reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny a powiedzcie mi jakie kupowalyscie najmniejsze ciuszki?? Bo planujemy jechać do galerii z wyprzedazami i tam jak beda dobre ceny to pokupowac. Mam już kilka ciuszkow w rozmiarze 56-ze 3 body, pajacyk, spodenki i kaftanik a i 2 czapeczki i sie zastanawiam ile tych ciuchow w rozm 56 potrzeba
Ja 50 i już tydzień z nich korzystam i niektóre za duże bo moja mała urodziła się mając 48 cm

Ja czytam o tym przebijaniu uszu już któryś artykuł, że duże ryzyko u tak małego dziecka i raczej odpuszczę póki co

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
Nie wiem co uważasz za duże ryzyko ?
W Hiszpani 90% dziewczynek wychodzi że szpitala z kolczykami .
Ja miałam przebić jej po porodzie ale że urodziła się z zaskoczenia i malutka więc przebiłam w 3 miesiacu.
Nie miała nawet zaczerwienienie śladu krwi czy ropy nic zupełnie nic .

Ale przebiera się malucha kilka razy dziennie bo to się uleje to kupka czy siusiu wpłynie więc lepiej mieć zapas chociaż na dwa dni
Albo kilkanaście :laugh2::laugh2::laugh2:
Ja czasem mam wrażenie że nie robię nic tylko przebieram . Marcelina ulewa dużo ....
Chodź po zmianie mleka jest lepiej dużo lepiej dziś dopiero 2 kreacja :D

A dicoflor w jakich dolegliwościach? I co na gorączkę dla takich maluszków?
Na gorączkę apap lub paracetamol dla dzieci. Dicoflor to probiotyk ja miałam zalecenia przy zaparciach Oliwki ale jej nie służył i pediatra kazał przejść na biogaja i o wiele lepiej na niego zareagowała. Cebion Wit C mieliśmy podawać przy katarku który był w grudniu więc już musiałam wyrzucić prawie całą butelkę bo 3 miesiące może być tylko otwarta...

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem co uważasz za duże ryzyko ?
W Hiszpani 90% dziewczynek wychodzi że szpitala z kolczykami .
Ja miałam przebić jej po porodzie ale że urodziła się z zaskoczenia i malutka więc przebiłam w 3 miesiacu.
Nie miała nawet zaczerwienienie śladu krwi czy ropy nic zupełnie nic .
Tu nie Hiszpania [emoji4] nie wiem czy mają taki dobry sprzęt.
Ja nie krytykuję bardzo mi się podobają kolczyki u małych dziewczynek ale wolę poczekać i tyle

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Moda moda, ale jesli niosloby to za soba az takie ryzyko to moda nie mialaby tu nic do rzeczy.
Nie rozumiem zwiazku alergii z przebiciem uszu? Co ma jedno do drugiego?
A co to gojenia sie to zaklada sie specjalne kolczyki i nie sciaga sie przez miesiac. Odkazasz tylko dziurke dookola. U nas nie bylo nawet zaczerwienienia. I mysle, ze jej nie bolalo, bo nigdy nawet uszka nie dotknela, a gdyby bolalo to by pewnie to robila. Aha no i nie plakala w trakcie przebijania.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mialam pistoletem robione kolczyki w wieku 3lat. Doskonale to pamietam bo sama wybieralam te kolczyki. Mnie nie bolalo, nie wiem jak jest z alergia itd. Zrobie swojej Oli kolczyki tez jak bedzie miala 3-4 latka a glownie dlatego zeby Piotrus jej nie wyrwal z uszu - dwa szoguny mi rosna haha

[emoji127] Oleńka i Piotruś 28.09.2017

reklama
Mamy po CC tak z ciekawości pytam czy wasi lekarze mówili po jakim czasie możecie wrócić do ćwiczeń ? Wiem że po naturalnym to okres ok 6tyg a nie do końca wiem jak to się ma do CC bo na internetach różnie piszą

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Po pologu jak bedziesz na wizycie u ginekologa to zapytaj. To wszystko zalezy od tego jaka jest grubosc blizny na macicy

[emoji127] Oleńka i Piotruś 28.09.2017

Do góry