reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Kiedys tez kobiety praly w rzece, gotowaly nad ogniskiem i rodzily w domach bez pomocy lekarzy. Tak moznaby wymieniac i wymieniac. Jesli tylko masz ochote uzywac piekuch tetrowych to Twoj wybor i mi nic do tego [emoji4] Wg mnie to po prostu niepotrzebne utrudnianie sobie zycia. A jesli dziecko nosi pampki do 4-5 roku zycia to nie jest to wina pampersow tylko durnych rodzicow. Wystarxzy myslec i mozna rozsadnie wykorzystac dobra, ktore niesie cywilizacja.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Widzę, że wdała się tutaj dyskusja na temat papmersów czy pieluch tetrowych. Nie uważam, żeby używanie pieluch tetrowych było utrudnianiem sobie życia. I na pewno to, że dzieci chodzą do 4-5 roku życia w pieluchach to nie jest właśnie ich wina? Rodzice idą na łatwiznę i wolą założyć pampka niż uczyć dzieci sikania do nocnika. Czasami te dobra cywilizacyjne nie są wcale aż takie dobre bo niestety uwsteczniają...

Ja bym dostała zawału ....:laugh2::laugh2:
U nas dziś piękna noc bez wzdec i zasypiała nie na rękach a w łóżku u mamy :D
Zjadła 21 -1-5-9
U nas mleczko 20.30, zaśnięcie w lozeczkach [emoji6] i potem o 1 i o 5.30 i 7 rano pobudka i trzeba było wstac[emoji6]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

@gooossia17 oby z malutką było wszystko w porządku. Powodzenia!
@walczaca o szczescie również powodzenia. Oby z maluchami było wszystko w porządku.

***MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***

SIERPIEŃ

14: Rustynka - synek Franciszek
18: Jaskolcia - córeczka Zosia
mokate66 - synek Pawełek

WRZESIEŃ

03: Jogo - synek Eryczek
10: Huanita - synek Szczepanek
28: anetka303 Ola i Piotruś

LISTOPAD

04: Oska305 - parka Tobiasz i Sara
12: tusiaczzek1988 - Przemuś i Sebastianek
18: Ilona88 - synuś Oskar
21: Nataliaa93 -córeczka
27: M@gda - córeczka Żywia

GRUDZIEŃ

03: Małgoś86 - synuś Julianek
07: Ewunka - córeczka Marcelinka
12: Joko86 - synuś Franciszek
13: adunnnia90 - parka Oliwka i Filipek

STYCZEŃ

12: dreamscometrue - córeczka Zosia
17: Ropuszka666 - córeczka Sara

Wizyty

STYCZEŃ

31: gooosia17 - badanie połówkowe

LUTY

01: ajka89 - wizyta u gin prowadzącego
02: hope322 - wizyta u gin prowadzącego
06: evelin83 - wizyta u gin prowadzącego
07: meg86 - wizyta u gin prowadzącego
08: gooossia17 - wizyta u gin prowadzącego
08: Aguleczka29 - wizyta u gin prowadzącego
09: Agnieś191 - wizyta u gin prowadzącego
14: Vinszka - wizyta u gin prowadzącego
15: Bobisia - wizyta u gin prowadzącego
22: Bobisia - usg

MARZEC

03: hope322 - usg połówkowe

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

TERMINY PORODÓW

11.02.2018 - kropka129 Leoś
01.03.2018 - Vinszka chłopczyk
03.03.2018 - gosia2889 ???
04.04.2018 - kredka82 dziewczynka Sara
05.04.2018 - evulek111 dziewczynka
05.04.2018 - meg86 dziewczynka Matylda
07.04.2018 - Madzi-Badzia89 ???
10.04.2018 - ludek dziewczynka
04.05.2018 - Nina001 dziewczynka
06.05.2018 - Evelin83 chłopczyk
12.05.2018 - Agnieś191 dziewczynka Marcelina
01.06.2018 - Bobisia dziewczynka
06.06.2018 - Pixie_Dixie chłopczyk Henryk
13.06.2018 - ajka89 dziewczynka
13.06.2018 - jasani dziewczynka Bianka
19.06.2018 - gooossia17 dziewczynka Zosia
08.07.2018 - Aguleczka29 dziewczynka
16.07.2018 - hope322 dziewczynka
11.08.2018 - walczaca o szczescie - ??

Widzę, że wdała się tutaj dyskusja na temat papmersów czy pieluch tetrowych. Nie uważam, żeby używanie pieluch tetrowych było utrudnianiem sobie życia. I na pewno to, że dzieci chodzą do 4-5 roku życia w pieluchach to nie jest właśnie ich wina? Rodzice idą na łatwiznę i wolą założyć pampka niż uczyć dzieci sikania do nocnika. Czasami te dobra cywilizacyjne nie są wcale aż takie dobre bo niestety uwsteczniają...
Ciekawe czy zmienisz zdanie jak sie malenstwo urodzi i bedziesz codziennie pralke tetry i ubranek wstawiac[emoji16]
Przeciez wszystko jest dla ludzi woec skoro wymyslono pampki to czemu z nich nie korzystac?
A kwestia siadania na nocnik to zalezy od rodzicow i ich determinacji i przeciez przy pampersach tez mozna dziecko szybkobzaczac uczyc.

Ciekawe czy zmienisz zdanie jak sie malenstwo urodzi i bedziesz codziennie pralke tetry i ubranek wstawiac[emoji16]
Przeciez wszystko jest dla ludzi woec skoro wymyslono pampki to czemu z nich nie korzystac?
A kwestia siadania na nocnik to zalezy od rodzicow i ich determinacji i przeciez przy pampersach tez mozna dziecko szybkobzaczac uczyc.
Całe szczęście mam pralkę :) Nie rozumiem tego u Was dziewczyny, że tak na siłę próbujecie kogoś przekonać to swoich racji. Jak się urodzi moje dziecko to będę je wychowywać tak jak ja będę chciała i nie będę słuchać "dobrych rad" ciotek z forum. Sama się o tym przekonam co jest dobre dla niej a co nie. I na tym zakończę ten wywód.

Całe szczęście mam pralkę :) Nie rozumiem tego u Was dziewczyny, że tak na siłę próbujecie kogoś przekonać to swoich racji. Jak się urodzi moje dziecko to będę je wychowywać tak jak ja będę chciała i nie będę słuchać "dobrych rad" ciotek z forum. Sama się o tym przekonam co jest dobre dla niej a co nie. I na tym zakończę ten wywód.
Ja myślę że nikt Ci nie radzi że coś jest lepsze jak @nieagatka napisała nic jej do tego .Normalni rodzice i ich dzieci w pampersach przestają je nosić rok /półtora chłopcy później przynajmniej w moim otoczeniu .
Każdy ma swoją wizję i każdy swoje dziecko .
Ja wybrałam cesarke na życzenie ( nie poszło zgodnie z planem Ale cóż ....) inne mamy ( niektóre nie mogły tego zrozumieć z paniusia usłyszałam ) daję mojemu dziecku 50 % mm dużo razy słyszałam za mało dostawiasz....
Karmię i jem wszystko - też słyszałam 100 razy jak to ......
Moje dziecko ma 2 łóżeczka a śpi w moim łóżku - jak to .....
Przebije jej uszy - no jak to ....
Piore rzeczy Marceliny w proszku dla dorosłych .jak to
No tak to :D
Ja do pampersow Cię nie namawiam i żadnej rzeczy która praktykuje na moim dziecku poprostu wymieniamy doświadczenia i tyle .
Nie uważam że pampersy są winne że rodzice są durni ....

Kiedys tez kobiety praly w rzece, gotowaly nad ogniskiem i rodzily w domach bez pomocy lekarzy. Tak moznaby wymieniac i wymieniac. Jesli tylko masz ochote uzywac piekuch tetrowych to Twoj wybor i mi nic do tego [emoji4] Wg mnie to po prostu niepotrzebne utrudnianie sobie zycia. A jesli dziecko nosi pampki do 4-5 roku zycia to nie jest to wina pampersow tylko durnych rodzicow. Wystarxzy myslec i mozna rozsadnie wykorzystac dobra, ktore niesie cywilizacja.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wiem że każdy robi jak uważa i nikomu nie mówię żeby używał pieluch tetrowych i prał w rzece ale na pewno dalybysmy radę ze wszystkim jakby trzeba było.

reklama
Dzień dobry od 9 nie śpimy
orca-image-1517389237844.jpg_1517389238260.jpeg

Załączniki

• orca-image-1517389237844.jpg_1517389238260.jpeg
    orca-image-1517389237844.jpg_1517389238260.jpeg
    348,9 KB · Wyświetleń: 369
Ostatnia edycja:
Do góry