reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hm platnosci moj maz ogarnia. Trzeba miec karte kredytowa i niemal na pewno w zlotowkach. Jak zainstalujesz apke z ali tam ceny w pln beda, czy jakiej walucie bedziesz chciec. Jak kupujesz to oatrz na to ile wyniesie cie z przesyłka, bo choc wiekszosc jest darmowo, to czasami pozornie tanszy produkt ale za orzesylke sie placi i wiecej wtedy wychodzi.
Nie trzeba mieć kredytowej. Wystarczy taka zwykła debetowa jak do bankomatu. W opcjach można wybrać czy ma wyszukiwać tylko oferty z darmową przesyłką czy nie. Czasami opłaca się wybrać te z przesyłką bo jak kupuje się drogi produkt to może zostać zatrzymany na granicy i dodatkowo trzeba jeszcze opłacić cło, które czasami wynosi tyle samo co koszt tego towaru. Chińczycy więc cenę za towar przerzucaja na przesyłkę, żeby klient nie musiał płacić cła.

reklama
Ale pewnie placilas za wysylke i to juz "wieksza" rzecz jest. A na takie duperele z wysylka za free czeka sie po 2 miesiace
Tak masz rację, ale za przesyłkę zapłaciłam jakieś 2$ więc niewielki koszt, ale jak zamawiałam duperele do paznokci to czasami po 6 tyg trzeba czekać, też oczywiście zależy skąd taka przesyłka idzie, detektor przyszedł mi z Holandii, może dlatego tak szybko doszedł bo okres oczekiwania na przesyłkę był podany 21-30 dni [emoji6]

Nie trzeba mieć kredytowej. Wystarczy taka zwykła debetowa jak do bankomatu. W opcjach można wybrać czy ma wyszukiwać tylko oferty z darmową przesyłką czy nie. Czasami opłaca się wybrać te z przesyłką bo jak kupuje się drogi produkt to może zostać zatrzymany na granicy i dodatkowo trzeba jeszcze opłacić cło, które czasami wynosi tyle samo co koszt tego towaru. Chińczycy więc cenę za towar przerzucaja na przesyłkę, żeby klient nie musiał płacić cła.
Ja wiem tyle ile mi znajoma powiedziala i tak zrobilam. Jesli nie trzeba kredytowej to sorki za wprowadzenie w blad :)

Ja z kredytowa zakladalam i tak place :)

Tak masz rację, ale za przesyłkę zapłaciłam jakieś 2$ więc niewielki koszt, ale jak zamawiałam duperele do paznokci to czasami po 6 tyg trzeba czekać, też oczywiście zależy skąd taka przesyłka idzie, detektor przyszedł mi z Holandii, może dlatego tak szybko doszedł bo okres oczekiwania na przesyłkę był podany 21-30 dni [emoji6]
A zamawialyscie tam ciuszki? Duzo.rzeczy nawrzucalam do koszyka-kocyki, recznik kapoelowy, sliniaczki, ciuszki

ja placilam zwykłym przelewem bez karty

Ja zamawiałam z Wish a to praktycznie to samo. Jakościowo nawet nie najgorsze. Tylko pamietaj, że nawrzucasz rzeczy do koszyka a za każdą osobno policzy Ci przesyłkę.
Tylko do niektorych rzeczy mi przesyłkę doliczyli ale chyba najpierw zamowie jeden kocyk i jakis ciuszek, zobacze jskie to przyjdzie i najwyzej w tedy zamowie

reklama
Tylko do niektorych rzeczy mi przesyłkę doliczyli ale chyba najpierw zamowie jeden kocyk i jakis ciuszek, zobacze jskie to przyjdzie i najwyzej w tedy zamowie
Mogło być tak, że za niektóre nie było w ogóle kosztów przesyłki. Ostatnio mój mąż zamawiał 2 naklejki na samochód "baby on bord" i zapłacił za przesyłkę dwa razy a naklejki przyszły jednym listem.

Do góry