reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

a chleb był ten sam co zawsze, ja kiedyś kupiłam niby ciemny orkiszowy i po jednej kromce 170 cukier, az w szoku bylm bo zazwyczaj jadlam 2 kromki, musial być słodzony jaims karmelem czy innym dziadostwem
Tak ten sam. Ja kupuje specjalnie przeznaczony dla cukrzyków. Dzisiaj później zjadlam i cukier był Ok. Może to tak jak @Ropuszka666 napisała, przez to, ze w nocy nie spałam. A jak zmierzyłam na czczo to się zdenerwowałam, zjadłam i podskoczył w górę.
 
reklama
Dziewczyny pieczcie swoj chleb. To na prawde nic trudnego a bedziecie mialy pewnosc co jecie i cukier nie bedzie skakal[emoji6]

Czarnu1a czekamy z niecierpliwoscia razem z Toba[emoji5] ciekawe czy zrobia Ci ta cc? A ktory masz dokladnie tc?
 
Dziewczyny pieczcie swoj chleb. To na prawde nic trudnego a bedziecie mialy pewnosc co jecie i cukier nie bedzie skakal[emoji6]

Czarnu1a czekamy z niecierpliwoscia razem z Toba[emoji5] ciekawe czy zrobia Ci ta cc? A ktory masz dokladnie tc?
Niby lekarz powiedział z-ca ordynatora wczoraj jak byl na obchodzie i wizycie i po tym wzięli mnie na USG bo ja się zapytalam o ta cc to on z tekstem a czemu ma mieć Pani mówi że mu a on jak Pani chce to dobrze nie będę się klucil z Panią tylko że mówię że CC jest gorsza od porodu ale to mój wybór i jak chce to zrobią, więc co lekarz inny to ja nie wiem czy w ogóle czytali skierowanie i wiedza a ja się ci chwila pytam bo chce wiedzieć .Wiem że zostaje tu do rozwiązania.38t2d było jak mowiki a wczoraj na oddziale gin babeczka robiła mi USG i mówiła 37t6d więc co lekarz to inaczej.
 
Dziewczyny pieczcie swoj chleb. To na prawde nic trudnego a bedziecie mialy pewnosc co jecie i cukier nie bedzie skakal[emoji6]

Czarnu1a czekamy z niecierpliwoscia razem z Toba[emoji5] ciekawe czy zrobia Ci ta cc? A ktory masz dokladnie tc?
Prosimy o przepis [emoji4] ja chętnie zrobię, tylko nam słabe te przepisy.

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom
 
reklama
Prosimy o przepis [emoji4] ja chętnie zrobię, tylko nam słabe te przepisy.

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja pieke glownie na zakwasie zytnim (zakwas trzeba chodowac albo wziasc od kogos, jest wiele blogow o tym)
Ale na poczatek mozecie po prostu robic chleb na drozdzach. Jak ktos wie ze bedzie to zabawa na dluzej to proponuje maszyne do chleba ale i bez niej spokojnie mozna sobie poradzic. Z drozdzowych to najczesciej pieke dwa:
1. 500ml wody, 700g maki (300 zwyklej i 400 albo zytniej albo orkiszowej itd) 2 lyzeczki soli, plaska lyzeczka suszonych drozdzy

2. 290g wody, 500g maki bialej, 3 lyzki oliwy z oliwek, 2 lyzeczki cuktu, 1.5 lyzeczki soli i 1.5 lyzeczki drozdzy

Ja to robie w maszynie do chleba ale tez wszystko mozna wymieszac w robocie z hakiem lub mikserze ze spiralkami i czekac az wyrosnie w cieplym miejscu.
Piec ok 20 min 200°

Przepisow jest na prawde wiele. Ja wiele lat temu kupilam super ksiazke i z niej pieke wszystkie chleby drozdzowe wiec polecam.

1521182116-8a67f9f9201d061e-aaaaaa.jpeg
 
Do góry