reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny ja znowu z prośbą o pomoc ;-) zamówilismy meble,kupiliśmy pościel i teraz moje pytanie... jaki macie rozmiar pościeli?? Ja mam 100 x 135 i niby ten jest najbardziej standardowy,ale dla mnie to za wielkie dla takich maleństw...
Tez mam takie wymiary. Mój w sumie od niedawna jej używa. Na początku w śpiworku spał i plecam.

reklama
Dziewczyny ja znowu z prośbą o pomoc ;-) zamówilismy meble,kupiliśmy pościel i teraz moje pytanie... jaki macie rozmiar pościeli?? Ja mam 100 x 135 i niby ten jest najbardziej standardowy,ale dla mnie to za wielkie dla takich maleństw...
Ja mam 90x120 a do kolyski/wozka 70x80
Edit. W sumie taki rozmiar jak Ty tez mam :p

Ja też mam w planach kupić właśnie taki rozmiar. Ale i tak na początku dziecko śpi w rożku albo śpiworku. Na taką kołderkę przyjdzie czas, kiedy będzie bardziej kontrolował ruchy i nie naciągnię sobie tej kołderki na głowę.

Ja też mam w planach kupić właśnie taki rozmiar. Ale i tak na początku dziecko śpi w rożku albo śpiworku. Na taką kołderkę przyjdzie czas, kiedy będzie bardziej kontrolował ruchy i nie naciągnię sobie tej kołderki na głowę.
Jest jeszcze taki mały rozmiar 60 x 120 widzialam w internecie i się zastanawiam czy kupić. Jakoś mi dziwnie ze maluszek na noc mialby być kocem nakrywany a nie pościelą... myślisz że do jakiego wieku powinno się uzywac tylko rożka?

Tzn mniej więcej w jakim wieku przeszliscie na pościel?

Dzieci dopiwro w okolicy roku swiadomie naciagaja sobie koc/pieluche na glowe i ja z niej sciagaja, ale mysle ze ok 8misiaca mozna juz zaczac uzywac kolderek/kocykow. Na poczatku tez polecam rozek, a pozniej u nas super sprawdzil sie spiworek - do teraz w nim spi i nie musze sie martwic czy sie w nocy nie odkryla.

reklama
Do góry