reklama
Evelin83
Fanka BB :)
dziewczyny , wczoraj @M@gda prosila żeby pogratulować tym dziewczynom , którym się udało i czekaja na swoje dzieciaczki i tym już rozpakowanym. Ktoras z Was kiedyś pytala co u niej, wiec troszkę chorowaly, 3 tygodnie katar u Żywii i jeśli dobrze pamietam zapalenie krtani u Magdy , ale już jest dobrze. Caly swój czas poswieca Żywii, dlatego nie pojawia się na forum.
jasani
Morfologię, tsh, mocz na czczo a toxo to obojętnie.Dziewczyny potrzebuję informacji.... znowu Jutro idę oddać krew (i mocz ) i muszę zrobić morfologię z rozmazem automatycznym, TSH i Toxoplazmę IgM. O ile pamięć mnie nie myli to przy morfologii nie muszę być na czczo a jak to wygląda z TSH i Toxoplazmą IgM? muszę iść na czczo oddać krew?
Od prawie 3 lat biorę euthyrox na obniżenie tsh. Przez ten czas byłam pod opieką dwóch endokrynologów i każdy z nich kazał mi koniecznie badać tsh na czczo i bez leków, bo w przeciwnym razie wynik jest niemiarodajny. Nie wnikałam dlaczego tak ma być, więc dokładnie nie odpowiem na Twoje pytanie. Pewnie można coś znaleźć na ten temat w internetach. W każdym razie dokładnie pamiętam jak po pierwszej wizycie endokrynolog rozpisała mi na kartce jak brać leki i zapisała żeby tsh badać na czczo (podkreśliła to słowo i chyba nawet był wykrzyknik ).Słyszę tu że TSh na czczo ale czemu ? Jaki to ma wpływ ? Pierwszy raz się spotykam z tym stwierdzeniem ? Aż jestem ciekawa
misis188
Moj gin twierdzi ze tsh lepiej robic po poludniu jak chcialam kiedys zweryfikowac i mu mowie ze jestem po tabletce i oczywiscie z pelnyn brzuszkiemSłyszę tu że TSh na czczo ale czemu ? Jaki to ma wpływ ? Pierwszy raz się spotykam z tym stwierdzeniem ? Aż jestem ciekawa
Dziewczyny jak mi lekarz robil usg wczoraj to chcial przez brzuch zrobic 11tc ale bylo bardzo slabo widac i stwierdzil ze straszne tylozgiecie... Ej to 3 ciaza i w kazdej robili szybko przez brzuch i nie bylo problemu i jedzcze nie uslyszalam nigdy o tylozgieciu u mnie co to zmaczy dla mnie i ciazy?
meg86
Ja morfologie zawsze na czczo oddawalamDziewczyny potrzebuję informacji.... znowu Jutro idę oddać krew (i mocz ) i muszę zrobić morfologię z rozmazem automatycznym, TSH i Toxoplazmę IgM. O ile pamięć mnie nie myli to przy morfologii nie muszę być na czczo a jak to wygląda z TSH i Toxoplazmą IgM? muszę iść na czczo oddać krew?
meg86
Ja mam tylozgiecie. W niczym to nie przeszkadza. U mnie usg normalnie przed 12 tyg przez Brzuch.Dziewczyny jak mi lekarz robil usg wczoraj to chcial przez brzuch zrobic 11tc ale bylo bardzo slabo widac i stwierdzil ze straszne tylozgiecie... Ej to 3 ciaza i w kazdej robili szybko przez brzuch i nie bylo problemu i jedzcze nie uslyszalam nigdy o tylozgieciu u mnie co to zmaczy dla mnie i ciazy?
reklama
Mnie on zaskoczyl bo nigdy problemu nie bylo a se wymyslil...Ja mam tylozgiecie. W niczym to nie przeszkadza. U mnie usg normalnie przed 12 tyg przez Brzuch.