reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
U mnie zimno do dzis ha ha ha i na nieuprasowane body ma bluzkę:laugh2: a po 5 przebieraniu chidzi po domu w nieprasowanych bodach :D
No i różnica taka że ja miałam ubranko na cały dzień dla młodego a Ty przebierasz milion razy więc pewnie będąc w Twojej syt.szybko by mi się odechciało prasować [emoji12]

Wiec tak... te 2 przepukliny w odcinku lędźwiowym są małe i dr powiedział ze nie są przeciwwskazaniem do ciąży.. może się pojawić rwa bo to nie jest do przewidzenia.. dźwiganie zakazane i kazał sie rehabilitować masować i wykonywać ćwiczenia izometryczne. Jeśli chodzi o przepuklinę szyjna jest do zabiegu ale najpierw kazał zakończyć z sukcesem in vitro a potem sue operować chyba że ból bedzie ogromny to trzeba operować. Koszt operacji 16 tys. lub na NFZ za 2 lata...

Tak myślałam ze będzie ....Jeśli mogę coś doradzić to poszukaj ordynatora oddziału nierochorurgicgznego który przyjmuje prywatnie i idź na wizytę jeśli podejmiesz decyzje ze zrobisz przed ivf szyjny na pewno pomoże Ci w lepszym terminie na NFZ. Ale póki co to bym poszukała dobrego fizjo i nawet już sama próbuj ćwiczyć .polecam te ćwiczenia. Link do: Metoda McKenziego – przykładowe ćwiczenia na bóle kręgosłupa [WIDEO] - WFormie24

W 7 miesiącu już mnie tak bolało w łopatkach ze ledwo wyrabiałam a brzuch nie miałam duży . Nie wiem ile zarodków planujecie ale myśle ze w Twoim przypadku bliźniaki to zły pomysł . Kochana walcz o dziecko bo bez niego życie sensu nie ma . Wierze ze podejmiecie dobra decyzje .

Ja przy synku milam zgage non stop wlasnie od ok 34-35tc i trzymala mnie do samego konca ciazy. Ja pilam mleko i cole, na chwile pomagalo.
Moj brat sie smial, ze jak mam zgage to dziecku wlosy rosna hehe. Wiem, ze to nie prawda ale synek mial baardzo dlugie wlosy, w 3.miesiacu zycia juz mu grzywka siegala do polowy noska.
Hope ja tez mialam straszne zgagi (nawet przy porodzie dawali mi jakis plyn do picia bo mialam steaszna zgage) i tez mowili mi ze to wlosy rosna jak taka zgaga straszna i u mnie sie sprawdzilo bo mala miala niezla czuprynke jak sie urodzila

jesteście niesprawidliwe dla @limoncia1 ja Ją rozumiem, plamiłam od 12 do 16 tc i to nie był czas, kiedy cieszyłam się ciążą...każdy ma prawo to przeżywać szczególnie w czasie, kiedy nasza psychika jest tak delikatna. z nerwów przed wizytą wymiotowałam. nie każde plamienie w ciąży to "nic" i dobrze się kończy, więc nie ma co moralizować. cieszę się, że wieści takie dobre :)

ja znalazłam rennie w koszyku w ostatnich dniach i aż mnie dreszcz przeszedł :D masakra, poza ciązą nigdy nie miałam zgagi a w ciąży istny koszmar, rennie to co godzinę wciągałam i za bardzo poprawy nie było :p

ja prasuję Zosi rzeczy, jakoś bym nie umiała inaczej i piorę po zakupach (w sensie jak kupię coś nowego)

@walczaca o szczescie oby dziewczynki włosy po Tobie odziedziczyły :D świetne ubranka!

reklama
Tak myślałam ze będzie ....Jeśli mogę coś doradzić to poszukaj ordynatora oddziału nierochorurgicgznego który przyjmuje prywatnie i idź na wizytę jeśli podejmiesz decyzje ze zrobisz przed ivf szyjny na pewno pomoże Ci w lepszym terminie na NFZ. Ale póki co to bym poszukała dobrego fizjo i nawet już sama próbuj ćwiczyć .polecam te ćwiczenia. Link do: Metoda McKenziego – przykładowe ćwiczenia na bóle kręgosłupa [WIDEO] - WFormie24

W 7 miesiącu już mnie tak bolało w łopatkach ze ledwo wyrabiałam a brzuch nie miałam duży . Nie wiem ile zarodków planujecie ale myśle ze w Twoim przypadku bliźniaki to zły pomysł . Kochana walcz o dziecko bo bez niego życie sensu nie ma . Wierze ze podejmiecie dobra decyzje .
Decyzja zapadła taka, ze podchodzimy teraz do tego crio. Bierzemy raczej 1 zarodek chociaż zostały nam juz tylko 2 w tym jeden słabiutki i nie wiem czy jest sens go zostawiać. Jak sie nie uda to jade do Katowic na konsultacje do dr kwieka, który robi operacje dyskopatii szyjnej wsysajac wypukline. Zabiegi są robione w ckm clinic w Jeleniej Górze. W tym tygodni do pracy jeszcze nie idę bo jeszcze mnie boli wszystko. Od poniedziałku idę na masaże i zamierzam ćwiczyć aby wzmacniać mięśnie.

Do góry