reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

@Iskra_82 ja też mam połówkowe 07.05:) tyle że to u mnie będzie 19+2... niby z rozpiski od nich wynika że mogę robić od 18-23 tc, termin wybrała mi Pani w recepcji... myślę czy u siebie terminu nie zmienić, u Ciebie jak najbardziej ok;)

Mi dr mówiła że między 20 a 22tc, ale najlepiej w 21, a w recepcji zapisały później.
Jak masz możliwość to przesuń sobie o tydzień.

reklama
No faktycznie coś zmienili, bo mi wyświetla się, że format zdjęcia jest za duży...ale przynajmniej powiadomienia działają.
Dziewczyny czy w łóżeczku podkladacie pod główkę maluszka jakąś pieluszke? Jeśli tak to jaką najlepiej? Flanelka, tetra, inna jakaś?
Ja podkładam pod główkę bawełniana mięciutka pieluszkę

Hej kobiety dziś zaczęłam 31 tc.W nocy już nie pierwszy raz odczowalam ból brzuch takie skorcze chwilkę i mijały ale niepokoi mnie to uczucie że dotykając brzuch czuje ból takie ciągnięcia.Na ostatniej wizycie oczywiście mowilam lekarzowi o tym i byłam badana lekarka powiedziała że szyjka ok i nie ma żadnych niepokojących objawów.Co myślicie macie też tak?

Hej kobiety dziś zaczęłam 31 tc.W nocy już nie pierwszy raz odczowalam ból brzuch takie skorcze chwilkę i mijały ale niepokoi mnie to uczucie że dotykając brzuch czuje ból takie ciągnięcia.Na ostatniej wizycie oczywiście mowilam lekarzowi o tym i byłam badana lekarka powiedziała że szyjka ok i nie ma żadnych niepokojących objawów.Co myślicie macie też tak?

Ja mam tak. Idę w środę do lekarza i mu o tym mówię. W ciągu dnia potrafię mieć po kilka skurczy, ale już mnie na ostatniej wizycie pytał czy mam, wiec to chyba normalne.

@Pixie_Dixie dr na alergię przepisała mi krople Avamys (steroidy działające miejscowo) 1xdziennie w czasie pylenia i tbl Amertil ale te tylko na 3 dni. No i zaleciła też wizytę u rodzinnego w celu konsultacji tych zaleceń. Powiedziała też, żeby tą solą morską płukać, by zalegający glut nie doprowadził do stanu zapalnego. Mam nadzieję że to pomoże, bo w nocy spałam może 2h.

Ja we wtorek ide do swojego ginka to dopytam o te leki bo nawet okna otworzyć nie mogę, chociaż mam nadzieje,ze za tydzień juz mi przejdzie.

No faktycznie coś zmienili, bo mi wyświetla się, że format zdjęcia jest za duży...ale przynajmniej powiadomienia działają.
Dziewczyny czy w łóżeczku podkladacie pod główkę maluszka jakąś pieluszke? Jeśli tak to jaką najlepiej? Flanelka, tetra, inna jakaś?

Jakaś aktualizacja aplikacji była i u mnie zdjecia sie dodaja( jak masz zdjecie to po lewej stronie na dole są 3 kropeczki i wybieram format) ale właśnie nie mam powiadomień [emoji58]
A co do podkładania to zwykła tetra najlepsza [emoji6]

A ja to właśnie w ogóle nie czuje skurcZy No chyba ze łydki. Ale to tez mnie trochę martwi bo wolałabym ,żeby organizm juz sie przygotowywał do porodu [emoji12] a tu cisza, tylko mały rośnie jak na wspomagaczach [emoji23]

A ja to właśnie w ogóle nie czuje skurcZy No chyba ze łydki. Ale to tez mnie trochę martwi bo wolałabym ,żeby organizm juz sie przygotowywał do porodu [emoji12] a tu cisza, tylko mały rośnie jak na wspomagaczach [emoji23]
U mnie to samo, zero jakichkolwiek skurczy. Tylko Mała wierci się niesamowicie. Aż mi spać nie daje czasami.

Dziewczyny ja tez po wizycie dziś. Z Maluszkiem wszystko ok - wazy już 1317 g [emoji7] ale niestety jest ale ... szyjka mi się skróciła - ma tylko 2,5 cm [emoji32] lekarz powiedział, ze mam się bardzo oszczędzać i widzimy się za trzy tygodnie. Wtedy mówi, ze chciałby żeby miała 3,3 cm i będzie ok. Poradzicie coś - zamartwiam się [emoji853]
Hej dziewczyny, wyjde z krzakow. Od wczoraj uruchomilam bb po baaaardzo długiej przerwie i staram sie zorientowac co u was. Przede wszystkim gratki!!!

Szyjka i mnie sie skracala i mialam nawet 2,2 [emoji33] . Mialam wypoczywac i nie forsowac sie. Lekarz mowil ze zeby zmniejszych napiecie w miednicy pod tylek mozna podkladac poduszke, zeby uniesc biodra. Czy pomoglo? Nie wiem, ale stosowalam sie. Chodzenie po achodach tez nie pomaga. Ogólnie misisz ostroznie. W skrajnych przypadkach zaklada sie na szyjke pierścień albo szwy, ale nie ma co sie denerwowac przy 2,5. Jest na forum.wątek o skracajacej sie szyjce ;) powodzenia.

Korzystajac z okazji poslodze wam dzien
IMG_20180414_111657.jpg
received_10155736833519317.jpeg
IMG_20180413_004232.jpg

Załączniki

• IMG_20180414_111657.jpg
    IMG_20180414_111657.jpg
    57,7 KB · Wyświetleń: 515
  • received_10155736833519317.jpeg
    received_10155736833519317.jpeg
    62,3 KB · Wyświetleń: 515
  • IMG_20180413_004232.jpg
    IMG_20180413_004232.jpg
    33,3 KB · Wyświetleń: 518
reklama
Hej dziewczyny, wyjde z krzakow. Od wczoraj uruchomilam bb po baaaardzo długiej przerwie i staram sie zorientowac co u was. Przede wszystkim gratki!!!

Szyjka i mnie sie skracala i mialam nawet 2,2 [emoji33] . Mialam wypoczywac i nie forsowac sie. Lekarz mowil ze zeby zmniejszych napiecie w miednicy pod tylek mozna podkladac poduszke, zeby uniesc biodra. Czy pomoglo? Nie wiem, ale stosowalam sie. Chodzenie po achodach tez nie pomaga. Ogólnie misisz ostroznie. W skrajnych przypadkach zaklada sie na szyjke pierścień albo szwy, ale nie ma co sie denerwowac przy 2,5. Jest na forum.wątek o skracajacej sie szyjce ;) powodzenia.

Korzystajac z okazji poslodze wam dzien Zobacz załącznik 846657Zobacz załącznik 846658Zobacz załącznik 846659
Jejku jaka jestem.kochana❤❤

Do góry