reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
@jasani Bardzo proszę o wpisanie podglądu maluszka na 10.05:)

Dziewczyny mam też pytanie... byłam u stomatologa niedawno i mam do zrobienia 2 zęby. Babka od razu chciała robić ze znieczuleniem, na wieść o ciąży trochę zwątpiła i przełożyła mi wizytę.... pytanie: czy znieczulenie stomatologiczne jest szkodliwe dla maluszka? Zęby do zrobienia na cito a ja umieram ze strachu i bólu przed każda wizytą... i w trakcie:(:(.
Ja jesten teraz w drugim trymestrze i chodze do dentysty. Leczenie zebow w ciazy jest bezpieczne, najlepiej oczywiście w drugim trymestrze ale jak mus to mus. W 6tc mialam kanalowke robiona. Bez znieczulenia to buzi nie otworzę:)

Dziewczyny mam też pytanie... byłam u stomatologa niedawno i mam do zrobienia 2 zęby. Babka od razu chciała robić ze znieczuleniem, na wieść o ciąży trochę zwątpiła i przełożyła mi wizytę.... pytanie: czy znieczulenie stomatologiczne jest szkodliwe dla maluszka? Zęby do zrobienia na cito a ja umieram ze strachu i bólu przed każda wizytą... i w trakcie:(:(.

Jest tez takie znieczulenie krótkotrwałe dla kobiet w ciąży. [emoji4]

Zdecydowanie gorsze jest nieleczenie zębów. Znieczulenie jest tylko miejscowe więc bezpieczne.

Ja robiłam zęby ze znieczuleniem jeden kanałówka robiony,znieczulenie dostajesz mniejsze wtedy w ciązy chodziłam dość czesto do lekarza bo zaczeły psuć mi się zęby i uwerz też panikowałam :) tylko nie robili mi zdjęcia rtg bo nie można a znieczulenie na każdej wizycie prosiłam

reklama
Ja urodziłam się z wagą 4200g i 62 cm, więc się spodziewałam. Będzie Gaja albo Marysia, po teściowej, która prawdopodobnie nie doczeka jej narodzin:(
Oj, no to przykre :( Ostatnio ktoś mi mówił, że ludzie odchodzą aby zrobić miejsce nowym. Mój tata umarł może właśnie po to aby jego wnuczka przyszła na świat. Może i tutaj będzie podobnie.
Gaja też mi sie zawsze podobało. A Marysia mam z bierzmowania po mojej babci. Oba imiona śliczne :)

Do góry