reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Pościel mam 120x90 a do wózka kupiłam komplet minky. I nie mam prześcieradła do wózka bo nawet nie wiem czy coś takiego jest ale pieluszke cbyba podłoże
No wlasnie ja znalazłam prześcieradło do wozka. Co do wielkości to jak byłam w sklepie to Pani zaoferowała od razu ten większy rozmiar i to niby standard. Wiec już zglupialam. Na początku chyba i tak będzie spać w rożku, dopiero później dam pościel.

reklama
No wlasnie ja znalazłam prześcieradło do wozka. Co do wielkości to jak byłam w sklepie to Pani zaoferowała od razu ten większy rozmiar i to niby standard. Wiec już zglupialam. Na początku chyba i tak będzie spać w rożku, dopiero później dam pościel.
Prześcieradła nawet nue szukałam, ale dobrze wiedzieć, że są takie rzeczy. Ja mam taki wymiar pościeli i poszewek bo była w komplecie z łóżeczkiem, ale nie było problemu z kupnem drugiego kompletu poszewek na zmianę.

Dziewczyny jak to rozumieć gdy na kosmetykach dla dzieci jest napisane, że "można stosować od pierwszego miesiąca życia "? Tzn. od urodzenia czy po ukończeniu 1 miesiąca?

A jakiej wielkości pościel kupowałyście? Na allegro są 120×90 i 100×135. I kiedy najlepiej zacząć ją używać? I czy do wózka też potrzeba pościel i prześcieradło?
Ja mam ta wieksza. Poki co uzywamy tylko poduszki, ale na poczatku tylko pieluszka flanelowa pod glowe. Wczesniej Żywia spala w spiworkach, teraz okrywam ja cieplym kocykiem.
W wozku na dnie leży kocyk (u mnie konieczność, zebym zimna miala pewnosc ze od dolu nic nie wieje i podusia. Przykrywalam kocykiem, ale tak jak ktos pidal komplet do wozka moze byc.

A jakiej wielkości pościel kupowałyście? Na allegro są 120×90 i 100×135. I kiedy najlepiej zacząć ją używać? I czy do wózka też potrzeba pościel i prześcieradło?

Moja ma rok i jeszcze poscieli nie uzywalam. Spi w spiworku, w zimie dodatkowo pod kocykiem minky. Koldre zastosuje dopiero jesienia czyli jak bedzie miec jakies poltora roku. Poduszki oczywiscie tez nie uzywamy.
A do wozka wkladalam pieluszke.

Ja też wezmę ta większa już mam jedną poszewka z Lidla.Na sam początek śpiworki!
A do wózka będę szukać jakiegoś małego prześcieradła jak nie znajdę to mam tu fajny sklep w którym są meega duże pieluchy bawełniane złoże na pół i też będzie.

Ja też wezmę ta większa już mam jedną poszewka z Lidla.Na sam początek śpiworki!
A do wózka będę szukać jakiegoś małego prześcieradła jak nie znajdę to mam tu fajny sklep w którym są meega duże pieluchy bawełniane złoże na pół i też będzie.
To ja chyba też nie będę bawić się w prześcieradła do wózka. Śpiworek jeszcze tylko zakupię do lóżeczka i będzie git.

Wydaje mi się, że po ukończeniu miesiąca. Bo na innych jest od 1dnia życia i te mi się zdaje że sa od razu po urodzeniu.
Też tak mi się wydawało, ale teraz nie jestem pewna. Jest to krem polecany przez sroka o i na opanowaniu jest napisane właśnie, że może być stosowany już od 1 miesiąca życia. A sroka w swojej recenzji napisała, że od urodzenia i już nie wiem [emoji14] W sumie na niektórych kosmetykach jest napisane np. po ukończeniu 1 miesiąca życia a nie od 1 miesiąca [emoji12] Najwyżej wstrzymam się z używaniem tego kremu aż Malutka będzie miała miesiąc.

reklama
Do góry