reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny ja znowu z prośbą o pomoc ;-) zamówilismy meble,kupiliśmy pościel i teraz moje pytanie... jaki macie rozmiar pościeli?? Ja mam 100 x 135 i niby ten jest najbardziej standardowy,ale dla mnie to za wielkie dla takich maleństw...
Tez mam takie wymiary. Mój w sumie od niedawna jej używa. Na początku w śpiworku spał i plecam.

reklama
Dziewczyny ja znowu z prośbą o pomoc ;-) zamówilismy meble,kupiliśmy pościel i teraz moje pytanie... jaki macie rozmiar pościeli?? Ja mam 100 x 135 i niby ten jest najbardziej standardowy,ale dla mnie to za wielkie dla takich maleństw...
Ja mam 90x120 a do kolyski/wozka 70x80
Edit. W sumie taki rozmiar jak Ty tez mam :p

Ja też mam w planach kupić właśnie taki rozmiar. Ale i tak na początku dziecko śpi w rożku albo śpiworku. Na taką kołderkę przyjdzie czas, kiedy będzie bardziej kontrolował ruchy i nie naciągnię sobie tej kołderki na głowę.

Ja też mam w planach kupić właśnie taki rozmiar. Ale i tak na początku dziecko śpi w rożku albo śpiworku. Na taką kołderkę przyjdzie czas, kiedy będzie bardziej kontrolował ruchy i nie naciągnię sobie tej kołderki na głowę.
Jest jeszcze taki mały rozmiar 60 x 120 widzialam w internecie i się zastanawiam czy kupić. Jakoś mi dziwnie ze maluszek na noc mialby być kocem nakrywany a nie pościelą... myślisz że do jakiego wieku powinno się uzywac tylko rożka?

Tzn mniej więcej w jakim wieku przeszliscie na pościel?

Dzieci dopiwro w okolicy roku swiadomie naciagaja sobie koc/pieluche na glowe i ja z niej sciagaja, ale mysle ze ok 8misiaca mozna juz zaczac uzywac kolderek/kocykow. Na poczatku tez polecam rozek, a pozniej u nas super sprawdzil sie spiworek - do teraz w nim spi i nie musze sie martwic czy sie w nocy nie odkryla.

reklama
Do góry