bo nie można było pobrać pomiarów z głowki za nisko usg nie łapało, brzuszek tez niecały widoczny. Zdałam się na położną, zaufałam jej i szło.

5h...marzenie:) Super Ci poszło:) A powiedz, miałaś swoją położną, czy trafiłaś na taką pomocną? I dostałaś znieczulenie?

reklama
Do góry