reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Daj znac za miesiac jak dziala. Rob tak:
Pierwszy dzien - malujesz
Drugi- malujesz
Trzeci zmywasz i malujesz
Czwarty malujesz
Piaty zmywasz i malujesz
Itd
Po tygodniu zobaczysz efekt i beda szybciej rosly i zrobia sie twarde i nic sie nie bedzie rozdwajac itd.

Ok - zamówiona - czekam i na pewno dam znać [emoji8][emoji8]

A mnie ostatnio lato, ok 25 stopni jest ;)
No właśnie u mnie też. Ogólnie bardzo lubie jak jest ciepło, ale teraz wolałabym, żeby było chłodniej. Czuje się fatalnie. Nogi mi puchną strasznie. Musiałam już wszystkie pierścionki pościągać z palców u rąk bo pączki sie takie porobiły i zaczęły mnie cisnąć. Droga do sklepu oddalonego 200 m to już dla mnie problem. Jakaś taka rozbita jestem...

No właśnie u mnie też. Ogólnie bardzo lubie jak jest ciepło, ale teraz wolałabym, żeby było chłodniej. Czuje się fatalnie. Nogi mi puchną strasznie. Musiałam już wszystkie pierścionki pościągać z palców u rąk bo pączki sie takie porobiły i zaczęły mnie cisnąć. Droga do sklepu oddalonego 200 m to już dla mnie problem. Jakaś taka rozbita jestem...
Juz masz koncowke ciazy to w takie upaly bedzie coraz ciezej. Ja juz tez musialam sciagnac obraczke, bo mam szeroka i juz cisnela ;) A tak w ogole to na forum kto po in vitro jestes pierwsza w kolejce do porodu :)

Hehe widzę, że nie tylko ja mam problem z obrączka/pierścionkiem [emoji12] Paluszki mam jak paroweczki, a przed ciąża takie szczupłe, że nawet obrączka i pierścionek zareczynowy były delikatnie za duże. Cieszę się, że końcówka ciąży teraz a nie w środku lata, bo upały na pewno są w naszym przypadku męczące. Dzisiaj byłam na badaniach i babeczki z labo - A my myslalysmy, że Pani już urodziła... [emoji58] Wkurzaja mnie już one [emoji12] Wczoraj jeszcze dzwoniła teściowa i mówiła, że dziewczyna z jej pracy miała termin na 29.05 i 2 dni temu urodziła. Trochę mnie to zestresowalo [emoji12]

Wyniki glukozy... co myślicie?
Screenshot_20180508-183859.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180508-183859.jpg
    Screenshot_20180508-183859.jpg
    47,6 KB · Wyświetleń: 407
Dziewczyny mam już wyniki które miały być za tydzień...:confused:
Wszędzie mam prawie napis "prawidłowe" ale mam kilka pytań: co to oznacza? pogrubiłam dla mnie wątpliwe informacje: proszę Was o informację czy mam się tym pogrubionym (którym?) matrwić?
Lokalizacja łożysk(a): ściana przednia, nisko.
Położenie płodu: podłużne główkowe
Dojrzałość łożysk(a): 1. 0 stopień Grannuma.
Pępowina: trójnaczyniowa,
Kość nosowa - prawa: widoczna 6.2 mm.
Kość nosowa-lewa: widoczna (tu nie ma mm.. a to 6,2 to nie to NK? jesli tak to bardzo duzo..
Tętnica pępkowa: PI 0.83 . Tętnica maciczna prawa: PI 0.46 , fala tętna bez wcięcia wczesno
rozkurczowego
Tętnica maciczna lewa: PI 0.68 , fala tętna bez wcięcia wczesno rozkurczowego
Dalej jest 6 wykresów gdzie mój płód zaznaczony jest niżej w: Tętnica maciczna prawa PI.
Nie znam się niestety zbyt dobrze,ale wygląda że wszystko jest w porządku ;-)

reklama
Do góry