reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ale ja zaczelam 37tc wiec to chyba wlasnie nie jest ok...
Większość osób mówi że im bliżej porodu to dziecko mniej aktywne mniej się rusza bo ma mało miejsca itd,ja słyszałam żeby na to nie patrzeć bo każde dziecko idzie swoim rytmem i jest inne jedne aktywne inne mniej i
Kurde sama nie wiem co myslec... do szpitala mam 100km i w zwiazku z pogoda u nas nie jest ciekawie..
Moze mi sie tylko wydaje? To nie jest tak ze 24h na dobe szaleje bo sa chwile odpoczynku ale potem strasznie mocno sie wypina..
Moj tez nie szaleje 24h ale wiekszosc czasu daje popalić np dziś.Ja jak stoję siedzę to aż czuje pod piersiami że muszę aż się wyprostować bo tak mi daje i czasem az boli ale dziś mój mały jest aktywny bardziej niż wczoraj i do tego od
paru min czuje lekkie skurcze.To poobserwuj jutro i zobaczysz

Poważnie 100 km do najbliższego szpitala?
Nooo[emoji20]

Wzielam teraz detektor zeby posluchac jak bije serduszko i bardzo rownomiernie z tego co slysze, liczylam uderzenia na minute i ok 138 wychodzi, czy dobrze mysle ze gdyby byl problem z oddychaniem to serce by tez wolniej bilo?

Mam pytanie.Widze że pobierasz malutkiej krew do zmierzenia cukru,coś mi się kojarzy że miałaś cukrzycę w ciąży i to dlatego.Bo sama mam cukrzycę i się wlasnie zastanawiam jak to będzie po porodzie.
Nie miałam cukrzycy na zdjęciu robię jej paznokcie . Marcelina urodziła się w 35 tc i miała spadki cukru do 40 i mierzyli jej przed i po jedzeniu co 3 h .Dostała mm bo moje mleko nie dawało rady podnieść jej cukru - Za mało mleka .
I tak karmiła ja mixem od urodzenia .

Nooo[emoji20]

Wzielam teraz detektor zeby posluchac jak bije serduszko i bardzo rownomiernie z tego co slysze, liczylam uderzenia na minute i ok 138 wychodzi, czy dobrze mysle ze gdyby byl problem z oddychaniem to serce by tez wolniej bilo?

Wydaje mi sie ,ze gdyby cos sie działo to byłaby właśnie spokojna.
Jak moja kolezanka traciła wody płodowe to lekarz jej sie pytał czy nie zauważyła ,ze dziecko jest mniej aktywne.
Masz detektor to sobie sprawdzaj rano i wieczorem,zebys spokojniejsza była [emoji6]
Ale wiem co czujesz, tylko u mnie od paru dni mały spokojny w nocy i aż go szturcham i budzę ,żeby zaczął kopać bo w strachu jestem [emoji58]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Do góry