reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ostatnia edycja:
reklama
madzialenak...super ta koszula! Chyba też sobie zamówię, bo do mojego szpitala trzeba mieć 2. Jedna kupiłam taka tansza, niby bawełna ale coś czuje, ze bedzie ciężko w lato w niej :D natomiast mam problem ze stanikiem, kupiłam ten do karmienia i za chiny nie moge się do niego przekonać. Jest okropny, piersi wyglądają fatalnie. I chyba mimo protestów położnych bede używała sportowego, bo tylko w nim czuje sie komfortowo.

Millia wiem te staniki są okropne, ja mam duży biust to w ogóle masakra jest ale co mam zrobić ;-) Kupuję na allegro takie tanie staniki do karmienia i jakoś dam radę a po szpitalu to się zobaczy, jak będę się źle czuła to z nich zrezygnuję i kupię właśnie sportowy. Jakiś czas temu jakaś dziewczyna polecała ten stanik : BIUSTONOSZ do karmienia 100% bawełna 2 kolory 75 E (3071369209) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Aukcja już się skończyła ale można zerknąć czy sprzedawca nadal go wystawia. Widać, że jest on pełny i może dobrze trzymać biust i nie jest z tych najtańszych chińskich tylko polskiej firmy.

Ja dziś koleżankę poznaną podczas pierwszego dnia w szpitalu odwiedziłam. Przygotowali ja do porodu w 33 tyg. z uwagi na sączące się wody płodowe. Biedna... Ale się napatrzyła...
Wiecie - tak się łatwo mówi, że kopnąć trzeba dziada w d...pę. Jak się rozwodziłam, wiele dziewczyn mi się zwierzało - 80 % miało ochotę odejść od męża - ale nie miały jak (współne mieszkanie, wspólny kredyt, dzieci, kot, pies...) Ja miałam łatwo - niezłe dochody, stabilna praca - a mimo to łatwo nie było. Dlatego jak przychodzą do mnie ludzie, którzy chcą się rozwieźć, każdego ostrzegam, że łatwo nie będzie. Wręcz wysyłam najpierw do psychologa rodzinnego, żeby przemyślana to była decyzja.
Dałam dziś ogłoszenie, że szukam pomocy w sprzątaniu - ale mi się chętnych zgłasza, że aż się głupio czuję, że tylko jedną osobę mam wybrać.

Dorex , ja mam chyba podobnie jak Ty ,też mnie nosi , a nawet ostatnio skosiłam trawę na działce , umyłam prawie wszystkie okna w mieszkaniu i takie tam , więc może to ma coś wspólnego z wiciem tzw gniazda?

Lucy zrobiłam już wszystko co było do zrobienia i nudzę się niepomiernie... mogłoby zacząć się coś już dziać:rofl2: bo takie czekanie mnie wkurza....a tu jeszcze 13 dni do terminu a nawet nie chcę myśleć co będzie jak przenoszę:angry:

A my malowaliśmy dziś mebelki do pokoju dla Małej (tzn mąż malował a ja asystowałam ;-) ) - już prawie, prawie wszystko gotowe. Przygotowałam ubranka do prania, poobcinałam metki, pieluszki, kocyki i jutro działam.
Postanowiłam zabrać się a swoją walizkę do szpitala... bo jakoś tak czuję, że mogę mieć wcześniejszą "akcję".

Teraz błogi odpoczynek...

Madzialenak, kupiłam sobie jedną taką koszulę jak z linku, który wkleiłaś - jest naprawdę OK. Ja biorę ze sobą 3 koszule (1 do porodu + 2 na później).

reklama
Coleta zastanawiałam się dzisiaj czy 2 koszule wystarczą i chyba też wezmę 3, w razie co lepiej mieć jedną więcej.

Do góry