reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

madzialenak, miliaa superaśne te wasze zakupki.
ja juz ciuszki mam zakupione, teraz czeka nas etap drożyzny :-)
potem kosmetyki i wszystko juz bede miala.
A tyle tego jeszcze musimy kupic..

nasze ciuszki sa w szczególnosci w roznych odcieniach niebieskiego, bo to marzenie Męża.
zarowno ciuchy dla Małego , jak i pokoik w stylu żeglarskim ;-)
Pasja mojego A. i marzenie zorganizowac Synusiowi w takim właśnie stylu pokój. No to się zgodzilam :-)

reklama
dorex - chyba ze chcesz uzywac tetrowek jak pieluch (zamiast pampersow), wtedy za malo. ale jesli uzywasz jednorazowych pieluszek to nie wiem po co mialo byc wiecej niz 10?

Cześć dziewczyny :-)

Madzialenak bardzo ładne ubranka :tak:

Lolitka ja niestety nic nie posiadam, jedynie recepty na luteine

mieliśmy wczoraj dzień pełen wrażeń, chyba moje bobasy nie przyzwyczajone, bo ja zwykle spokojnie w domku siedziałam, a mój M przyjechał i po południu wybraliśmy się coś zjeść, a skończyło się przejażdźką po okolicy no i po polach i lasach, bo drogi poprzerabiali i nie mogliśmy do jednej miejscowości dojechać. Mąż bardzo wolno jechał, ale i tak po tych dołach to mnie trochę wytrzęsło no i późnym wieczorem któreś z maluchów tak mnie skopało, szczególnie żołądek, który i tak mnie cały czas kuje. To było niesamowite, kopniaki nawet mój mąż czuł ręką, wydaje mi się że to nasz łobuziak, choć najpierw myślałam,że dziewczynka, bo ona zajmowała prawą stronę, ale że tak wysoko więc może to łobuziak tam wskoczył. I zrobił mi powtórkę z rozrywki o piątek rano ...

Witajcie.
Ja też byłam w Biedronce i mam te same body co Madzialenak też na 68, rożek też tylko beżowy i ten kocyk morski i jeszcze te pieluchy flanelowe. Tak się cieszę:) Jutro mam wizytę i mam nadzieję, że nic z płcią się już nie zmieni.
Wczoraj padł mi samochód, ale dziś się okazało że akumulator i mój mi naładował i dziś już nim gzułam:-) Miałam spacer do teściowej na obiad 4 km.

Co do zastrzyków to ja do końca ciąży mam brać Fraxi i już nie mam gdzie bić, siniaki, guzki na całym brzuchu. Niekiedy jak trafię na guzka to mi aż krew sika jak zastrzyk wyciągam. Koszmar. Ponoć w udo można,ale to zapytam jutro dr.

Fajne zakupy!
Ja wczoraj poobcinałam metki, dziś piorę. Po wstępnym przeglądzie ubranek zastanawiam się czy nie mam za mało takich malutkich - 56, ale może wstrzymam się do ostatnich USG gdzie podejrzymy jak duża będzie Mała i najwyżej wówczas coś dokupimy.

Aaaa, no i pojawiło się drugie imię na horyzoncie, które także bierzemy (od wczoraj pod uwagę) - Natalia. Więc mamy Lenę i Natalię do wyboru...

dorex...ja mam tetrowych 6, flanelowych 3 i mysle, ze starczy, bo wole uzywac pampersow, niż bawic się w pranie kupciochów. moi znajomi tylko tetry używali i mieli ich około 50, to szlo na dzień ze 30 sztuk, potem gotowanie na 90stopni, prasowanie, wszystko po całym domu porozwieszane...stwierdziłam, ze chyba bym nie dala rady. ;-)

sznurki...na pewno pokoik będzie piękny...mnie tez się takie motywy podobają...ale nad meblami jeszcze myslimy, bo ja chce biale a maz beż.
u mnie tez została drozyzna i kosmetyki.

Mnie dziś dopadły lęki co ja mam w ogóle kupować. Jakaś lista by mi się przydała.

Teraz mi się przypomniało, że gdzieś listę wyprawkową miałam. Chyba muszę wydrukować i odhaczać. Wcześniej z niemowlakami nie miałam styczności.

Ostatnia edycja:
Gdybym urządzała dziewczynom pokój to bym też w stylu żeglarskim zrobiła. Kocham żagle i mam zamiar dziewczyny zarazić.

reklama
Ale super zakupy! :-) Ja już się nieśmiało przyglądam różnym akcesoriom dla niemowląt na allegro, ale nie mam śmiałości jeszcze kupować, dopiero gdzieś tak za 2 miesiące zacznę kupować, chyba, że zmienię zdanie, ale z synkiem przed 30 tygodniem kupiłam jakieś pojedyncze rzeczy, zakupy już robiłam tak gdzieś 2 miesiące przed terminem.
Pamiętam tylko, że wszyscy mówili: nie kupuj rozmiaru 56, najwyżej 2-3 sztuki, bo dziecko zaraz wyrośnie. No i tak zrobiłam, a potem musiałam robić szybki wypad do Entliczka-Pentliczka (to sklep dla dzieci w Krakowie, który bardzo lubiłam, wszystko potrzebne dla dziecka było w jednym miejscu, od wózków, wanienek, przewijaków, pościeli, przez wyprawkę, ubranka, buciki, pantofle do całkiem dużych rozmiarów, zabawki, po proszki do prania dla niemowląt, butelki, smoczki, kubki-niekapki i mnóstwo, mnóstwo innych rzeczy) i dokupowywać, bo jednak zanim wyrośnie to w coś go trzeba było ubierać, a w rozmiarze 62 tonął. Ale to fakt, szybko wyrósł, tyle, że jednak te kilka sztuk (a nie 2-3) trzeba mieć.

Coleta - i Lena i Natalia bardzo fajnie :-) teraz już tylko wystarczy zdecydować, które imię będzie bardziej imieniem, z którym Twoja córeczka będzie taka naprawdę Twoja. Mi tak podpowiedziała siostra przy wyborze i zadziałało :-)

Do góry