reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Tez tak mam ze większość dnia przy cycu siedzimy. W nocy spi ale karmienie tez dlugo trwa. Ale położna twierdzi, ze bardzo ładnie przybiera wiec sama nie wiem

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
Nasza też pięknie przybiera, ma już ponad 5 kg :) niedawno była poniżej normy ale teraz już wszystko nadrobila :) pediatra odradza mi podanie mm , ale jest to uciążliwe bo siedzę z mała i cały dzień pije :/ było tak na początku ale minęło i znowu wróciło

reklama
Nasza też pięknie przybiera, ma już ponad 5 kg :) niedawno była poniżej normy ale teraz już wszystko nadrobila :) pediatra odradza mi podanie mm , ale jest to uciążliwe bo siedzę z mała i cały dzień pije :/ było tak na początku ale minęło i znowu wróciło
A ile ma? U nas niby cały czas bdb przybiera a mnie tez to meczy szczególnie ze po porodzie hemoroidy doskwieraja[emoji58]

Dziewczyny jak to jest z "opryszczką czy zimnem" w ciąży??
Słyszałam, że jest to podobno bardzo niebezpieczne, a chyba cos mi rośnie na ustach :-( mogę stosować jakieś maści na to lub plasterki?
ja miałam pierwszy raz w zyciu w 3 miesiącu, tez czytałam ze jak pierwszy raz to ze groźne. przykladalam tylko cebule, bądź cytryne i zeszlo

Tez tak mam ze większość dnia przy cycu siedzimy. W nocy spi ale karmienie tez dlugo trwa. Ale położna twierdzi, ze bardzo ładnie przybiera wiec sama nie wiem

U mnie tak bylo przez pierwszy miesiac. Wisiala na mnie po 20h dziennie. W nocy miala jedna drzemke 2h, a potem pobudki co godzine lub pol. W dzien wogole nie pozwalala sie odlozyc. Nawet pojscie siku graniczylo z cudem. Bylam naprawde zdesperowana ze zmeczenia. I okazalo sie, ze byla po prostu glodna [emoji20] Musialam podac mm. Bardzo szybko odrzucila piers, dwa miesiace sciagalam pokarm i dokarmialam mm, a potem juz dostawala tylko mm. Gdyby przybierala na wadze jak Wasze dzieci to nie podalabym mm.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie tak bylo przez pierwszy miesiac. Wisiala na mnie po 20h dziennie. W nocy miala jedna drzemke 2h, a potem pobudki co godzine lub pol. W dzien wogole nie pozwalala sie odlozyc. Nawet pojscie siku graniczylo z cudem. Bylam naprawde zdesperowana ze zmeczenia. I okazalo sie, ze byla po prostu glodna [emoji20] Musialam podac mm. Bardzo szybko odrzucila piers, dwa miesiace sciagalam pokarm i dokarmialam mm, a potem juz dostawala tylko mm. Gdyby przybierala na wadze jak Wasze dzieci to nie podalabym mm.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Aa nie to moja duuuzo więcej spi. Nie mam zamiaru mm podawać tylko się martwię zeby głodna nie byla[emoji6]

A ile ma? U nas niby cały czas bdb przybiera a mnie tez to meczy szczególnie ze po porodzie hemoroidy doskwieraja[emoji58]

W środę będzie miała 12 tygodni , a Twoja? Jestem już tym wszystkim zmęczona, cokolwiek w domu robię późnym wieczorem jak już zasnie a wtedy już brak siły po całym dniu...

Aa nie to moja duuuzo więcej spi. Nie mam zamiaru mm podawać tylko się martwię zeby głodna nie byla[emoji6]

Jak była malutka to spala 3 godziny, jadła, spala ,jadła i tak w kółko, teraz się zaczęło że w dzień nie śpi prawie wcale

W środę będzie miała 12 tygodni , a Twoja? Jestem już tym wszystkim zmęczona, cokolwiek w domu robię późnym wieczorem jak już zasnie a wtedy już brak siły po całym dniu...
Rozumiem Ciebie, moja Zosia ma tak do dzisiaj, a ma już 6,5 miesiąca. W dzień śpi tylko na mnie, każda próba odlozenia kończy się krzykiem. Głodna na pewno nie jest, karmię piersią i rozszerzamy dietę, przybiera dobrze. W łóżeczku śpi tylko w nocy, a z pobudkami bywa różnie. Raz potrafi przespać ciągiem 4-5h, innym razem pobudki co 1,5 h. Mam nadzieję, że z wiekiem jej przejdzie i próbuję co kilka dni odłożyć ją do samodzielnego spania w ciągu dnia, ale nigdy się jeszcze nie udało. W domu mam armagedon;), ale trochę przestałam się tym przejmować.

Od dnia urodzenia nawet nie weszłam na forum poza wczorajszym dniem i akurat było o mnie :) Leon to Okruszek, urodził się z waga 2730g i 53cm. Powiem Wam że świat się zmienia, czekajcie na swoje Kruszynki z niecierpliwością!!
Rzeczywiście Maluszek, gratuluję i życzę Wam dużo zdrówka:)

reklama
Rozumiem Ciebie, moja Zosia ma tak do dzisiaj, a ma już 6,5 miesiąca. W dzień śpi tylko na mnie, każda próba odlozenia kończy się krzykiem. Głodna na pewno nie jest, karmię piersią i rozszerzamy dietę, przybiera dobrze. W łóżeczku śpi tylko w nocy, a z pobudkami bywa różnie. Raz potrafi przespać ciągiem 4-5h, innym razem pobudki co 1,5 h. Mam nadzieję, że z wiekiem jej przejdzie i próbuję co kilka dni odłożyć ją do samodzielnego spania w ciągu dnia, ale nigdy się jeszcze nie udało. W domu mam armagedon;), ale trochę przestałam się tym przejmować.
Myślę cały czas o mm, ale pediatra odradza. Sama nie wiem co mam zrobić. Jak Ty dajesz radę ? Każdy mówi że najgorzej do 3 m-ca i później maluch się troche sam sobą zajmę, bo jak narazie to moja ani w bujaku, ani na macie - tylko na raczkach , najlepiej u mamy przy cycu :)

Do góry