reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mi jest wszystko jedno, chociaż będąc po terminie myślę sobie, że wolalabym cc na życzenie bo już bym była po i tuliła dziecko. A tak to się stresuje czy wszystko dobrze, jak urodze tak duże dziecko itd. Siedze jak na szpilkach, dni mi się dłuża.

Współczuje tego czekania, ja sama juz sie niecierpliwie i pełna obaw jestem a termin jesCze przede mna. Próbowałaś jakis magicznych sztuczek na wywołanie?

reklama
A dla mnie wystarczającym powodem jest bo ja chce . Życzę sobie cc na życzenie i już. Inna moze chcec rodzić w wodzie w lesie w domu ....
Każda ma prawo mniec wybór. I nie jestem gorsza matka bo zycze sobie cc i nie chciałam spróbować sn ( chodź życie chciało i mi pokazało porod sn )
Nie jestem gorsza bo naturalnie nie zaszlam naturalnie nie urodziłam i naturalnie nie wykarmilam .
A ja uważam, że mamusie po ivf są najlepsze na świecie :)
Uznałam Twoja wypowiedź jako atak w moja stronę. Nie twierdzę, że matka, która decyduje się na cc jest gorsza. Nigdy tak nie napisałam ani tak nie myślę. Sama będąc małolatą chciałam cc, nie brałam pod uwagę w ogóle sn. Ale zmieniły mi się priorytety. Nie neguję takiego wyboru. Każdy postępuje według swoich i dziecka potrzeb.
I tak jak Pixie napisała, ja też wolę jak ktoś wyraźnie napisze, że chce cc bo tak, niż wynajduje 1000 powodów i próbuje mnie przekonać, że jest to lepsze.
Oj żaden atak :) Zawsze jak ktoś ma inne zdanie na dany temat to odbierasz to w taki sposób. I tego co teraz napisałam też tak nie odbieraj, bo ja nic do Ciebie nie mam.

Mi jest wszystko jedno, chociaż będąc po terminie myślę sobie, że wolalabym cc na życzenie bo już bym była po i tuliła dziecko. A tak to się stresuje czy wszystko dobrze, jak urodze tak duże dziecko itd. Siedze jak na szpilkach, dni mi się dłuża.
Rozumiem Cię, ale do poniedziałku już niedaleko ;) A może wcześniej zacznie się coś dziać :) trzymam kciuki żeby tak było.

A ja uważam, że mamusie po ivf są najlepsze na świecie :)Oj żaden atak :) Zawsze jak ktoś ma inne zdanie na dany temat to odbierasz to w taki sposób. I tego co teraz napisałam też tak nie odbieraj, bo ja nic do Ciebie nie mam.
Nie, nie zawsze tak to odbieram. Inne zdanie na dany temat to co innego niż atak, że nazywam kogoś gorszą matką. Daleko mi do takich osądów. Odebrałam tą wypowiedź bardzo personalnie.

Uznałam Twoja wypowiedź jako atak w moja stronę. Nie twierdzę, że matka, która decyduje się na cc jest gorsza. Nigdy tak nie napisałam ani tak nie myślę. Sama będąc małolatą chciałam cc, nie brałam pod uwagę w ogóle sn. Ale zmieniły mi się priorytety. Nie neguję takiego wyboru. Każdy postępuje według swoich i dziecka potrzeb.
I tak jak Pixie napisała, ja też wolę jak ktoś wyraźnie napisze, że chce cc bo tak, niż wynajduje 1000 powodów i próbuje mnie przekonać, że jest to lepsze.
@misis188 napisała ze chce cc bo sie boi i .... i 5 innych durnych czy mniej durnych powodów.
Ja cc chciałam odkąd pamiętam i chce nadal i chce mieć wybór . Nie boje sie bólu ( a jak ktos sie boi ma prawo) boję sie oczekiwania boje sie niedotlenienia boje sie o dziecko . Lekarz mowil ze dla mnie lepsze sn a dziecku wszystko jedno jak wyjdzie.
Moje priorytety sie nie zmieniły ....majac 18 i 35 lat chce cc
Nie chce rodzic sn i juz .
Tak naraziłam sie na zrosty w macicy ale nie naraziłam sie na nietrzymanie moczu .
Każda zna milion za i przeciw i niech wybiera....
A ze w Pl trzeba czesto lewe zaswiadczenie o powodzie to kombinują.
Masz chec rodzić sn ja nie .

Ostatnia edycja:
Leć to sprawdzić, na co czekać?

Ale właśnie u Ciebie to jest fajne. Głośno mówisz ,ze cc bo chcesz a nie wyszukujesz powodów i sie tłumaczysz.
Ja juz taka pewna SN nie jestem i rozważam cc [emoji51][emoji30]
Porod sn jest do przejścia nawet bez znieczulenia - osobiście doswiadczyłam . Duzo razy mówisz qurwa.... i juz :laugh2:ze znieczuleniem to pewnie pikus :D
Juz zaraz Twoja kolej :-pmusisz byc dzielna :)

Jesteś najlepszą matką bo kochasz swoje dziecko najbardziej na świcie i to jest najważniejsze.
Ja chcialabym cc, lekarz powiedział,że nie widzi problemu jednak ani ciąża bliźniacza,ani in vitro nie jest zaleceniem do cc i to ja mam zdecydować.
20180517_085633.jpg

Załączniki

• 20180517_085633.jpg
    20180517_085633.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 421
reklama
Do góry