reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Z tym krztuscem to teraz jest masakra. Wogole powracaja stare choroby o ktorych sie już nie pamieta. A co do krztusca to nie jest tak ze dziecko szczepione na nia nie zachoruje. Może zachorować a znam z ostatnich 12 miesięcy dwa takie przypadki w tym jest chcesnica mojego m. Dlugo nie mogli ja zdiagnozowac bo przez dzien dziecku nic nie ma a na noc dziecko dostaje strasznych napadow kaszlu az w koncu wyszlo ze to krztusiec i szwagier pytal lekarza jak to mozliwe. Dzieki szczepieniu dziecko przechodzi to lagodniej choc z nia sie i tak podobno dziwy działy, a gdyby byla niezaszczepiona to moglaby umrzec
Kochana my razem z m przeszlismy krztusca kilka lat temu. Nikomu nie zycze... m 2 tyg spal na fotelu bo nie mogl lezec. Ja w sumie to kaszlalam rok czasu ale intensywnie jakies 6 miesiecy. Bylismy wykonczeni dlatego w ciazy sie szczepilam i mala tez bede szczepic na wszystko. Nie ma co ryzykowac

reklama
Tak, wiem ze moze zachorowac tak jak i ma rota, ale przebieg choroby jest nieporownywalnie lagodniejszy.
Kiedys czytalam wypowiedz lekarki, krora przestala przyjmowac nieszczepione dzieci po tym jak w poczekalni spotakly sie nieszczepiony 3latek (z pozniej zdiagnozowanym krztusciem) i 6tyg niemowle, jeszcze na to nie zaszczepione. Zachorowalo, ledwo je uratowali [emoji52]
A nie jest noworodek chroniony jezeli matka sie w ciazy szczepila?

Pytanie do dziewczyn, które rodzą w lecie. Czy bierzecie rożek do szpitala czy tylko jakiś kocyk lub otulacz?
Ja rodziłam w lipcu miałam rożek z którego nie skorzystałam. U nas najlepiej sprawdził się kocyk z dzianiny
20170716_174753-2268x3024.jpg

Załączniki

• 20170716_174753-2268x3024.jpg
    20170716_174753-2268x3024.jpg
    69,7 KB · Wyświetleń: 515
reklama
Kochane jestem po wizycie musiałam ochłonąć a to co usłyszałam na wizycie muzyka dla moich uszu najwspanialsza jaka może być na świecie żadna inna może nie istnieć aż 133,33 uderzeń na minutę;) Cudzie trwaj z Nami całe życie!!okazało się że mam centymetrów krwiaczek na tylniej ścianie mam się oszczędzać może się oczyszczać a te plamienie nie wiadomo skąd wczoraj się wzielo, kolejna wizyta 12.05;)
IMG_20180427_211636.jpg

Załączniki

• IMG_20180427_211636.jpg
    IMG_20180427_211636.jpg
    47,2 KB · Wyświetleń: 478
Do góry