reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

my juz po wizycie ,maly wazy 1,3 kg jest glowa w dol , szyjka dluga twarda , wody w nofmie, ogolnie wszystko dobrze :) zdjecia nie mam bo mam tylko pomiary a malego ciezko tam wyraznie zobaczyc. bole brzucha prawdopodobnie spowodowane rozchodzacymi koscmi. @jasani jesli mozesz to wpisz mnie na 8 go marca. :)
Jaki juz duzy ten Twoj synus :) Gratulacje, oby tak dalej :)

reklama
A ja mam pytanie z innej beczki. Ostatnio na spotkaniu z położną, zasugerowała mi, że powinnam brać jakieś preparaty z żelazem. Ja cały czas łykam Femibion natal 2 Plus i tam jest już żelazo w dawce 28 mg. Niby morfologię nam ok i teraz nie wiem czy dodatkowo coś nie brać. A jak jest u Was?
Ja tez mam zelazo w zestawie ciazowym i do tego od 10tc lykam jeszcze dodatkowe. Takie mam zalecenie od samego poczatku ciazy. Chyba w DK to standard, bo w pierwszej ciazy mialam tak samo.
Mam brac 40-50mg dziennie

Ostatnia edycja:
Ja tez mam zelazo w zestawie ciazowym i do tego od 10tc lykam jeszcze dodatkowe. Takie mam zalecenie od samego poczatku ciazy. Chyba w DK to standard, bo w pierwszej ciazy mialam tak samo.
Hmmm, no własnie nie wiem co mam zrobić. Czy żelazo można jakoś przedawkować? Chyba rzeczywiście kupię i będę łykać co drugi dzień.

Hmmm, no własnie nie wiem co mam zrobić. Czy żelazo można jakoś przedawkować? Chyba rzeczywiście kupię i będę łykać co drugi dzień.

Jak przedawkujesz zelazo to mozesz miec spore zaparcia. Jesli morfologie masz w normie to nie musisz brac dodatkowo zelaza.
Lepiej pij sok z buraka, zjedz od czasu do czasu czerwone mieso i szpinak [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czytalam wlasnie, ze w DK zalecana jest ta dawka 40-50mg dziennie. Ja w swoich witaminach mam 27mg i biore dodatkowo jedna tabletke 40mg. Lekarka mi powiedziala, ze zelazo powinno sie przyjmowac oddzielnie miedzy posilkami, bo przyjmowane z innymi witaminami zle sie wchlania. Ja biore codziennie i zadnych zaparc puki co nie mam. Jak masz watpliwosci to bierz pol tabletki albo co drugi dzien tak jak piszesz ;)

Czytalam wlasnie, ze w DK zalecana jest ta dawka 40-50mg dziennie. Ja w swoich witaminach mam 27mg i biore dodatkowo jedna tabletke 40mg. Lekarka mi powiedziala, ze zelazo powinno sie przyjmowac oddzielnie miedzy posilkami, bo przyjmowane z innymi witaminami zle sie wchlania. Ja biore codziennie i zadnych zaparc puki co nie mam. Jak masz watpliwosci to bierz pol tabletki albo co drugi dzien tak jak piszesz ;)
Tylko jak teraz czytam o wchlanianiu sie zelaza to niby potrzebuje do tego innych witamin. I badz tu czlowieku madry. A mowilas poloznej, ze w zestawie masz juz zelazo? Ja mowilam i mimio to mam brac dodatkowo.

Tylko jak teraz czytam o wchlanianiu sie zelaza to niby potrzebuje do tego innych witamin. I badz tu czlowieku madry. A mowilas poloznej, ze w zestawie masz juz zelazo? Ja mowilam i mimio to mam brac dodatkowo.
Pytała tylko jakie witaminy przyjmuję. Powiedziałam, że multi. Jakoś w szczegóły się nie wdawałam co tam dokładnie jest w środku. Za tydzień mam kolejną wizytę to wtedy spytam czy rzeczywiście jest taka potrzeba.

Jak przedawkujesz zelazo to mozesz miec spore zaparcia. Jesli morfologie masz w normie to nie musisz brac dodatkowo zelaza.
Lepiej pij sok z buraka, zjedz od czasu do czasu czerwone mieso i szpinak [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Morfologię miałam w normie. Trochę za niska hemoglobina, ale tak mam zawsze odkąd pamiętam. Żelazo badałam na początku ciąży i tez mieściłam się w normie. No nic, nie pozostaje mi nic innego jak spytać jeszcze raz położną. Dziewczyny dzięki wielkie za pomoc.

reklama
Ja całą ciążę brałam podwójna dawkę żelaza, ale miałam kiepskie wyniki morfologii

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Do góry