reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

a chleb był ten sam co zawsze, ja kiedyś kupiłam niby ciemny orkiszowy i po jednej kromce 170 cukier, az w szoku bylm bo zazwyczaj jadlam 2 kromki, musial być słodzony jaims karmelem czy innym dziadostwem
Tak ten sam. Ja kupuje specjalnie przeznaczony dla cukrzyków. Dzisiaj później zjadlam i cukier był Ok. Może to tak jak @Ropuszka666 napisała, przez to, ze w nocy nie spałam. A jak zmierzyłam na czczo to się zdenerwowałam, zjadłam i podskoczył w górę.

reklama
Dziewczyny pieczcie swoj chleb. To na prawde nic trudnego a bedziecie mialy pewnosc co jecie i cukier nie bedzie skakal[emoji6]

Czarnu1a czekamy z niecierpliwoscia razem z Toba[emoji5] ciekawe czy zrobia Ci ta cc? A ktory masz dokladnie tc?

Dziewczyny pieczcie swoj chleb. To na prawde nic trudnego a bedziecie mialy pewnosc co jecie i cukier nie bedzie skakal[emoji6]

Czarnu1a czekamy z niecierpliwoscia razem z Toba[emoji5] ciekawe czy zrobia Ci ta cc? A ktory masz dokladnie tc?
Niby lekarz powiedział z-ca ordynatora wczoraj jak byl na obchodzie i wizycie i po tym wzięli mnie na USG bo ja się zapytalam o ta cc to on z tekstem a czemu ma mieć Pani mówi że mu a on jak Pani chce to dobrze nie będę się klucil z Panią tylko że mówię że CC jest gorsza od porodu ale to mój wybór i jak chce to zrobią, więc co lekarz inny to ja nie wiem czy w ogóle czytali skierowanie i wiedza a ja się ci chwila pytam bo chce wiedzieć .Wiem że zostaje tu do rozwiązania.38t2d było jak mowiki a wczoraj na oddziale gin babeczka robiła mi USG i mówiła 37t6d więc co lekarz to inaczej.

Prosimy o przepis [emoji4] ja chętnie zrobię, tylko nam słabe te przepisy.

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Prosimy o przepis [emoji4] ja chętnie zrobię, tylko nam słabe te przepisy.

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja pieke glownie na zakwasie zytnim (zakwas trzeba chodowac albo wziasc od kogos, jest wiele blogow o tym)
Ale na poczatek mozecie po prostu robic chleb na drozdzach. Jak ktos wie ze bedzie to zabawa na dluzej to proponuje maszyne do chleba ale i bez niej spokojnie mozna sobie poradzic. Z drozdzowych to najczesciej pieke dwa:
1. 500ml wody, 700g maki (300 zwyklej i 400 albo zytniej albo orkiszowej itd) 2 lyzeczki soli, plaska lyzeczka suszonych drozdzy

2. 290g wody, 500g maki bialej, 3 lyzki oliwy z oliwek, 2 lyzeczki cuktu, 1.5 lyzeczki soli i 1.5 lyzeczki drozdzy

Ja to robie w maszynie do chleba ale tez wszystko mozna wymieszac w robocie z hakiem lub mikserze ze spiralkami i czekac az wyrosnie w cieplym miejscu.
Piec ok 20 min 200°

Przepisow jest na prawde wiele. Ja wiele lat temu kupilam super ksiazke i z niej pieke wszystkie chleby drozdzowe wiec polecam.

1521182116-8a67f9f9201d061e-aaaaaa.jpeg

Do góry