reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

To 5 dni roznicy mysle, ze ze 100g moze byc wieksza ale wychodzi na to, ze Twoja wieksza bedzie, no i nogi ma Twoja dlugie ;) Tak czy siak, wazne, ze miesci sie w normie :)
Lekarze uwazaja, ze dziecko jest zdrowe i nie ma potrzeby, zebym tak daleko jezdzila (80km) jak mam szpital na miejscu. Nasz znajomy lekarz chcial jeszcze cos dzialac ale w sumie to juz sama odpuscilam, musze wierzyc, ze bedzie dobrze i nie bedzie Malej potrzebny specjalny oddzial kardiologiczny.
Tak trzeba myśleć,i ja w to wierzę. Teraz wszystko będzie dobrze :-)

reklama
Ja zamowilam ochraniacz na szczebelki oddychajacy. Moja mala ma 3 tyg a juz dwa razy wsadzila noge miedzy szczebelki i to bedac w lozeczku tylko chwilke bo spi w next2me. O kokonach slyszalam wlasnie wiele zlego ale wiadomo jak ze wszystkim u jednych sie sprawdzi u innych nie.
Moj maly wklada nogi ,raczki, i caly wierci sie w łozeczku.My mamy ochraniacz i poduszki uzywam poduszek to kladzie nogi na poduszki ;)

Cześć dziewczyny :-) a czy ktoś korzysta lub zamierza z kokonów niemowlęcych??;-)
Moja znajoma miała bardzo dobry dzidzia w nim spała tak wygodnie jak tylko ja tam ułożyła.Tylko jednym minusem kokonika było że potem dziecko nie mogło sobie usnąć w łóżeczku poprostu przyzwyczajenie do wygodnego kokonika.Mialam okazję zakupić tanio ale zrezygnowałam bo chciałabym nauczyć dzieciątko od początku że łóżeczko =spanie.

Dziewczyny zachęciłyście mnie już powoli do kupowania różnych rzeczy ale chciałabym Was dopytać czy kupiłybyście swojemu dziecku rzeczy używane? Nie mówię o lumpeksie tylko prywatnie taką paczkę ciuszków? Przeglądałam wczoraj różne ogłoszenia i w tym właśnie takie... m.in była paczka za 120 zł a w niej 60 ciuszków. Warto? Czy to jakaś przesada, co myślicie?
Ja kupowalam nawet w lumpeksie. Ciuszki jak nowe a niektóre nowe z metką i nie widzę w tym nic złego

Przyszłam się pochwalić, wczoraj wieczorem pierwszy raz poczułam jak mój dzidziuś się rusza, dwa razy poczułam takie delikatne puk puk a później tak jakby coś mi się przewracało w brzuchu [emoji173]️[emoji173]️ tak bardzo na to czekałam i się zakochałam [emoji7]
Gratuluję, zaczyna się [emoji7]

My po wizycie :) Mała nie taka mała waży 3400 ;) szyjki praktycznie brak i rozwarcie na 2cm. Zapisana jestem na wizytę za dwa tyg chociaż lekarz twierdzi, że już sie nie zobaczymy a ja tam w cuda nie wierzę :p
Ale fajnie, naprawdę blisko porodu jesteś. Dobre rozwarcie. Też jechałam na porodówkę z takim rozwarciem [emoji41]

Dziewczynki które mają dzieciaczki,powiedziedzcie szczepilyscie swoje maleństwa szczepionka 6w1 bo my chcemy zaszczepić teraz za 2 tyg idziemy do przychodni i powiedziałam że bierzemy ta płatna jakie macie opinie o niej bo mi qmpela namieszała w glowie.Lekarz rodzinny małego sama poleciła ta 6w1 i żeby nie brać tych refundowanych bo mają dużo rtęci krótsza datę ważności itd i ogólnie i poleciła żeby dać mu ta platna.Zastanawiam się jeszcze nad synflorix ta pneumokoki też płatna bo też poleca żeby zaszczepić.Ktoras z was zdecydowała się na to? Dzięki za opinie

Kochane mam zmartwienie dzisiaj rano jak aplikowalam po nocy luteine to miał takie kakaowe ciemno jasne uplawy z tabletka napisałam do lekarza ale jeszcze nie odpisał co mam robić?

reklama
Do góry