A u mnie położne rozdawaly tylko swoje wizytówki żeby podpisać z nimi umowę na prywatną opiekę podczas porodu [emoji12]U mnie tak samo [emoji4]
reklama
misis188
Fanka BB :)
Ja jesten teraz w drugim trymestrze i chodze do dentysty. Leczenie zebow w ciazy jest bezpieczne, najlepiej oczywiście w drugim trymestrze ale jak mus to mus. W 6tc mialam kanalowke robiona. Bez znieczulenia to buzi nie otworzę@jasani Bardzo proszę o wpisanie podglądu maluszka na 10.05
Dziewczyny mam też pytanie... byłam u stomatologa niedawno i mam do zrobienia 2 zęby. Babka od razu chciała robić ze znieczuleniem, na wieść o ciąży trochę zwątpiła i przełożyła mi wizytę.... pytanie: czy znieczulenie stomatologiczne jest szkodliwe dla maluszka? Zęby do zrobienia na cito a ja umieram ze strachu i bólu przed każda wizytą... i w trakcie.
gooossia17
@jasani Bardzo proszę o wpisanie podglądu maluszka na 10.05
Dziewczyny mam też pytanie... byłam u stomatologa niedawno i mam do zrobienia 2 zęby. Babka od razu chciała robić ze znieczuleniem, na wieść o ciąży trochę zwątpiła i przełożyła mi wizytę.... pytanie: czy znieczulenie stomatologiczne jest szkodliwe dla maluszka? Zęby do zrobienia na cito a ja umieram ze strachu i bólu przed każda wizytą... i w trakcie.
Jest tez takie znieczulenie krótkotrwałe dla kobiet w ciąży. [emoji4]
jasani
Zdecydowanie gorsze jest nieleczenie zębów. Znieczulenie jest tylko miejscowe więc bezpieczne.@jasani Bardzo proszę o wpisanie podglądu maluszka na 10.05
misis188
NoOoo dziękuję! u mnie obecnie 16tc4doba także też II trymestr Czyli można leczyć.. niestety
Ja robiłam zęby ze znieczuleniem jeden kanałówka robiony,znieczulenie dostajesz mniejsze wtedy w ciązy chodziłam dość czesto do lekarza bo zaczeły psuć mi się zęby i uwerz też panikowałam tylko nie robili mi zdjęcia rtg bo nie można a znieczulenie na każdej wizycie prosiłam@jasani Bardzo proszę o wpisanie podglądu maluszka na 10.05
jasani
Wow, to sporo maluch waży. U mnie w zeszłym tygodniu około 1700. A imię w końcu wybrane?My po usg, wszystko dobrze, wymiary w porządku. Mała waży 2090 g
Ja urodziłam się z wagą 4200g i 62 cm, więc się spodziewałam. Będzie Gaja albo Marysia, po teściowej, która prawdopodobnie nie doczeka jej narodzinWow, to sporo maluch waży. U mnie w zeszłym tygodniu około 1700. A imię w końcu wybrane?
reklama
jasani
Oj, no to przykre Ostatnio ktoś mi mówił, że ludzie odchodzą aby zrobić miejsce nowym. Mój tata umarł może właśnie po to aby jego wnuczka przyszła na świat. Może i tutaj będzie podobnie.Ja urodziłam się z wagą 4200g i 62 cm, więc się spodziewałam. Będzie Gaja albo Marysia, po teściowej, która prawdopodobnie nie doczeka jej narodzin
Gaja też mi sie zawsze podobało. A Marysia mam z bierzmowania po mojej babci. Oba imiona śliczne