reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
@jasani Bardzo proszę o wpisanie podglądu maluszka na 10.05:)

Dziewczyny mam też pytanie... byłam u stomatologa niedawno i mam do zrobienia 2 zęby. Babka od razu chciała robić ze znieczuleniem, na wieść o ciąży trochę zwątpiła i przełożyła mi wizytę.... pytanie: czy znieczulenie stomatologiczne jest szkodliwe dla maluszka? Zęby do zrobienia na cito a ja umieram ze strachu i bólu przed każda wizytą... i w trakcie:(:(.
Ja jesten teraz w drugim trymestrze i chodze do dentysty. Leczenie zebow w ciazy jest bezpieczne, najlepiej oczywiście w drugim trymestrze ale jak mus to mus. W 6tc mialam kanalowke robiona. Bez znieczulenia to buzi nie otworzę:)

Dziewczyny mam też pytanie... byłam u stomatologa niedawno i mam do zrobienia 2 zęby. Babka od razu chciała robić ze znieczuleniem, na wieść o ciąży trochę zwątpiła i przełożyła mi wizytę.... pytanie: czy znieczulenie stomatologiczne jest szkodliwe dla maluszka? Zęby do zrobienia na cito a ja umieram ze strachu i bólu przed każda wizytą... i w trakcie:(:(.

Jest tez takie znieczulenie krótkotrwałe dla kobiet w ciąży. [emoji4]

Zdecydowanie gorsze jest nieleczenie zębów. Znieczulenie jest tylko miejscowe więc bezpieczne.

Ja robiłam zęby ze znieczuleniem jeden kanałówka robiony,znieczulenie dostajesz mniejsze wtedy w ciązy chodziłam dość czesto do lekarza bo zaczeły psuć mi się zęby i uwerz też panikowałam :) tylko nie robili mi zdjęcia rtg bo nie można a znieczulenie na każdej wizycie prosiłam

reklama
Ja urodziłam się z wagą 4200g i 62 cm, więc się spodziewałam. Będzie Gaja albo Marysia, po teściowej, która prawdopodobnie nie doczeka jej narodzin:(
Oj, no to przykre :( Ostatnio ktoś mi mówił, że ludzie odchodzą aby zrobić miejsce nowym. Mój tata umarł może właśnie po to aby jego wnuczka przyszła na świat. Może i tutaj będzie podobnie.
Gaja też mi sie zawsze podobało. A Marysia mam z bierzmowania po mojej babci. Oba imiona śliczne :)

Do góry