reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Uuu to sporo czekasz. Czyli jednak dobrym pomysłem jest zakupić go duuuuużo przed czasem. Ja za to na mebelki czekam już prawie 5 tygodni. Niby max mogę czekać do 8 tyg, ale miałam nadzieję, że będą wcześniej.

Wiesz ja kupowałam dużo przed czasem bo były targi I kupiłam wózek i fotelik łącznie 760 zł taniej. No mi z mebelkami się udało bo były bardzo szybko, jednak w komodzie 3 ścianki były uszkodzone i wysłaliśmy na reklamacje. Teraz już 3 tydzień czekam na te elementy,.

reklama
Mamusie doradzcie proszę co przygotować dla maluszka na wyjście ze szpitala? Poród końcówka maja. Chodzi mi o to jakie ubranko, co do odkrycia itp.
Wszystko zależy od tego jaka będzie pogoda. Koniec maja może być już gorący. Ja bym wzięła body na długi rękaw, spodenki, skarpetki, czapeczke i kocyk jakiś cienki. Sama mam w sumie ten sam problem a rodzę w połowie czerwca. Tylko w zimniejszym kraju.. .

Ja tez narazie. Już lekarz mi zapowiedział, ze jak poleci znów to do końca ciąży będę brała. A lekarz coś jeszcze powiedział o tym cukrze czy tylko tyle, ze może być?

Ja tylko tak wspomnę, ze mój wózek i fotelik miał być dzisiaj a będzie za jakieś 2 tyg. Czyli po 2 miesiącach od zamówienia.
Powiedział że jest dobry i mówił jakieś tam normy,ale już za bardzo się nie wsłuchiwałam :-)
No to bardzo dlugo czekasz na wózek.
A ja mam pytanie. Planuje zakup butelek i tych wszystkich pierwszych akcesoriów :-) tylko czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć jak ja mam je wybrać? I jakie rozmiary i ilości kupić?

Powiedział że jest dobry i mówił jakieś tam normy,ale już za bardzo się nie wsłuchiwałam :-)
A ja mam pytanie. Planuje zakup butelek i tych wszystkich pierwszych akcesoriów :-) tylko czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć jak ja mam je wybrać? I jakie rozmiary i ilości kupić?
A zamierzasz karmic piersia czy mm od poczatku? Bo ja zamierzalam kp i wszysyko lacznie z fotelem bujanym itd mialam pod to kupione a okazuje sie ze raczej za niedlugo moja przygoda z kp sie skonczy wiec bede potrzebowac inne rzeczy... wiec na drugi raz nie kupowalabym wczesniej duzo rzeczy zanim nie okaze sie czy kp czy mm

Tak jak kredka82 mówi. Ja mam jedna butelkę ze szkoły rodzenia dostałam i więcej nie kupowałam jak będą potrzebne to kupię. Tylko podejrzewam, ze u Ciebie troszkę inaczej przy bliźniakach może to wyglądać. Najlepiej iść na szkole rodzenia i położna wszystko doradzi. Bo może będziesz chciala karmić piersią i dokarmiać butla, to wtedy butelki takie gdzie te smoczki są jak najbardziej zbliżone kształtem i funkcjonowaniem do piersi. [emoji4]

A zamierzasz karmic piersia czy mm od poczatku? Bo ja zamierzalam kp i wszysyko lacznie z fotelem bujanym itd mialam pod to kupione a okazuje sie ze raczej za niedlugo moja przygoda z kp sie skonczy wiec bede potrzebowac inne rzeczy... wiec na drugi raz nie kupowalabym wczesniej duzo rzeczy zanim nie okaze sie czy kp czy mm
Ja bym chciała podjąć się tego wyzwania ale przy bliźniakach to chyba może być ciężko... czyli co na początek kupić po jednej małej butelce w razie czego i laktator? Smoczek po jednym wystarczy czy macie od razu zapas??

Tak jak kredka82 mówi. Ja mam jedna butelkę ze szkoły rodzenia dostałam i więcej nie kupowałam jak będą potrzebne to kupię. Tylko podejrzewam, ze u Ciebie troszkę inaczej przy bliźniakach może to wyglądać. Najlepiej iść na szkole rodzenia i położna wszystko doradzi. Bo może będziesz chciala karmić piersią i dokarmiać butla, to wtedy butelki takie gdzie te smoczki są jak najbardziej zbliżone kształtem i funkcjonowaniem do piersi. [emoji4]
A ile masz kompletów pościeli? I kupujesz te razem z wypełnieniem czy nie?

I wróciliśmy z wizyty, Michalina rośnie jak na drożdżach 446g. 100% dziewczynka uparta, bo nie chciała się przekręcać [emoji6] za to leżała sobie z założonymi rączkami za głową i ziewała co chwilę [emoji16] zdrowa jak ryba wstawiam jedno zdjęcie ale nie mam dość wyraźnego, profil z kończącym się ziewem [emoji6]
IMG_20180430_212752.jpg

Załączniki

• IMG_20180430_212752.jpg
    IMG_20180430_212752.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 443

Ja bym kupila po dwie butelki i po dwa smoczki (maluchy wypluwaja i jak spadnie na podloge to masz drugi w zapasie). Ja butelki mialam wlasnie dwie i z dnia na dzien okazaly sie byc potrzebne wiec dobrze, ze byly w domu.
Laktator moim zdaniem warto miec nawet przy ko, moze pomoc rozkrecic laktacje.

reklama
Do góry