reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

To 5 dni roznicy mysle, ze ze 100g moze byc wieksza ale wychodzi na to, ze Twoja wieksza bedzie, no i nogi ma Twoja dlugie ;) Tak czy siak, wazne, ze miesci sie w normie :)
Lekarze uwazaja, ze dziecko jest zdrowe i nie ma potrzeby, zebym tak daleko jezdzila (80km) jak mam szpital na miejscu. Nasz znajomy lekarz chcial jeszcze cos dzialac ale w sumie to juz sama odpuscilam, musze wierzyc, ze bedzie dobrze i nie bedzie Malej potrzebny specjalny oddzial kardiologiczny.
Tak trzeba myśleć,i ja w to wierzę. Teraz wszystko będzie dobrze :-)

reklama
Ja zamowilam ochraniacz na szczebelki oddychajacy. Moja mala ma 3 tyg a juz dwa razy wsadzila noge miedzy szczebelki i to bedac w lozeczku tylko chwilke bo spi w next2me. O kokonach slyszalam wlasnie wiele zlego ale wiadomo jak ze wszystkim u jednych sie sprawdzi u innych nie.
Moj maly wklada nogi ,raczki, i caly wierci sie w łozeczku.My mamy ochraniacz i poduszki uzywam poduszek to kladzie nogi na poduszki ;)

Cześć dziewczyny :-) a czy ktoś korzysta lub zamierza z kokonów niemowlęcych??;-)
Moja znajoma miała bardzo dobry dzidzia w nim spała tak wygodnie jak tylko ja tam ułożyła.Tylko jednym minusem kokonika było że potem dziecko nie mogło sobie usnąć w łóżeczku poprostu przyzwyczajenie do wygodnego kokonika.Mialam okazję zakupić tanio ale zrezygnowałam bo chciałabym nauczyć dzieciątko od początku że łóżeczko =spanie.

Dziewczyny zachęciłyście mnie już powoli do kupowania różnych rzeczy ale chciałabym Was dopytać czy kupiłybyście swojemu dziecku rzeczy używane? Nie mówię o lumpeksie tylko prywatnie taką paczkę ciuszków? Przeglądałam wczoraj różne ogłoszenia i w tym właśnie takie... m.in była paczka za 120 zł a w niej 60 ciuszków. Warto? Czy to jakaś przesada, co myślicie?
Ja kupowalam nawet w lumpeksie. Ciuszki jak nowe a niektóre nowe z metką i nie widzę w tym nic złego

Przyszłam się pochwalić, wczoraj wieczorem pierwszy raz poczułam jak mój dzidziuś się rusza, dwa razy poczułam takie delikatne puk puk a później tak jakby coś mi się przewracało w brzuchu [emoji173]️[emoji173]️ tak bardzo na to czekałam i się zakochałam [emoji7]
Gratuluję, zaczyna się [emoji7]

My po wizycie :) Mała nie taka mała waży 3400 ;) szyjki praktycznie brak i rozwarcie na 2cm. Zapisana jestem na wizytę za dwa tyg chociaż lekarz twierdzi, że już sie nie zobaczymy a ja tam w cuda nie wierzę :p
Ale fajnie, naprawdę blisko porodu jesteś. Dobre rozwarcie. Też jechałam na porodówkę z takim rozwarciem [emoji41]

Dziewczynki które mają dzieciaczki,powiedziedzcie szczepilyscie swoje maleństwa szczepionka 6w1 bo my chcemy zaszczepić teraz za 2 tyg idziemy do przychodni i powiedziałam że bierzemy ta płatna jakie macie opinie o niej bo mi qmpela namieszała w glowie.Lekarz rodzinny małego sama poleciła ta 6w1 i żeby nie brać tych refundowanych bo mają dużo rtęci krótsza datę ważności itd i ogólnie i poleciła żeby dać mu ta platna.Zastanawiam się jeszcze nad synflorix ta pneumokoki też płatna bo też poleca żeby zaszczepić.Ktoras z was zdecydowała się na to? Dzięki za opinie

Kochane mam zmartwienie dzisiaj rano jak aplikowalam po nocy luteine to miał takie kakaowe ciemno jasne uplawy z tabletka napisałam do lekarza ale jeszcze nie odpisał co mam robić?

reklama
Do góry