reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Słyszę tu że TSh na czczo ale czemu ? Jaki to ma wpływ ? Pierwszy raz się spotykam z tym stwierdzeniem ? Aż jestem ciekawa

reklama
dziewczyny , wczoraj @M@gda prosila żeby pogratulować tym dziewczynom , którym się udało i czekaja na swoje dzieciaczki i tym już rozpakowanym. Ktoras z Was kiedyś pytala co u niej, wiec troszkę chorowaly, 3 tygodnie katar u Żywii i jeśli dobrze pamietam zapalenie krtani u Magdy , ale już jest dobrze. Caly swój czas poswieca Żywii, dlatego nie pojawia się na forum.

Czytam teraz w necie aż z ciekawości i różnie piszą..kurcze :/
Ja tak czy siak to leciałam na czczo zanim zjadłam więc spoko :p
Więc może lepiej na czczo ? :D
Matko ale zamotalam :D

Dziewczyny potrzebuję informacji.... znowu ;);) Jutro idę oddać krew (i mocz :)) i muszę zrobić morfologię z rozmazem automatycznym, TSH i Toxoplazmę IgM. O ile pamięć mnie nie myli to przy morfologii nie muszę być na czczo a jak to wygląda z TSH i Toxoplazmą IgM? muszę iść na czczo oddać krew?:)
Morfologię, tsh, mocz na czczo a toxo to obojętnie.

Słyszę tu że TSh na czczo ale czemu ? Jaki to ma wpływ ? Pierwszy raz się spotykam z tym stwierdzeniem ? Aż jestem ciekawa
Od prawie 3 lat biorę euthyrox na obniżenie tsh. Przez ten czas byłam pod opieką dwóch endokrynologów i każdy z nich kazał mi koniecznie badać tsh na czczo i bez leków, bo w przeciwnym razie wynik jest niemiarodajny. Nie wnikałam dlaczego tak ma być, więc dokładnie nie odpowiem na Twoje pytanie. Pewnie można coś znaleźć na ten temat w internetach. W każdym razie dokładnie pamiętam jak po pierwszej wizycie endokrynolog rozpisała mi na kartce jak brać leki i zapisała żeby tsh badać na czczo (podkreśliła to słowo i chyba nawet był wykrzyknik :p ).

Moj gin twierdzi ze tsh lepiej robic po poludniu jak chcialam kiedys zweryfikowac i mu mowie ze jestem po tabletce i oczywiscie z pelnyn brzuszkiem

Dziewczyny jak mi lekarz robil usg wczoraj to chcial przez brzuch zrobic 11tc ale bylo bardzo slabo widac i stwierdzil ze straszne tylozgiecie... Ej to 3 ciaza i w kazdej robili szybko przez brzuch i nie bylo problemu i jedzcze nie uslyszalam nigdy o tylozgieciu u mnie :D co to zmaczy dla mnie i ciazy?

Dziewczyny potrzebuję informacji.... znowu ;);) Jutro idę oddać krew (i mocz :)) i muszę zrobić morfologię z rozmazem automatycznym, TSH i Toxoplazmę IgM. O ile pamięć mnie nie myli to przy morfologii nie muszę być na czczo a jak to wygląda z TSH i Toxoplazmą IgM? muszę iść na czczo oddać krew?:)
Ja morfologie zawsze na czczo oddawalam

Dziewczyny jak mi lekarz robil usg wczoraj to chcial przez brzuch zrobic 11tc ale bylo bardzo slabo widac i stwierdzil ze straszne tylozgiecie... Ej to 3 ciaza i w kazdej robili szybko przez brzuch i nie bylo problemu i jedzcze nie uslyszalam nigdy o tylozgieciu u mnie :D co to zmaczy dla mnie i ciazy?
Ja mam tylozgiecie. W niczym to nie przeszkadza. U mnie usg normalnie przed 12 tyg przez Brzuch.

reklama
Do góry