reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Nie miałam cukrzycy na zdjęciu robię jej paznokcie . Marcelina urodziła się w 35 tc i miała spadki cukru do 40 i mierzyli jej przed i po jedzeniu co 3 h .Dostała mm bo moje mleko nie dawało rady podnieść jej cukru - Za mało mleka .
I tak karmiła ja mixem od urodzenia .
To pomyliłam osoby ;) Jednak okulista się kłania u mnie bo zle widzę :) ale dziękuje za odp

No właśnie i to jest dziwne. U mnie ściany to karton i nie mam do czego przykręcić.
Potwierdzam w instrukcji jest informacja, ze komoda musi być przykrecona do ściany. Ja to mam bzika na punkcie bezpieczeństwa i właśnie przemknela mi myśl, żeby zwrócić komodę. No ale z drugiej strony każdy mebel może się przewrócić jeśli np. dziecko będzie wspinalo się po szufladach. Nie wiem co o tym myśleć.

Potwierdzam w instrukcji jest informacja, ze komoda musi być przykrecona do ściany. Ja to mam bzika na punkcie bezpieczeństwa i właśnie przemknela mi myśl, żeby zwrócić komodę. No ale z drugiej strony każdy mebel może się przewrócić jeśli np. dziecko będzie wspinalo się po szufladach. Nie wiem co o tym myśleć.
No są różne sytuacje, wiadomo. Ale ważne jest też z czego zrobione są meble. Jeżeli jest to lite drewno, ciężkie to i szansa przewrócenia takiego ciężaru jest dużo mniejsza.

reklama
A jak już się przewróci to zabije ....
Zabić może nawet i ten z Ikea. Ja tylko napisałam jakie mam o tym zdanie i co słyszałam. Mam w domu komody tak cieżkie, ze dorosły ma problem, zeby to przestawić więc co dopiero dziecko. Każda rzecz może być zagrożeniem dla malucha. I najlepiej starać się to zagrożenie zminimalizować. Dlatego wolałabym postawić na meble z solidnego, litego drewna.

Do góry