reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Tak macie rację z tym, że to dziecinne rezygnować z zaglądania tutaj z takiego powodu. No ale jak ktoś mi pisze, że obrażam innych i przeze mnie czuje się jak gó... to co mogłam sobie pomyśleć... Co każda z Was pomyślałaby w takiej sytuacji? Ponownie został poruszony temat fotelików... Któraś z dziewczyn napisała, że powypadkowe foteliki nie nadają się do ponownego użytku. Ja odpisałam dlatego trzeba uważać na używane, bo ktoś nieuczciwy może próbować taki odsprzedać... i nagle z tego powodu inna dziewczyna pisze, że psuje tutaj atmosferę i przeze mnie delikatnie mówiąc czuje się źle. Jasani ja też mogłam poczuć się jak gó... po tym jak napisałam, że już kupiłam mebelki, a Ty skomentowałas jaki to zły wybór i jakie stwarzają niebezpieczeństwo. Tylko akurat ja się nie obraziłam i wzięłam to za dobrą radę. Wyszukalam w necie, że faktycznie były takie przypadki i chciałam te meble zwrócić. Gdyby mój M nie zaprotestował tych mebli nie byłoby już w moim domu. To on przemówił mi do rozsądku i powiedział, że woli meble z Ikea niż używane, bo ja już szukałam mebli na olx :p W każdym razie jeśli kogoś obraziłam to przepraszam. I odpoczynek od "internetów" dobrze mi zrobi :)

Dziewczyny No dajcie spokoj. !
@ jasani przecież komentarz bobisi był ogólny i tylko wyraziła swoje zdanie, tak to można sie obrazić bo ktoś odśnieżył swoje podwórko a u mnie dalej śnieg..., a @Bobisia tez spokojnie nigdzie nie odchodź bo dzięki Tobie zwrocilam uwage na rzeczy, które normalnie bym pominęła a są dość istotne.
Wiadomo,ze czasami emocje ponoszą i ciężko jest tez odczytać czyjeś intencje, ale przecież wszystkie sie tu lubimy [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Tak macie rację z tym, że to dziecinne rezygnować z zaglądania tutaj z takiego powodu. No ale jak ktoś mi pisze, że obrażam innych i przeze mnie czuje się jak gó... to co mogłam sobie pomyśleć... Co każda z Was pomyślałaby w takiej sytuacji? Ponownie został poruszony temat fotelików... Któraś z dziewczyn napisała, że powypadkowe foteliki nie nadają się do ponownego użytku. Ja odpisałam dlatego trzeba uważać na używane, bo ktoś nieuczciwy może próbować taki odsprzedać... i nagle z tego powodu inna dziewczyna pisze, że psuje tutaj atmosferę i przeze mnie delikatnie mówiąc czuje się źle. Jasani ja też mogłam poczuć się jak gó... po tym jak napisałam, że już kupiłam mebelki, a Ty skomentowałas jaki to zły wybór i jakie stwarzają niebezpieczeństwo. Tylko akurat ja się nie obraziłam i wzięłam to za dobrą radę. Wyszukalam w necie, że faktycznie były takie przypadki i chciałam te meble zwrócić. Gdyby mój M nie zaprotestował tych mebli nie byłoby już w moim domu. To on przemówił mi do rozsądku i powiedział, że woli meble z Ikea niż używane, bo ja już szukałam mebli na olx :p W każdym razie jeśli kogoś obraziłam to przepraszam. I odpoczynek od "internetów" dobrze mi zrobi :)
W ten sposób będziemy tylko odbijac piłeczkę. Nie napisałam, że wybór mebli z Ikea to źle. Tylko, że słyszałam, że są wypadki. Każdy te wypowiedzi interpretuje na swój sposób. Dlatego proszę skończmy ten temat bo niepotrzebnie się nakręcamy. Napisałyśmy co myślimy i koniec. Jeżeli w jakis sposób Cie to uraziło to też przepraszam, Mam nadzieję, że będziemy potrafiły się dogadać bo forum jest dla wszystkich. Pozdrawiam

Kochana nie denerwuj się,@Bobisia na pewno nie miała nic złego na mysli,wypowiedziała swoje zdanie do wszystkich dziewczyn na forum.To że kupujesz coś używanego dla dziecka to nie oznacza ze jesteś gorszą matką,ja akurat też nie wszystko mam nowe bo na początek po prostu się nie opłaca.I niczym się nie przejmuj,każda wie najlepiej jak zadba o dziecko i nikomu nic do tego..Wiecej luzu kochana i trzeba olać pewne sprawy.
Ja tez mam kilka rzeczy uzywanych i wcale mi to nie przeszkadza bo kupilam je na prawde bardzo okazyjnie i w super stanie zaoszczedzajac kilkaset euro (next2me, lozeczko drewniane, bujaczek, baza isofix do fotelika).
Tez uwazam.ze bezpieczenstwo dziecka jest najwazniejsze i dlatego kupilam nowy fotelik i nowy monitor oddechu ale gdyby np ktos z moich najblizszych ktorych znam bardzo dobrze sprzedawal fotelik w idealnym stanie i bylabym pewna na 100% jak byl uzytkowany to na pewno bym rozwazyla taki zakup. I wcale nie uwazam ze jestem gorsza bo mam uzywane rzeczy. Ciuszkow duzo tez mam uzywanych.

Dziewczyny spokojnie[emoji4] , każda z nas jest, lub bedzie dobrą matką [emoji1], każda ma inną budżet. Ja mam dobrej firmy fotelik, ale używany- wszystko z nim jest ok[emoji4]tylko teraz zastanawiam się nad zakupem bazy, po tym strasznym wypadku który miała Ropuszka .
Dużo tu z Was kupuje super gadżety- niektóre bardzo droge, za drogie dla mnie [emoji6]ale każda robi jak uważa [emoji4]najważniejsza jest nasza miłość do dziecka [emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Dokladnie! Nasz budzet nie ma wplywu na to jakimi bedziemy rodzicami. Dziecko bedzie nas kochac bezwzglednie niezaleznie od tego ile wydalismy na jego wyprawke. I oczywiscie jezeli kogos stac to niech kupuje co tylko zapragnie i nikomu nic do tego. Kazdy robi jak uwaza.

A forum jest po to zeby wyrazac swoja opinie a nie ja narzucac.

reklama
Ale używany wcale nie oznacza gorszy. Wolę używany, ale znanej firmy (oczywiście mając pewność, że nie jest powypadkowy) niż nowy z firmy "Drucik". Czasami mam wrażenie, że próbujesz kogoś przekonać do swoich racji nie patrząc na to czy kogoś obrażasz czy ranisz swoimi wpisami. To, że kupiłam używany fotelik nie oznacza, ze jestem gorszą matką lub mniej dbam o bezpieczeństwo swojego dziecka. Tak wyszło i tyle, nie będę się z tego tłumaczyć. Wolę zainwestować w kolejny fotelik, który mi posłuży dłużej. A ten pierwszy jest tylko na kilka miesięcy. Nie dziwię się, ze Peugeotka wycofała się z forum bo przez Wasze wpisy można poczuć się jak gó... Sama się nad tym zastanawiam czy z niego nie zrezygnować. Wrzućcie trochę na luz dziewczyny i nie pouczajcie innych. Koniec.
@jasani każda z nas ma swoją wizję macierzyństwa i bez względu na to czy kupimy używane rzeczy,czy meble z Ikei czy z najlepszej włoskiej firmy każda z nas tyle walczyła o swoje maleństwo że będzie najlepszą matką na świecie! Mnie też nie stać na większość tych gadżetów, tym bardziej że ciąża bliźniacza to i wydatek podwójny. Był taki moment że sama pomyślałam że mogę nie być w stanie dac moim dzieciom tego wszystkiego... ale wiesz co najważniejsze? Damy im tyle miłości ile niektórzy nie umieją sobie nawet wyobrazić. Zostań z nami, nie każda z nas kupuje drogie,nowe rzeczy co nie znaczy że jesteśmy gorsze! Ja szunisiow żadnych nie kupuję, zrezygnowałam z kolysek, szukam używanego leżaczka i... wczoraj zamówiłam nianie elektryczną z ali express :-)

Do góry