reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Czy to normalne, że chłopcy czasami potrafią tak siusiać, że pampers przecieka, czy to ja zakładam tak źle pampersa? Dodam, że aktualnie nadal mamy kikucik i z przodu podwijam, aby nie haczlo.

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom
Czasami tak moze sie siusiak ulozyc. Nam sie taki wypadek zdarzyl raz. Matka kolezanki zakladajac pampersa wnukowi ulozyla penisa do gory haha i tez sie caly zasikal [emoji23]

[emoji127] Oleńka i Piotruś 28.09.2017

reklama
A masz już wszystko gotowe i kupione?
No co Ty... ale wszystko jest na dobrej drodze ;) A Ty?

Dziewczyny znalazłam taką alternatywę dla poduszki klin. Co sądzicie?
"Bed Blocks to podwyższające klocki pozwalające ustawić łóżeczko w pozycji pochyłej, bez używania poduszek czy klinów, które nie są rekomendowane przez pediatrów, zawsze kiedy zachodzi taka potrzeba. Ułożeniu dziecka z główką wyżej pozwala udrożnić górne drogi oddechowe i ułatwia oddychanie, zapewniając lepszy sen. Pasują do większości łóżeczek, których nóżki są nie szersze niż 9cm. Umożliwiają regulację konta nachylenia łóżeczka od 3 do 10cm (w zależności od ilości podłożonych klocków)
Zalecane są przy stanach kataralnych, przy nawracających bólach uszu, przy zapaleniu górnych dróg oddechowych, przy ulewaniu niemowlęcym, przy refluksie".
Link do: Trostisar, Bed blocks, klocki podwyższające

No co Ty... ale wszystko jest na dobrej drodze ;) A Ty?

Dziewczyny znalazłam taką alternatywę dla poduszki klin. Co sądzicie?
"Bed Blocks to podwyższające klocki pozwalające ustawić łóżeczko w pozycji pochyłej, bez używania poduszek czy klinów, które nie są rekomendowane przez pediatrów, zawsze kiedy zachodzi taka potrzeba. Ułożeniu dziecka z główką wyżej pozwala udrożnić górne drogi oddechowe i ułatwia oddychanie, zapewniając lepszy sen. Pasują do większości łóżeczek, których nóżki są nie szersze niż 9cm. Umożliwiają regulację konta nachylenia łóżeczka od 3 do 10cm (w zależności od ilości podłożonych klocków)
Zalecane są przy stanach kataralnych, przy nawracających bólach uszu, przy zapaleniu górnych dróg oddechowych, przy ulewaniu niemowlęcym, przy refluksie".
Link do: Trostisar, Bed blocks, klocki podwyższające
Nie mam tylko monitora oddechu i wanienki, a tak to wszystko jest :)

Nie mam tylko monitora oddechu i wanienki, a tak to wszystko jest :)
Ja to nie mam monitora, laktatora, podgrzewacza, sterylizatora, butelek, smoczkow, kosmetyków, pampersów, artykułów higienicznych typu podkłady itp. Ogólnie raczej takie drobne rzeczy. Ubranka już poprane. Zostało jeszcze prasowanie i na koniec spakowanie torby do szpitala.

Ja to nie mam monitora, laktatora, podgrzewacza, sterylizatora, butelek, smoczkow, kosmetyków, pampersów, artykułów higienicznych typu podkłady itp. Ogólnie raczej takie drobne rzeczy. Ubranka już poprane. Zostało jeszcze prasowanie i na koniec spakowanie torby do szpitala.
No to ja jestem przerażona bo Ty jesteś 2 tygodnie przede mną a ja jeszcze połowy rzeczy nie mam. Nawet jeszcze o praniu nie myślę. Najpierw musze kupić komodę, żebym te ciuszki mogła tam poukładać.

Podgrzewacz i sterylizator bym odpuściła w razie kp totalnie nieprzydatne

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

No to ja jestem przerażona bo Ty jesteś 2 tygodnie przede mną a ja jeszcze połowy rzeczy nie mam. Nawet jeszcze o praniu nie myślę. Najpierw musze kupić komodę, żebym te ciuszki mogła tam poukładać.
Właśnie spisuje czego mi jeszcze brakuje. Zaraz okaże się, że dużo więcej rzeczy nie mam :p

reklama
Do góry